Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

The Silence 🦇


The Silence
Производство: САЩ, Германия

Времетраене: 90 минути

Режисьор: John R. Leonetti/Джон Р. Леонети

Сценарий: Carey Van Dyke, Shane Van Dyke

В ролите:
Stanley Tucci/Стенли Тучи, Kiernan Shipka/Киърнан Шипка, Miranda Otto/Миранда Ото, John Corbett/Джон Корбет, Кейт Корбет, Кайл Брейткопф

Жанр: Зоо-хорър

Световна премиера: 10.04.2019 (USA)

Премиера в България:

Възрастова група:

Сюжет:

„The Silence“ на Джон Р. Леонети, по едноименния роман на Тим Лебон, разказва за постапокалиптичен свят, който е под заплахата на мутирали огромни хищни прилепи, които са слепи и се ориентират по звука, за да атакуват човешките си жертви. Още от самото начало на филма, трябва да си много прост, за да не знаеш, че на Земята няма слепи животни, които да се ориентират само по това какво чуват и при това да летят. Прилепите не виждат, но чрез периодически издаване на ултразвук, (аналогично на сонар при подводниците) прилепите получават визуална триизмерна представа за околния свят. Т.е. ако мутиралите прилепи от филма „The Silence“ на накадърника John R. Leonetti се ориентират както "нормалните" прилепи, то дори и хората да не издават никакъв звук, прилепите пак ще ги забележат безпогрешно.

Copyright:www.backdoornews.com


В центъра на баналната история е 16-годишната Али Андрюс (Киърнан Шипка), която е загубила слуха си на 13 години. В самото начало на филма тя се представя за особено надарена, с екстремно развита чувствителност, поради увреждането си. Тази си дарба обаче във филма почти не я използва. Т.е. ако Ally не беше глухоняма, нямаше да има разлика в сюжетната линия. Филмът на John R. Leonetti „The Silence“ копира „Bird Box/Кутия за птици“, „A Quiet Place“ (2018), „The Birds“ (1963) на Alfred Hitchcock и други от жанра. Сцени като посещение на пръсти в супермаркета, изоставени коли на пътя, среща с група хора, която си търси млади жени за разплот и търсене на лекарства в обезлюдели магазини, са използвани в стотици други филми от жанра постапокалиптика. Дори и най-слабите и ниско бюджетни филми притежават поне една оригинална сцена. „The Silence“ на John R. Leonetti няма нито една такава.

Очевидно след успехът на „A Quiet Place“ и „Bird Box/Кутия за птици“ сред простите хора, американските кинематографисти не се напрягат, да измислят нещо оригинално. На кучето, което е свикнало да яде помия, не му купуваш шунка. Така и с простите хора, които са свикнали да гледат една и съща помия и винаги да им се услажда.


Още по темата:

Рецензии за филми

Жанровете в киното


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени