Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Валериан и градът на хилядите планети / Valerian and the City of a Thousand PlanetsПроизводство: Франция

Времетраене: 138 минути

Режисьор: Люк Бесон ( Анна)

Сценарий: Люк Бесон

В ролите: Dane DeHaan: Major Valerian, Cara Delevingne: Sergeant Laureline, Clive Owen: Commander Arün Filitt, Sam Spruell: General Okto Bar, Kris Wu: Sergeant Neza, Rihanna: Bubble, Diva Cam: Mâatri, Ethan Hawke: Jolly the Pimp, Herbie Hancock: Военен министър, Alain Chabat: Bob the Pirate, Stefan Konarske: Captain Zito, Sasha Luss: Принцеса Lïhio-Minaa, Aymeline Valade: Крал Haban-Limaï, Pauline Hoarau: Кралица Aloï, Rutger Hauer: Президент, Eric Lampaert: Thazzit

Жанр: Екшън, приключенски, научна фантастика

Световна премиера: 20.07.2017

Възрастова група: FSK-12

"Валериан и градът на хилядите планети" (на френски: Valérian et la Cité des mille planètes) по сценарий и режисура на Люк Бесон, се базира на френски комикси от преди 50 години. Според Уикипедия, Бесон бил независим и със $209 милиона финансирал лично филма. С официален бюджет от около $209 милиона, той е най-скъпият неамерикански филм. След гледане на филма, зрителите сами разбират, че "Валериан и градът на хилядите планети" пропагандира американските пардон евроатлантическите ценности - джендър-теорията, глобализма, абсолютната власт на военните, йерархия в обществото, с което зрителите разбират и кой е финансирал "Valerian and the City of a Thousand Planets".

Сюжет:

През 28-и век бившата Международна космическа станция достига критична маса, което я прави рискована, да се задържи на ниска орбита. Космическият град, отначало обитаван от всички земни нации, постепенно става обитаван от милиони същества от хиляди планети. Специално полицейско подразделение е създадено, да пази реда в галактиката, включително щастливия майор Валериан (Дейн Дехаан) и неговата партньорка сержант Лорелин (Кара Делевин).

Copyright:www.backdoornews.com


По нареждане на министъра на отбраната, Валериан и Лорелин поемат мисия до невероятния космически град Алфа – непрестанно разрастващ се мегаполис, в който видове от цялата Вселена от векове споделят своите знания, опит и култури, аналогично на държавата САЩ, в която от две столетия различни етноси и култури ги обединява алчността за пари. В центъра на Алфа се е появила мистерия: тъмна сила, която заплашва мирното съществуване на Града на хилядите планети, и Валериан и Лорелин трябва бързо да разкрият заплахата, за да опазят не само Алфа, но и бъдещето на Вселената.
Valérian et la Cité des mille planètes
Драматургически "Valerian and the City of a Thousand Planets" не подняся нищо оригинално на публиката. Използва изтъркани жанрови клишета и персонажи от „Междузвездни войни“ и „Аватар“: Тичащи войници във футуристични униформи и огнестрелно оръжие в ръце, жени-супергерои които се бият като мъже и служители на реда, които безпрекословно се прекланят пред крале и безскрупулни пълководци, но при това запазват човешката си етика и морал. Освен шарено зрелище, като в евтина компютърна игра, "Валериан и градът на хилядите планети" не предлага нищо ново, както драматургически, така и визуално - визуалните ефекти и фантастничните същества не достигат нивото на американските филми от този жанр.

Централно място във филма на Luc Besson заема нискотехнологичната хуманоидна раса наречена Pearls, която обитава мирно планетата Mül с тропичен климат, океани, сини лагуни и бели плажове. Планетата Mül е рай с неограничено благоденствие, чиито обитатели - Pearls са безгрижни и безсмъртни. Pearls са нежни същества лишени от полов диморфизъм - идеята на Gender-теорията, хората да загубят своята полова идентичност. Pearls не стареят и живеят в изобилие, но въпреки това общественото им устройство не е безкласово, като например комунизъм, а монархия: Pearls се управляват от принц и принцеса.

Не е сигурно, че хората на Земята ще загубят своята полова идентичност, вследствие евроатлантическата пропаганда. По-скоро френското кино ще загуби мястото си в световната култура, вследствие реверанси пред американските "инвеститори".

При официални приходи от $225.2 милиона и бюджет от $209 милиона, "Valérian et la Cité des mille planètes" е касов провал, който (цели да) доказва хегемонията на САЩ в този филмов жанр. На фона на слаба драматургия и липса на оригиналност, Dane DeHaan с висок професионализъм спасява филма от пълен провал. Cara Delevingne е британска манекенка, която умее да крачи по подиумите, но не и да пресъздава емоции на екрана.


Още по темата:

Рецензии за филми

Жанровете в киното


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени