Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Въртележка/Wonder Wheel 🎡Производство: САЩ

Времетраене: 102 минути

Режисьор: Уди Алън

Сценарий: Уди Алън

В ролите:
Кейт Уинслет (Джини), Джеймс Белуши (Хъмпти), Джуно Темпъл (Каролина), Джъстин Тимбърлейк (Мики Рубин), Макс Казела (Райън)

Жанр: Historical period drama

Световна премиера: 14.10.2017

Премиера в България:

Възрастова група: FSK-12

Сюжет:

"Въртележка/Wonder Wheel" разказва историята на четирима герои през 1950-те, чиито съдби се преплитат сред увеселителния парк на Кони Айлънд. Джини (Kate Winslet) е 40 годишна неудачна бивша актриса, в момента сервитьорка в ресторант за мидени ястия, а Хъмпти (James Belushi) е недодяланият съпруг на Джини, който работи на въртележката. Richie (Jack Gore) е доведеният син на Ginny, който както много деца е пироман - обича да пали огън, което създава проблеми на семейството.

Copyright:www.backdoornews.com


Мики (Justin Timberlake) е красив млад и романтичен спасител на плажа, който мечтае да стане драматург. Каролина (Juno Temple) е отдавна отчуждената дъщеря на Хъмпти, която против волята на баща си е омъжена за гангстер и в момента търси укритие от гангстерите в жилището на баща си. Мики започва роман със застаряващата Джини, която му прави скъпи подаръци, но в последствие се влюбва в доведената ѝ дъщеря Carolina, което провокира бурна ревност и завист у Джини.
Въртележка/Wonder Wheel
"Въртележка/Wonder Wheel" не разказва необичайна история и въпреки това през цялото време е увлекателен. Интересен похват използва Уди Алън, респективно операторът Виторио Стораро: Плавно сменяне на осветлението по време на сцената. "Въртележка/Wonder Wheel" е брилянтен по отношение на режисьорска работа, операторско майсторство и актьорска игра - филм предназначен за елитарната публика, за хора, които разбират от изкуство.

При бюджет $25 милиона, едва успява да събере от публиката $15.4 милиона. Защото публиката е проста и иска зрелище, екшън, каскади, кръв и герои, които се делят на злодеи и добродетелни. Простите хора се кефят от "Лабиринтът: Последният кандидат/Maze Runner: The Death Cure", в който няма нищо дрого, освен сеир - тичане, стрелба, взривове, пожари и глупашки диалози между дебилни протагонисти.

"Въртележка/Wonder Wheel" получава предимно негативни рецензии от евроатлантическата филмова критика. Защото в него липсва джендър, липсва феминизъм, женските персонажи не се бият като мъже, липсва подклаждане на конфликт между поколенията, липсва очерняне на комунизма и на руската култура, не предлагат брак мултимилионери на 40 годишни жени. "Въртележка/Wonder Wheel" на Woody Allen просто не е съобразен с евроатлантическите ценности, а само с класическите естетически ценности.


Още по темата:

Рецензии за филми

Жанровете в киното


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени