Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

"Solo: A Star Wars Story / Соло: История от Междузвездни войни"


Соло: История от Междузвездни войни
Производство: САЩ

Времетраене: 135 минути

Режисьор: Рон Хауърд

Сценарий: Lawrence Kasdan, Jonathan Kasdan

В ролите:
Алден Еренрайх, Джонас Суотамо, Уди Харелсън, Емилия Кларк, Доналд Глоувър, Танди Нютън, Фийби Уалър-Бридж

Жанр: Спейс-уестърн

Световна премиера: 10.05.2018

Премиера в България:

Възрастова група: FSK 12

Сюжет:

В поредния епизод, на достатъчно изтърканата сага "Междузвездни войни", действието командва Ron Howard/Рон Хауърд, чиято основна задача е да пласира накадърника Алдън Ерънрайк/Alden Ehrenreich в класическата роля на Харисън Форд. Докато геройски се справя със серия опасни ситуации в подземния свят, Соло (Алден Еренрайх) се сприятелява с Чубака (Joonas Suotamo), печели на комар кораба Хилядолетния сокол от трафиканта Ландо Калрисиан (Donald Glover) и се сблъсква с предателства, които скоро го превръщат в космически каубой, лишен от идеали, но влюбен в посредствената Qi’ra (Emilia Clarke).

Copyright:www.backdoornews.com


Драматургически "Solo: A Star Wars Story / Соло: История от Междузвездни войни" не предлага нищо оригинално. Персонажите, спешъл-ефектите, както и събитията са идентични с предходните епизоди от 1970-те: Общество от всякакви извънземни цивилизации, които разполагат с технологии да летят между галактиките, но се сражават за разпределение на благата с усъвършенствани мечове и копия, както през средновековието. Хората на 21-ви век дори все още не са стъпвали на луната, но вече водят войни с напреднали технологии: Вкарване на африканци и араби в Европа, под формата на бежанци, оглупяване на подрастващите чрез социалните мрежи, Цветни революции и операции под фалшив флаг.

Новото в "Соло: История от Междузвездни войни" е актьорът Alden Ehrenreich/Олдън Ерънрайх, който според някои западни филмови критици разполага с диапазон от мимики на убита невестулка. В голяма част от сцените Алден Еренрайх е заснет в гръб или в профил, за да не дразни публиката с глупавата си усмивка. Но и от останалите актьори лъха дилетантщина, долнопробност и халтурене. Единствено Woody Harrelson/Уди Харелсън успява да удържи публиката да гледа до край "Solo: A Star Wars Story" (ако това изобщо е възможно).

Според Уикипедия "Solo: A Star Wars Story" при бюджет $275 милиона е събрал от продадени билети $392.9 милиона. Според други източници, "Соло: История от Междузвездни войни" е касов провал. Не е ясно за какво са похарчени 275 милиона долара. Вероятно 75 милиона за програмистите на Computer Generated Imagery (CGI), а останалите 200 милиона за хонорар за Alden Ehrenreich, че да може той един ден да стане (неграмотен) мултимилиардер и да не се налага да му измислят митове, че някакъв чичко му дал назаем 2000$ с които започнал собствен бизнес с автомати за дъвки.


Още по темата:

Рецензии за филми

Жанровете в киното


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени