Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Google
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Историята на Google


Първият -компютър
Първият компютър на Google, създаден от малки многоцветни пластмасови тухлички от играта LEGO


“Corporations like Google, Facebook, Amazon, all of these large companies, are making tens or hundreds of billions of dollars off of monetising people’s data.”
Brittany Kaiser - former Director of Business Development at Cambridge Analytica

“Корпорации като Гугъл, Фейсбук, Амазон, всички тези големи компании печелят стотици милиарди долари, чрез продажба на личните данни на хората.”
Brittany Kaiser - генерален директор на Cambridge Analytica - фирмата, която официално закупи от Facebook личните данни на 87 милиона американци, подбра лесно внушаемите от тях и чрез подходяща пропаганда ги манипулира на президентските избори да гласуват за Доналд Тръмп. (Източник: "The Great Hack" (2019) Directed by Karim Amer, Jehane Noujaim)

Митът за Google

Всички са чували мита за основателите на "Google" - студентите евреи от Станфордския университет Сергей Михайлович Брин и Larry Page, които били започнали в гараж, защото нямали пари да наемат помещение за офис. Митът за двамата студенти от Stanford University - Sergey Brin и Larry Page се раздухва и за създателите на Snapchat. И него студенти от Станфордския университет го създали на крак.

Но и Павел Дуров и още няколко студенти-отличници от Санкт-Петербург, буквално за няколко дни създали сайт за общуване, който се превърнал в най-посещавания сайт в страните от бившия СССР - социалната мрежа "ВКонтакте". Също и Instagram бил сътворен от двама студенти от Станфордския университет - Kevin Systrom и Mike Krieger Подобен е и митът за студента от Harvard University - Mark Zuckerberg, който на шега създал уебсайт за оценяване на снимки. Без разрешение интегрирал в сайта университетската база данни със снимките на студентките и така се родило гениалното творение на всички времена - Facebook.

Sergey Brin и Larry Page са създали Google не защото са завършили елитния Stanford University, а са завършили университета, защото е било решено те да оглавят проекта "Google". Също както е било решено Mark Zuckerberg да оглави "Facebook", Kevin Systrom и Mike Krieger да оглавят "Instagram", след което всички те са били изпратени да завършат университет за бъдещото си поръчение.

Първият гараж Hewlett-Packard
Пропагандното клише за започване на собствен бизнес в гараж, т.е. милиардери започнали от нула, се раздухва и за Jeff Bezos - основателя на най-големия онлайн магазин в САЩ "Amazon", за Steve Jobs - основателя на "Apple", най-голямата в света фирма за (дефектни) медицински продукти Medtronic, както и за известния американски производител на компютри и принтери Hewlett-Packard. На Dieter Bohlen (Modern Talking) пък родителите не искали да му купуват китара и той за да си я купи, помагал в селското стопанство в Eversten. Създателят на "Playboy" - Hugh Hefner, според Wikipedia пък започнал "творчеството" си с 1000 долара заем от майка му. А Warren Buffett, също според Уикипедия, започнал собствен бизнес като продавал Coca-Cola. Купувал "Coca-Cola-Sixpack" - пакет от шест бутилки за 25 цента, а след това продавал всяка бутилка поотделно за 5¢ и така печелейки по 0,8¢ на бутилка, станал мултимилиардер, един от най-богатите хора на планетата.

"I always knew I was going to be rich.
I don't think I ever doubted it for a
minute."

Warren Buffett

"Винаги съм знаел, че ще стана богат.
Не си спомням някога, даже и за една
минута, да съм се съмнявал в това."

Уорън Бъфет

Warren Buffett, както и всички останали милиардери винаги са знаели, че ще станат богати. Не са знаели само онези, които се информират от Wikipedia и официалните и сериозни средства за масова информация, онези които ползват ежедневно: "Google", "Facebook", Viber и не си задават въпроса кой и за какво ги е финансирал, защо са безплатни, Cui bono? Също както свинете в кочината не си задават въпроса защо хората ги хранят безплатно.

Всички знаят историята на Моцарт и Салиери: От гениалния Моцарт никой не се е интересувал, а всички са били във възторг от некадърника Салиери. Но през онази епоха все още не е имало гаражи, че да разказват на будалите, как Салиери започнал да композира музика в гараж.

Sergey Brin & Larry Page

Първоначално в Уикипедия пишеше, че Сергей Брин бил завършил информатика в Москва, също както за Ротшилд в Уикипедия пишеше, че вече нямали банки. Т.е. американецът Larry Page и руснакът Сергей Брин създали гениално творение за благото на цялото човечество. Целта на лъжата, че Сергей Брин бил завършил в Москва е да създаде илюзията, че "Google" е интернационален проект, който обслужва общочовешки ценности.

На пресконференции Larry Page, Sergey Brin и Mark Zuckerberg твърдят, че са създали чудовищата Google и Facebook, за да обединят и сплотят цялото човечество. Именно това са твърдели и нацистите, че са създали концентрационни лагери, за да обединят и сплотят в тях евреите от целия свят.

Сергей Брин е роден на 21.08.1973 в Москва, син на преселили се в САЩ през 1979 г. руски евреи. Т.е. Сергей Брин е бил на 6 години, когато се е преселил в САЩ и няма нищо общо с Русия. Родителите му не са имали капитал, тъй като в СССР при комунизма никой нямаше капитал. И изведнъж на Сергей Брин и Larry Page им хрумва да създадат търсачка за интернет и буквално за нула време двамата стават мултимилиардери, едни от най-богатите хора на Земята.

На Larry Page му хрумнала гениалната идея, да подрежда сайтовете в интернет по PageRank, т.е. по броя и качеството на хиперлинковете, които насочват към страницата и така създал гениалното творение "Google". В действителност всички поискови системи подреждат сайтовете според хипервръзките, които насочват към тях. Идеята за „хиперлинк“ води началото си през 1964 година от Тед Нелсън и неговия асистент Келвин Къртин в проекта „Ксанаду“, когато Sergey Brin и Larry Page още не са били родени.

Copyright:www.backdoornews.com


Също и идеята за създаване на търсеща машина в интернет не е хрумване на Sergey Brin и Larry Page. Първата търсачка в интернет „Archie“ е създадена през 1990 г. До 1997 г. в интернет вече имаше множество търсачки: „Lycos“, „Yahoo!“, „Infoseek“, „Architext“, „AltaVista“, „Excite“, „Fireball“, „Ask Jeeves“, „HotBot“, „Abacho“, „EuroSeek“, „MetaCrawler“, „Webcrawler“ и други. Някои от тези търсачки предлагаха опцията, потребителите да прелистват резултатите от зад на пред, т.е. търсачката да покаже най-отпред резултатите от търсенето, които търсачката е окачествила като най-малоценни. Такава опция "Google" не предлага, защото тогава ще станат достъпни всички онези медии, които не носят изгода за американската пропаганда. Но за разлика от "Google", останалите търсачки са по-тромави, защото не разполагат със служители и сървъри по целия свят, в тях не са наливани билиони инвестиции.

Според Wikipedia първият компютър на Sergey Brin и Larry Page бил създаден от малки многоцветни пластмасови тухлички от играта LEGO. Според Wikipedia, през август 1998 г. Larry Page на майтап показал проекта си на 10 минутна презентация на Andy Bechtolsheim. И Andy Bechtolsheim бил толкова очарован, че веднага бръкнал в джоба си и извадил чековата си книжка, за да подари на двамата чек за US$100.000. Andy Bechtolsheim дори си помислил, че "Google" е името на фирмата и написал получател на чека - Google Inc. Но тъй като такава фирма не съществувала, че нали Larry Page и Sergey Brin само си играли в гаража, се наложило те двамата да регистрират фирма с име "Google", че да могат въобще да осребрят чека за 100.000 долара.

Да публикуваш снимка на самоделен компютър, направен от играта LEGO и да твърдиш, че така "Google" със 100.000 долара начален капитал са започнали своя бизнес в гараж, е подигравка с човечеството, също както е подигравка да твърдиш, че за 140 милиона долара е продадена картина от абстрактен експресионизъм ("No. 5, 1948" на Jackson Pollock) с хаотично накапана и разпръскана предимно кафява и жълта боя - цвета на човешките изпражнения.

Киното съществува повече от 100 години и на днешно време всеки знае, че двама души, колкото и да са гениални, не са в състояние да създадат художествен филм. "Google" се появява на сцената 2-3 години, след като интернет става достъпен за масовия потребител и е лесно хората да ги излъжат, че двама души са създали търсачка, за която са необходими хилядократно повече специалисти, от колкото за снимането на един кинофилм. Бюджетът на един игрален филм е между US$ 5.000.000 и US$ 500.000.000, а "Google" започва с бюджет US$ 100.000 в гараж. Но на днешно време никой не поставя под съмнение мита за създаването на "Google" от двама студенти. Западни експерти поставят под съмнение успехите на Северна Корея в ракетостроенето.
Larry Page и Sergey Brin
Sergey Brin и Larry Page

Програмистите на Гугъл

Алгоритъмът на "Google" от самото начало е създаден и се разработва от десетки хиляди високо платени програмисти, инженери, системни администратори, лингвисти, преводачи, маркетолози, психолози и пр. специалисти от цял свят. Също както творчеството на Уилям Шекспир е създадено от множество автори, а William Shakespeare е подставено лице, което да внушава на будалите, колко гениални са англосаксонците.

За да работи бързо "Google" и да индексира повече уебсайтове, от колкото другите търсачки, "Google" разполага с огромно количество сървъри по цял свят, местоположението на които пази в тайна, също както пази в тайна служителите си по цял свят. - Ресурси, с които останалите поискови системи не разполагат поради липса на средства, а не поради липса на гениални идеи.

През 1999 г. търсачката „HotBot“ е успявала да индексира 88 милиона уебсайта, което по онова време е съставлявало само 11% от всички сайтове в интернет, „Yahoo!“ - 56 милиона или 7%, „AltaVista“ - 128 милиона или 16%, „Lycos“ - 24 милиона или 3%. А "Google" през 2000 г. е индексирал 1,247 милиарда страници или 42% от всички страници по онова време в интернет. (Източник: Mythos Suchmaschine - Dagmar Recklies.)

"Google" печели сърцата на потребителите в началната си фаза на "зарибяване" до към 2011-2012 г., когато чрез "Google" потребителите намираха най-интересните факти, най-ниските цени на стоки и услуги, оригиналната и независима информация. По време на началната фаза, в случай че 100 уебстраници предлагат една и съща или подобна информация и само една предлага нещо по-различно, то "Google" в резултатите от търсенето поставяше тази страница, която е по-различна от останалите на първа позиция.

Например ако под ключова дума "Цветни революции" 100 страници пишеха, че са спонтанно, народно движение за демокрация и свобода, но само една страница пише, че "Цветните революции" са преврати, организирани и финансирани от САЩ, то "Google" класираше последната на първо място, защото предлага нестандартна, оригинална информация.

Как Гугъл подрежда резултатите от търсенето

"Google" събира чрез Cookie информация на кои страници потребителите се задържат по-дълго време и във фазата на зарибяване, подреждаше най-отгоре в поиска страниците, които са най-четени и най-харесвани. Освен това "Google" създава характерови профили на всички потребители, на техните вкусове, пол, интереси, политически възгледи, локация, възраст, техните IP-адреси. Поради това, резултатите от търсенето с Гугъл никога не са неутрални, а са персонализирани индивидулано спрямо потребителите. (Източник "DIE WeLT": Diese Google-Alternativen haben besseren Datenschutz. Von Pauline Sickmann. Veröffentlicht am 12.04.2018.)

На днешно време "Google" вече не подрежда страниците по качество и обем на информация, а работи с бели- и черни списъци и в резултатите от поиска поставя най-отгоре онези, които са в белия списък и в случай, че те са малко, "Google" предлага по няколко резултата на един и същи уебсайт, докато онези сайтове от „черния списък“ никога не се появяват в резултатите от търсенето с "Google". Също и при търсене на определени собствени имена на политици и личности от обществения живот, "Google" нищо не намира.

Например независимата интернационална антиглобалистка медия "indymedia.org" в резултатите от поиска в "Google" заемаше първи позиции до към 2011 г. "Indymedia.org" започна да публикува наръчник, как потребителите да се анонимизират в интернет, как да криптират своите E-Mail, след което беше заклеймена от западните тайни служби като анархистка и на днешно време „Индимедия“ вече не излиза в резултатите в "Google".

При набиране в Гугъл на политически термини като например "неолиберализъм", "кризисен актьор", "евроатлантически ценности" и пр. неудобни за американската пропаганда, Гугъл показва сайтовете за фалшиви новини, които очевидно се финансират от американците. Същото се случва и ако наберете в Гугъл събития, цитати или имена на личности, неудобни за американската пропаганда.

Ако наберете (на всички езици) същите тези нелицеприятни термини, личности или цитати в друга търсачка, като например "Yahoo!" или германската мета-търсачка "MetaGer", то те показват най-отгоре сайтовете с най-много и най-ценна информация по темата. Но тези търсачки не са популярни, 90% от населението на Земята са прости хора, които вървят по утъпкания път, те правят онова, което всички правят. Точно толкова - 90% от интернет потребителите ползват Гугъл. Единствено японци и китайци предпочитат "Yahoo!". Японци и китайци, според проведени международни тестове, са най-интелигентните хора на Земята.

Кой е създал Гугъл?

"Google" не е творение на двама гениални ентусиасти, а на супер богати задкулисни лихвари- психопати, които официалните и сериозни медии наричат филантропи. Тези задкулисни играчи се изживяват като господари на света. За повечето хора светът е бойно поле, на което всеки се бори да оцелее. За тези задкулисни играчи светът е игрална зала, в която те си играят със съдбата на онези, които се борят да оцелеят. За да се подиграят с тях, тези задкулисни играчи пробутват чрез (контролираните от тях) официални и сериозни медии мита за Sergey Brin и Larry Page, които започнали своя бизнес в гараж със самоделен компютър, направен от разноцветни блокчета на играта LEGO.

Sergey Brin и Larry Page са назначени за мениджъри на "Google", за лице на "Google". Точно по какъв критерий те са били подбрани за мениджъри, официално никога няма да стане известно. И естествено милиардите, заработени чрез "Google", принадлежат на тази организация или задкулисен елит, които са назначили Сергей Брин и Larry Page, да презентират проекта, да се усмихват пред журналисти и репортери, да се снимат пред медиите със сиви фланелки, както Mark Zuckerberg. Т.е. те двамата са подставени лица, за които хората трябва да си мислят, че са собственици на милиардите. Тях официалните и сериозни медии ги дават за пример, че били започнали от гараж, но благодарение на гения си станали от днес за утре мултимилиардери.

А на всички останали, на които не им е хрумнала гениалната идея, да си направят самоделен компютър с играта LEGO, както Sergey Brin и Larry Page или не им е хрумнала гениалната идея да купуват пакети "Coca-Cola-Sixpack" и да ги продават с 0,8¢ надценка, както Warren Buffett, на тях американското общество предлага утешителната награда да се бият в Walmart на черен петък и да ги закопчава полиция 📺.


Още по темата:

Издирване на лице в интернет

Мениджърите на Гугъл изискват от служителките да им духат 💋🥒😉

Тест на търсачки в интернет 🔍

САЩ въвеждат класов интернет 💻

Русия ползва Google срещу САЩ

Китай блокира Google

Как функционира Фейсбук


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени