Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Replicas/Реплики


Keanu Reeves
Производство: САЩ

Времетраене: 107 минути

Режисьор: Jeffrey Nachmanoff/Джефри Начманоф

Сценарий: Chad St. John

В ролите:
Keanu Reeves, Alice Eve, Thomas Middleditch, John Ortiz Жанр: Научна фантастика-трилър

Световна премиера: 11.01.2019 United States

Премиера в България:

Възрастова група:

Сюжет:

Ученият Уилям Фостър (Keanu Reeves/Киану Рийвс) е на път да направи успешно прехвърляне на човешко съзнание в робот. При нещастен случай семейството му загива и той в отчаянието си да ги върне обратно при себе си, Уил уговаря свой приятел и колега Ед Уитъл (Thomas Middleditch) да му помогне да клонира телата им и да създаде реплики.

Copyright:www.backdoornews.com


Това, върху което ученият Уилям Фостър не се замисля е, че проектът в който работи е военен и не цели да възкресява хора, а да интегрира интелекта и съзнанието на пилоти в дрони и неговият успех го превръща в заплаха за правителствените служби. Филмът "Replicas/Реплики" на Jeffrey Nachmanoff иска да зададе морални и етични въпроси, свързани с връщането на мъртвите обратно към живот, както и дилемата при нещастен случай кого да предпочетеш да спасиш.

Както в повечето американски филми, "Replicas/Реплики" не се задълбочава в анализи на характерите, а се концентрира в екшън сцените, суетата, неловките ситуации. В края на филма ученият Уил успява да възкреси и третото си дете, за което в началото липсваше необходимото скъпо техническо оборудване. Но приятелят му и колега Ед Уитъл, който му помага с риск за живота си, той изоставя прострелян от правителствените агенти.

"Replicas/Реплики" драматургически е повърхностен и се крепи на добрата игра на Киану Рийвс. При бюджет от $30 милиона има приходи $7.9 милиона, с което е грандиозен касов провал. Но не защото е скучен, напротив "Replicas/Реплики" е увлекателен, особено за по-простовати хора. Освен това "Replicas/Реплики" не дразни с типичните американски клишета за джендър, руснаци-злодеи, и американски войници, които спасяват жени и деца в нападнатите от САЩ държави. Вероятно отсъствието на пропаганда е причината филмът да получи изключително негативни оценки от западната филмова критика.


Още по темата:

Рецензии за филми


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени