Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Пол / джендър ⚢ ⚣ ⚥


Sebastian Berggren
Пол / джендър (от английски: gender - роля) е термин от феминизма, който характеризира половата идентичност и социалната роля на пола, респективно сициалните черти и социално поведение на пола. Gender означава всички атрибути на определен пол, например облекло, професия, прическа, походка, жестикулиране, тембър на гласа, употреба на грим, козметика, играчки при децата и пр., които в една култура се възприемат за типични за определен пол. Но джендер не е директно свързан, с телесните особености на пола.

Copyright:www.backdoornews.com


Първоначално понятието gender се е употребявало за хора, които са интерсексуални или транссексуални и не са били причислявани нито към жените, нито към мъжете. Американският психолог John Money през 1955 г. въвежда понятията "джендър роля" и "джендър идентификация". Разделението на понятията биологичен пол - секс и социален пол - gender, след 1980-те заема централно място във феминистката пропаганда, като част от глобализма.

Целите на джендър-теорията

Gender-теорията не цели да разшири човешките права, хората да могат сами по свой вкус да определят пола си, а не да се примиряват с пола, който Господ им е отредил. Gender-теорията е доктрина, създадена за разпространяване на поквара, сексуална дезориентация на децата, модифициране на наложилия се през хилядолетията обществен морал и подриване на семейството като основна градивна структура на обществото.

За да разрушат семейството, първо трябва да разрушат утвърдената представа за семейство, в което всички негови членове са свързани помежду си с кръвна родствена връзка. В този дух Западът произвежда филми, в които семейството е съставено от хора, които нямат родствена връзка: Bird Box/Кутия за птици, The Darkest Minds/Тъмна дарба.

Семейството е съставено от близки роднини. Отделните семейства ги обединява общ род. А отделните родове ги обединява националната държава. Ролята на отделните членове на семейството зависи от техния пол. От това следва, че сексуалната идентичност е свързана и с националната идентичност и манипулиране на сексуалната идентичност спомага за манипулиране на националната идентичност.

В средата на 1990-те същият задкулисен (банкерски) елит, който на днешно време избира на ръководни длъжности хомосексуалисти, за да наложи джендъра, опитваше в края на миналия век да наложи порно-изпълнители в политиката: Доли Бастар/Dolly Buster/Nora Baumbergerova кандидатства през 2004 година в европейския парламент, като представител на партията NEI - Nezávislá erotická iniciativa от Чехия. Чичолина/Cicciolina/Elena Anna Staller в Италия опитва с партия "Radicali Italiani". По онова време порно-изпълнителките вече не участваха под псевдоними, а с истинските си имена, в очакване на блестяща партийна кариера.

Изискването към политиците във всички общества е било да дават личен пример с висок морал, ценности, семейство. А на днешно време политиците трябва да са еталон за поквара и извратеност.

Унищожаване на ролите на половете в обществото и на семейството като институция, цели в крайна сметка подриване на институцията национална държава, която обединява хората и техните семейства от една националност. Същото цели и инфилтрирането на бежанци от Африка и Азия в Европа - разрушаване на националния идентитет. Същото е целял и проекта есперанто от края на 19-ти век: Чрез създаване на изкуствен, общ за всички народи, национално неутрален език, да замени националните езици, а с това и националните култури и националните държави, след което всички народи по целия свят да се подчиняват на единно ръководство - световно правителство.

"We shall have world government, whether or not we like
it. The question is only whether world government will
be achieved by consent or by conquest."

James Paul Warburg, February 17, 1950

"Ние ще имаме световно правителство и да искме и да
не искаме. Единственият въпрос е дали световното
правителство ще бъде постигнато чрез завоевателна война
или чрез съгласие на хората."

Джеймс Пол Варбург

Gender-теорията цели поквара и социална деградация на обществото като цяло и заема централно място в евроатлантическите ценности. На малки деца се внушава, че трябва сами да избират пола си, а не да се съобразяват с този, с който са се родили. Натъртване на ролята на индивидуалния избор се пропагандира от редица филмови произведения: "Господин Никой" (2009), 11А и др.

Джендър-теорията е дълбоко залегнала в масовата култура, продуцирана предимно в САЩ. През 1960-те западни модни дизайнери въвеждат панталони в облеклото на жените. Вече през 1970-те се появяват първите мускулести жени-модели и холивудски актриси. През 1980-те, с началото на Перестройка, телевизиите вече и в Източния блок започват излъчване на конкурси за жени-бодибилдъри. Някои мълчаливо се отвращават от парада на жени-чудовища, други подлагат на критика женския културизъм. Но на тях им се отговаря, че е по-добре жените да се занимават с културизъм, от колкото да проституират по хотелите.

В началото на 1970-те в почти всички жанрове в поп-музиката започват мъже да пеят на фалцет, като имитация на женски вокал. Но също и визуално мъжете поп-музиканти през 1970-те са най-често с дълги коси - атрибут на женския пол.

В миналите епохи ролята на мъжа е била да ходи на война, а жената да отглежда деца. В американския анимационен филм за деца "Барби" главната героиня има собствен дом и собствен автомобил, но няма деца. И в повечето американски филми, компютърни игри и романи, женският образ е лишен от романтизъм, женственост и вместо да отглежда деца е обладан от агресия, злоба и изключителна физическа сила - атрибути, характерни за супермена: "Lara Croft-Tomb Raider", Anne McCaffrey's "Freedom: First Resistance", "Matrix", "Underworld: Awakening"/"Подземен свят: Пробуждане", "Salt"/"Агент Солт", "The Expendables 3: A Man’s Job", Валериан и градът на хилядите планети, Бунт / Revolt, Мумията / The Mummy, Жената-чудо / Wonder Woman и пр.

Michelina de Cesare
В американските екшън-филми жената се бие като мъж. Но и в руски филми, очевидно финансирани от същия задкулисен елит, женските протагонисти се бият като мъже. Например "Тёмный мир: Равновесие". В българския филм "Каръци" (2015) главната героиня е също лишена от романтизъм и безцеремонно чупи носовете на уличните хулигани.

През септември световните медии публикуват брутално ретуширани снимки на Miss America 2016: Betty Cantrell, която по-скоро прилича на декизиран мъж. През същата година списание "Форбс" класира за най-високоплатена модел в света (за девета поредна година) - Жизел Бюндхен, която има подчертано мъжествено лице с широки скули и силно развита челюст. На 18 ноември 2017 г. избират за Мис-България Тамара Георгиева, за която в социалните мрежи се водят спорове дали е жена или травестит.

На Венецианския кинофестивал през 2015 г. за първи път награждават венецуелски филм "Desde Allá", режисьор Lorenzo Vigas, който третира педерастка връзка между възрастен мъж и млад мъж.

Етаблиране на Gender-теорията, наравно с подклаждане на конфликт между половете, който се поема от пропагандата за защита правата на жените, също оневиняване на кръвосмешение, педофилия, и причисляване на хомосексуализма към мейнстриийм в сексуалните отношения, играят важна роля в Новия световен ред. Деморализация на обществото по принцип заема централно място във воденето на психологическа война. Не е тайна, че Евросъюза поставя като условие за приемане на нови членове, организиране на гей-паради в държавите-кандидатки. Агенция "ТАНЈУГ" съобщава на 21.10.2013 г., че европейския депутат Йелко Кацин оценил, че провеждането на първия гей-парад в Подгорица/Черна гора, се оказало позитивно послание на Европейския съюз, преди решението за отваряне на преговорните глави 23 и 24, които Брюксел нарече ключови за бъдещия европейски път на тази държава. Папа Франциск, при посещението си във Филипините през януари 2015 г., приведе пример с една министърка, която се нуждаела от пари, за построяване на училище в беден квартал. За отпускане на средства, инвеститорите поставили условие, да се въведе учебник за децата, който пропагандира gender-теорията.

Кой финансира джендър-теорията Cui bono?

Gender-теорията често бива лъжливо интерпретирана от феминистки, като противодействие на патриархалното общество, характерно за неолиберализма. В действителност джендър-теорията, както и феминизма, се финансират именно от неолибералите, обсебени от мания за световно господство.


Още по темата:

Хомосексуална пропаганда в учебника за 9-ти клас 📖


Германия въведе трети пол Германия въведе трети пол


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени