Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Последнее испытание/Последно изпитание


Последно изпитание
Производство: Русия

Времетраене: 138 минути

Режисьор: Алексей А. Петрухин

Сценарий: Алексей А. Петрухин, Дмитрий Чирков

В ролите:
Ирина Купченко, Ирина Алферова, Андрей Мерзликин, Анна Чурина, Елена Захарова, Иван Кокорин, Беслан Терекбаев, Алиса Гребенщикова, Михаил Евланов, Игорь Жижикин

Жанр: Драма, екшън

Световна премиера: 29 август 2019

Премиера в България:

Възрастова група:

Сюжет:

"Последно изпитание/Последнее испытание" на Алексей А. Петрухин се базира на кървавия терористичен акт в московския театър по време на мюзикъла "Норд-Ост" през 2002 година.

Copyright:www.backdoornews.com


Никой от присъстващите не може да си представи в каква страшна опасност ще попадне. Изведнъж светлините угасват и вместо да започне театралното действие, отвратителни терористи нахлуват в залата и започват да заплашват зрителите. Хората са в паника, опитват се да си помагат взаимно. Страхът завладява всеки, на практика няма надежда за спасение. Трудно е да се предскажат бъдещите събития, но смела и решителна учителка поема контрола над ситуацията. Тя се опитва да преговаря с чеченските терористи и да спасява учениците си. Ще успее ли тя да се справи с извергите и да спаси тийнейджърите от смъртта? "Последно изпитание/Последнее испытание" на Алексей Петрухин е най-слабият руски филм за последното десетилетие. Както драматургически, режисьорска работа, така и морално-етически. С малки изключения (добрите актьори винаги играят добре) повечето актьори декламират, диалозите са тъпи и превзети.

Нито заложниците са представени реалистично, нито чеченските терористи. Във филма терористите освобождават от заложниците бременните жени, болните. За разлика от киното, в реалния живот ислямските терористи атакуват предимно бременни жини, деца, болници. Турските терористи, по време на възродителния процес в България, поставяха бомби във вагони за майки с деца.

Във филма на Алексей Петрухин "Последно изпитание" на няколко пъти се натяква, че чеченците били спряли нахлуването на Нацистка Германия през Втората световна война и били изиграли ключова роля за победата на СССР над Нацистка Германия. В действителност чеченците по време на Втората световна война се сражават на страната на Хитлер срещу СССР, в очакване, че Нацистка Германия ще им помогне да извоюват своята независимост. Затова Сталин ги изпраща в Сибир.
(Източник Wikipedia: Während des Zweiten Weltkriegs sahen die Tschetschenen die deutsche Invasion als Gelegenheit für einen Aufstand gegen das Sowjetregime. Als Reaktion darauf wurden sie massenweise nach Zentralasien deportiert, wo sie zu bleiben bis 1957 gezwungen waren.)

Всички рецензии в рускоезичното интернет пространство са рецензии на соросоиди. От всички лъха възторг от "Последнее испытание", което ясно указва кой е финансирал филма.


Още по темата:

Рецензии за филми

Жанровете в киното


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени