Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Гладио


Gladio
Глагио / Gladio от латински gladius - сабя или както за благозвучие я наричат Операция „Гладио“ / Операция „Гладиус“ е една от множеството тайни терористични формации на НАТО. На езика на ЦРУ се нарича "Stay-behind-Organisation" - „стей бихайнд“ - действаща в тила организация. Тайната организация на НАТО - "Гладио" провежда терористични атаки срещу собственото население под фалшив флаг, които приписва на комунисти, като част от стратегията на напрежение от 1950-те до ден днешен.

Copyright:www.backdoornews.com


Дейността на "Гладио" е провеждане на терор срещу цивилни граждани, атентати, политически убийства, преврати, оклеветяващи кампании, саботажи и т.н. Гладио е създадена през 1950 г. от НАТО, ЦРУ и английското разузнаване МI-6, пет години преди създаването на "Варшавския Договор". От 1950 година и вероятно до ден днешен, дейността на Гладио се състои в организиране на саботажи, подривна дейност и терористични операции под фалшив флаг на територията на страните членки на НАТО - Западна Европа, Гърция, Турция. Официално целта на "Гладио" е да действат със сила срещу вътрешните заплахи за интересите на Евро-Атлантизма. С Гладио се свързва и така наречената "стратегия на напрежение" в Италия.

Швейцарският историк Dr. Daniele Ganser (Д-р Даниел Гансер) в своята книга "NATO Geheimarmeen in Europa" / "Тайните армии на НАТО в Европа" през 2008 година публикува доказателства, за организираните от ЦРУ секретни военни групировки в Европа, които по време на Студената война осъществяват секретни операции - на езика на НАТО "Black operation" или "black op", които включват терористични актове и атентати, които приписват на комунистите с цел дискредитиране на левите политически партии.

В Германия за целта са били ангажирани бивши нацистки офицери: Райнхард Гелен - германски генерал-майор от Вермахта по време на Втората световна война. След войната е назначен от американците да изгради шпионска организация срещу Съветския съюз. По-късно през 1956 г. той е и първият президент на немското разузнаване - Bundesnachrichtendienst.

Ханс Глобке - още през 1932 г. ръководи мерки за предотвратяване евреите да кръщават децата си с типично еврейски имена. След 1934 Hans Globke работи в сферата на "възродителния процес" - смяна на имената на гражданите. По-късно основава "Blutschutzgesetz" - закон за забрана на кръвосмешение на немци с евреи. През 1939 Глобке работи над "Kodex des jüdischen Rechts" - "Еврейски кодекс", с който евреите в окупирана Словакия биват лишавани от права и собственост. По сведения на ЦРУ, Hans Globke взима участие и в депортиране на 20.000 гръцки евреи в коцентрационните лагери в Полша. След войната в правителството на Конрад Аденауер, Глобке заема длъжността държавен секретар.

През юни 2006 г. става известно, че правителството на Adenauer през 1958 г. информира ЦРУ за местоположението на Адолф Айхман - нацистки офицер от Гестапо и един от главните организатори на Холокоста. Нито ЦРУ, нито правителството на Западна Германия, не информират Израел за находката. Конрад Аденауер се опасявал Adolf Eichmann да не издаде Hans Globke. Adolf Eichmann е заминал за Южна Америка по линия на Трасето за плъхове.

Horst Wendland - нацистки офицер, впоследствие генерал от Bundeswehr и ръководител на тайните служби - Bundesnachrichtendienst.
резолюция 
от Европейския парламент
Съществyването на „Гладио“, отричано в продължение на десетилетия, днес официално е признато от правителствата на западните страни. Терористичната структура на НАТО формално е осъдена и забранена с резолюция от Европейския парламент през 1990 г., но това не спира терористичните акции в Европа - Вълкът козината си мени, но нрава – никога! На днешно време терористичните акции ги приписват на Ислямска държава или на подлагани на мобинг   психопати в състояние на амок, при което терористите или се самоубиват или биват убивани от полицията, както убийството на набедения убиец на John F. Kennedy.


Още по темата:

Русия никога няма да е приятел на САЩ

Amazon помага на тероризма

Война срещу тероризма

Тръмп обяви прекратяване финансирането на терористи от САЩ


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени