Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Групи/Гастролни жениГрупи / groupie (от анлийски) са женски поклонници, жени-фенове, гастролни жени, които придружават звезди от киното, поп-музиката, политиката, спорта и им се предлагат за безплатни развлечения: One-Night-Stand / секс за една нощ или групов секс, но не очакват продължителна, сериозна връзка с обвързване, а го правят само за престиж, да се хвалят пред свои познати и приятели, че са преспали с някоя известна личност. Поведението на групи в редки случаи може да граничи с така наречения сталкинг. Отношенията между звездите и жените-фенове е така наречената невъзможна любов - Amour fou.

Copyright:www.backdoornews.com


Всички жени преди да се омъжат имат сексуални връзки с мъже с по-висок социален статус от техния, за които възможностите им не достигат, да се омъжат. И в повечето случаи жените не се омъжват за най-голямата си любов, а "се простират според чергата си". Защото разумните жени не искат да се окажат в положението на "Жабата и вола". Жените не се омъжват за "bad boy", а за "nice guy", не се омъжват за онзи, който прави с тях хардкор-секс, а на който му стига ванила-секс, защото ги цени като личност.

Терминът groupie навлиза в употреба през XX век с развитието на средствата за масова информация, но феноменът groupie съществува от както съществуват парите. "Гастролни жени", които да се лепят на богатите мъже е имало във всички епохи, но стават популярни през 20-ти век, посредством средствата за масова информация. Тийнейджърски кумир или кумир на пубертетните е стереотип, създаден от масовата култура. Подобни понятия са любимец на жените, секс-символ.

Тийнейджърският кумир е знаменитост (не непременно в пубертетна възраст), който е издигнат в култ от пропагандата и масовата култура. Често тийнейджърски кумири са поп-звезди, актьори и спортисти. На тях тийнеджърите сляпо подражават в облеклото, маниерите, изказванията на публични места.

Тийнейджърският кумир не е придобил популярност, благодарение на таланта си, той е подбран и назначен за кумир от задкулисен (лихварски) елит, чиито (политически) интереси трябва да обслужва: Роджър Уотърс (Pink Floyd) на концерта си в София през 2013 г. с огромни червени букви изписа на сцената по време на шоуто "Оставка" срещу правителството на Пламен Орешарски, от което американците се опасяваха, че ще започне строежа на газопровода Южен Поток и американците няма да могат да си продават бутилките с втечнен газ.

На 18.01.2017 г. световните медии (Tagesschau: Feiern zur Amtseinführung, Donald sucht den Superstar. Stand: 18.01.2017 17:02 Uhr, Вашингтон Поуст и др.) съобщиха за бойкот на западни звезди на развлекателната индустрия да вземат учестие в тържествата по повод първото стъпване в длъжност на Доналд Тръмп.

Charlotte Church написа в Twitter:
"Your staff have asked me to sing at your inauguration, a simple Internet search would show I think you're a tyrant. Bye" "Едно просто проучване в интернет ми показа че ти си тиранин. Чао!"

На 21.01.2017 г. звездите на поп-музиката и Холивуд, между които Madonna, Scarlett Johansson и режисьора Michael Moore отново протестираха срещу Доналд Тръмп. Мадона държа реч:

"Can you hear me? Are you ready to shake up the world? Welcome to the revolution of love [...] To the rebellion, to our refusal as women to accept this new age of tyranny. Where not just women are in danger, but all marginalized people."

Терминът "кумир на подрастващите" влиза в употреба от СМИ през XX век. В по-ранни епохи, когато не е имало СМИ и развлекателна индустрия, например през феодализма, кумир би трябвало да е бил феодалът. В него са били влюбени всички младоженки и феодалът е отнемал девствеността им. От там произлиза и право на първата брачна нощ - Ius primae noctis.

Християнската религия забранява преклонението пред идоли. Докато неолиберализмът напротив - култивира така наречената фен-култура, която е преклонение пред идоли.

гастролни жени
"Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи"
Изход 20:4-6 Библия

Втората Божия заповед забранява да се покланяме на идолите, които са въображаеми божества или изображения на лъжовни богове.

Всъщност гастролните жени не се прекланят пред идоли, а се пробват да подобрят социалния си статус. Често гастролните жени в личния си живот са проститутки, които на бедните и неизвестни мъже предлагат търговия на дребно, а на богатите и известни мъже - търговия на едро. И ако не им провърви, както в повечето случаи става, правят оргии с богаташите за престиж.

Поведението на гастролните жени не се мотивира от фанатично и безкористно влюбване в кумири и идоли, а е (под)съзнателно желание да забременеят и родят от богаташи, да се докопат до богатство. Groupie, ръководени от алчността си са готови да понесат унижения и надсмивки на околните, че са безплатна атракция за богаташи.

Филми, които тематизират групи: "This Is Spinal Tap" (1984), "Almost Famous" (2000), "The Banger Sisters" (2002), "Groupies bleiben nicht zum Frühstück" (2010), "Das wilde Leben" (2007), Каръци (2015).


Още по темата:

Сексология
loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени