Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Светът чества 100 г. откакто Ротшилд определят цената на златото

Sharps Pixley 1890
Човечеството чества 100 г. откакто Ротшилд определят цената на златото, съобщава първа програма на германската телевизия ARD: 100 Jahre Goldfixing. Wie der Goldpreis entsteht. In Zeiten niedriger Zinsen ist Gold ist als Geldanlage populär. Wieviel eine Feinunze kostet, das wird in London bestimmt: 15 Händler legen zwei Mal pro Tag den weltweit wichtigen Referenzkurs fest. Stand: 12.09.2019, 16:37 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


От 12 септември 1919 г. до ден днешен в Лондон се определя ежедневно колко струва една унция злато на световния пазар, все още спазвайки правилата на миналото столетие: „Фиксирането е въведено по искане на Bank of England, която цели отворен пазар, където купувачите и продавачите да получат възможно най-добрата цена“, казва Ruth Crowell/Рут Кроуел. Тя е управляващ директор на London Bullion Market Association (LBMA), която регулира търговията със злато извън борсата.

В действителност търговията е игра с нулева сума, при която един от двамата - продавач или купувач печели, за сметка на другия. И не е възможно едновременно купувачи и продавачи "да получат възможно най-добрата цена", както ни поучава лихварката Ruth Crowell.

Gold Fixing/Златен фиксинг е традиция в Западния свят, при която ежедневно група задкулисни лихвари определят цената на златото на лондонския междубанков пазар на злато/London Bullion Market. Gold Fixing/Златният фиксинг започва да функционира на 12 септември 1919 г. Цената на златото, договорена на лондонското фиксиране на злато е практически световната цена за доставката на златен метал и се използва като ориентир в огромната част от договорите за доставка на физическо злато.

Най-големите експортьори на злато са Китай, Австралия, ЮАР и САЩ. Но традицията в Лондон да се определя цената на златото датира от 1671 г., когато еврейският лихвар Moses Mocatta/Мозес Моката се премества от Амстердам в Лондон, да върти търговии с диаманти и злато. По-късно Moses Mocatta основава банката "Mocatta & Goldsmid Bank". За клана Mocatta може да се прочете в Уикипедия, че освен че са банкери, били още и филантропи.

Цената на златото, определяна от London Gold Market Fixing Limited, естествено не се определя въз основа на съществуващото търсене и предлагане на злато. Ако се определяше от съотношението между търсене и предлагане, както ни поучава Карл Маркс за саморегулиращия се пазар, тогава нямаше да има нужда 5 банкерски фамилии ежедневно да манипулират цената на златото. Основателите на сдружението за манипулиране цената на златото са N M Rothschild & Sons Ltd., Mocatta & Goldsmid, Samuel Montagu & Co., Pixley & Abell, Sharps & Wilkins - всичките банкерски фамилии от еврейски произход, като Ротшилд и до ден днешен са председатели на сдружението. Преди 100 години банкерите се срещали всеки ден в 10.30 часа при Ротшилд в Bankhaus Rothschild на St. Swithin Lane, впоследствие започват да се срещат два пъти дневно в 10.30 часа и в 15 часа, след следобедната дрямка, а на днешно време договарят далаверата по телефона.

Rothschild контролират най-големия в света Asset Manager/Асет Мениджър "BlackRock". Чрез „Гленкор Интернешънъл“ АГ/„Glencore plc“ - най-голямата в света компания за добив и търговия с природни ресурси, Ротшилд контролират световния добив на полезни изкопаеми. Добивът на природни ресурси се осъществява в най-бедните държави на света и обикновено е свързан с детски труд, като например "Katanga Mining Ltd", която в Конго добива 34% от световния добив на кобалт. Само в тази мина работят 30.000 деца на 50 м. под земята.

Западните медии на днешно време трескаво се опитват да замажат истината, като твърдят, че основателите на мероприятието - Ротшилд, впоследствие се били оттеглили от сдружението. Същото пишеше в Уикипедия, преди служителят на Ротшилд - Макрон да стане президент на Франция, че на днешно време банките на Ротшилд не съществували. Ако в Гугъл се набере ключова фраза "Goldfixing + Rothschild", не се намира нищо, освен соросоидна пропаганда. Както винаги, информация може да се намери само чрез Yahoo! или Yandex.

"Geld ist der Gott unserer Zeit
und Rothschild ist sein Prophet."

Heinrich Heine 1841

"Парите са господ на днешно време
и Ротшилд е техен пророк."

Хайнрих Хайне 1841


Още по темата:

Защо вдигат заплатите и цените пропорционално

Разкриха банките, че са предизвикали финансовата криза 2008


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени