Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбинаwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Вследствие финансовата криза милиардерите са се удвоили


Банково скривалище
Броят на милиардерите се е удвоил вследствие финансовата криза през 2008 година, посочва неправителствената организация "Оксфам", цитирана от казионните български медии на 21.01.2019 г. През 2018 г. 26-имата милиардери вече притежават толкова пари, колкото и половината население на Земята.

"Пропастта, която се е увеличила между богатите и бедните, възпрепятства борбата срещу бедността, вреди на икономиката и подхранва гнева в света", посочва г-жа Уини Бианийма, изпълнителен директор на Оксфам интернешънъл. Най-богатият човек в света Джеф Безос, президент на Amazon, е натрупал богатство през 2018 година на стойност 112 милиарда долара, а бюджетът за здравеопазване на Етиопия е 1 процент от състоянието на Безос, според "Оксфам". Както Jeff Bezos, така и всички останали мулти милиардери не са индустриалци, те не финансират строеж на фабрики, производство на стоки и услуги, не отварят нови работни места. Но това не се дискутира от неправителствената организация "Оксфам".

Copyright:www.backdoornews.com


Всъщност неправителствената организация се основава на публикуваните данни от американското сп. "Форбс" и банката "Креди Сюис". А всички те никога не публикуват състоянието на клановете Ротшилд, Рокфелер, Голдмън Сакс и пр. лихварски династии. За споменаване на техните имена в Западната цивилизация има табу. Който не го спазва веднага бива заклеймен, от контролираните от тях медии, като конспиративен теоретик и антисемит. Милиардерите увеличават своето богатство средно с 2,5 милиарда долара на ден, докато състоянието на половината население на планетата намалява с 11%, уточнява "Оксфам". Тя констатира, че най-богатите са облагодетелствани не само от нарастващо състояние, но и от най-ниски данъци от десетилетия. От един долар от подоходното облагане само четири цента идват от налози върху богатството. В страни като Бразилия или Великобритания "10-те процента най-бедни хора плащат вече по-високи данъци пропорционално на техните доходи, в сравнение с най-богатите", твърди неправителствената организация.


Още по темата:

Кой предизвиква икономическите кризи?

Какво образование имат милиардерите

Милиардери започнали от нула

Който не забогатява с 18% на година, значи обеднява

Човечеството си има нов банкер


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени