Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Световната йерархия


Глобалната йерархия
Глобалната йерархия учредява права на едни държави, а ограничава същите за други държави. Това което на едни държави е разрешено, на други не е разрешено. На САЩ и Израел е разрешено да притежават ядрено оръжие, но на Иран и Северна Корея не е разрешено. На Германия е разрешено водоснабдяването да е държавна собственост, но на България не е разрешено и трябва да бъде приватизирано и отдадено на концесии на западни корпорации. На Чехия е разрешено чужденци да имат право максимум на 49% собственост върху медиите, но на България не е разрешено. И в България всички медии са 100% собственост на чужденци.

Клубът "Five eyes" обхваща пет държави, всички английско говорящи: САЩ, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и Канада. Началото си води от Втората световна война, когато се е наричал UKUSA Community (United Kingdom - United States of America Agreement). Първоначално договорът за взаимно сътрудничество в шпионирането на други държави, е бил замислен за съвместна борба срещу страните от Оста - Рим-Берлин-Токио. След края на Втората световна война, клубът "Five eyes" се насочва срещу страните от Източна Европа и СССР. След края на Студената война, клубът "Five eyes" предначертава световната йерархия под хегемонията на САЩ.

От разкритията на Едуард Сноудън става ясно, че САЩ/NSA са разделили държавите на четири категории:

A. "5 Eyes" - много близки приятели
B. "9 Eyes" - близки приятели
C. "14 eyes" - по-малко близки
D. неприятели

Подобно разделяне на обществото на четири категории, от които първите три са привилегировани, е съществувало и в нацистките концентрационни лагери. Там привилегированите се наричали:

A. Lagerälteste
B. Blockälteste
C. Stubenälteste
А категоря D. били онези, които работели от сутрин до вечер, гладували и мръзнели, а когато се разболеели, нацистите ги изпращали в газовата камера.

Copyright:www.backdoornews.com


Five eyes ("Пет очи") обхваща САЩ, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и Канада. След Five eyes, един етаж по-ниско в йерархията стоят "Nine Eyes"/ ("Девет очи"), така наречените "second parties": Франция, Дания, Нидерландия и Норвегия. Четирите държави плюс първите пет - общо девет - "Nine Eyes".

Още един етаж по-ниско стои групата "14 eyes", така наречените "third party". Към нея се причисляват Германия, Испания, Италия, Белгия и Швеция. Името на тази група васали е "SIGINT Seniors Europe" (SSEUR). Германия се опитвала да се докопа до вътрешния кръг васали на САЩ - безуспешно. Според изявления в немските медии, САЩ били предлагали No-Spy-договор, а после се били отказали. В един секретен документ от Government Communications Headquarters (GCHQ) - централата на британското разузнаване, от 2009 пише: "Germans were a little grumpy at not being invited to join the 9-Eyes group."

Във връзка с клуба "Five eyes", френският президент François Hollande казва: "not within that framework and we don't intend to join." "Франция не принаделижи към тази система и ние нямаме намерение да се присъединим." В разсекретените документи от Edward Snowden и публикувани във вестник "The Guardian" от 23.10.2013 г. пише, че нови членове на клуба не са добре дошли:

"New members do not seem to be welcome, and the lesson is that outside that tight circle, it does not matter how senior you are, and how close a friend you think you are to Washington or London, your communications could easily be being shared among the handful of white, English-speaking nations with membership privileges."

Към група "D - неприятели", се причисляват всички държави, които според САЩ поддържат международния тероризъм. Това са така наречените rogue state: Куба, Иран, Судан, Сирия, Северна Корея. Както и Югославия и Либия преди успешно проведените в тях Цветни революции. И Ирак, докато САЩ твърдеше, че притежавал оръжия за масово унищожение.

Към група "D - неприятели", се причисляват и всички държави, които ограничават дейността на така наречените неправителствени организации, финансирани предимно от George Soros: Беларус, Венецуела, Аржентина, Бразилия, Еквадор, Боливия и Китай. Тези държави ограничават западните "инвеститори" в националните си блага. За тях западните медии често съобщават за потъпкване на човешките права и за корупция в правителствата им. И в тях периодически се провеждат антиправителствени про-западни протести.

Към категорията "неприятели" очевидно се причислява и Русия, от както Владимир Путин погаси всички кредити на Русия към Запада и попречи на Михаил Ходорковски да предаде руския нефт на САЩ.

Zbigniew K. Brzezinski в своята книга "The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives" ("Голямата шахматна дъска") от 1997 год. (страница 26, 65, 66) описва стратегията на САЩ, да пречи на другите народи да се съюзяват. Американският стратег Збигнев Бжежински дефинира световната йерархия, като разделя държавите, в това число и демократично ориентираните държави, на васални държави, които трябва военно да останат доминирани от САЩ, провинции, които трябва да се прекланят и почитат господството на САЩ, протекторати и колонии, както и варвари, на които според Бжежински, трябва да се пречи да се съединяват.

"The three grand imperatives of imperial geostrategy are to prevent collusion and maintain security dependence among the vassals, to keep tributaries pliant and protected, and to keep the barbarians from coming together."

"Трите големи имперски принципа на геостратегия са: Договаряне между васалите да бъде предотвратено, тяхната зависимост по въпроса за сигурността им да се запази, васалните държави така да се третират, че да са хрисими и да не се позволява на варварските народи да се обединяват."

Например да се пречи да се съединяват руснаци с белоруси и украинци, българи с македонци и сърби, на шиити и сунити, на тибетци и китайци. Аналогична йерахия, основана на национална принадлежност, съществувала и по време на нацизма в Германия.

На 11 септември 2013 г. вестник "The Guardian" публикува документ от Edward Snowden, от който става ясно, че американската шпионска организация NSA е слкючила договор с израелската Unit 8200 (יחידה 8200), за която се предполага, че е специализирана във водене на кибер-война (компютърния вирус Stuxnet):
NSA's agreement to share personal data of U.S. citizens with Israel's ISNU
NSA's agreement to share personal data
of U.S. citizens with Israel's ISNU


В меморандума стои "raw sigint". "Sigint" означава signals intelligence, т. е. информация, която е добита чрез специални разузнавателни средства. Към тях се причисляват необработени документи: Ръкописи, телефакси, фотокопия, Metadata и съдържание на телефонни разговори и дигитална кореспонденция. В договора се споменава, че в случай че необработените данни съдържат информация за американски политици и висши държавни служители, тя трябва да бъде изтрита. Т.е. САЩ допуска такава информация да бъде предоставена на Израел "по погрешка". Към членовете на правителството в договора се изброяват конкретно изпълнителната власт - Белия дом, министерствата на САЩ, американския сенат, американските съдилища и Supreme Court, както и цивилни и военни, които работят по поръчка на САЩ.

Изхождайки от пубикувания в "The Guardian" в договора между САЩ и Израел не става въпрос Израел да предоставя информация за израелски граждани на САЩ, а САЩ да предоставя на Израел информация, добита противозаконно, за цялото човечество, включитело и за американски граждани и политици.

Както Passenger Name Record (PNR) - договорът между САЩ и Евросъюза от 2007 г. не предвижда САЩ да дава на Евросъюза информация за пътуващи американски граждани, а Европа да дава информация на САЩ, относно европейски граждани, пътуващи със самолет. Също и SWIFT-договорът между САЩ и Евросъюза (Terrorist Finance Tracking Program - TFTP), който предвижда предаване на САЩ на информация относно банковите сметки на гражданите на Евросъюза, а не обратно - информация за банковите сметки на американските граждани, да бъде предавана на Евросъюза. SWIFT-agreement е изготвен първоначално на 30.11.2009 г., но влиза в сила на 08.07.2010 г.


Още по темата:

Класация на държавите по неравенство

Йерархия при мъжете 📈♂

Българите стоят най-ниско в йерархията при източно-европейските гастарбайтери 🥉

Йерархия между половете в патриархалното общество

Авторитетът на България

Какво образование имат милиардерите

Как се печели от акции


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени