Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Official Secrets
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Official Secrets/Официални тайни


Производство: САЩ, Великобритания

Времетраене: 112 минути

Режисьор: Gavin Hood/Гавин Худ

Сценарий: Gregory Bernstein/Грегъри Бърнстеин, Sara Bernstein/Сара Бърнстин, Gavin Hood

В ролите:
Keira Knightley/Кийра Найтли: Katharine Gun
Matt Smith/Мат Смит: Martin Bright
Ralph Fiennes/Ралф Файнс: Ben Emmerson
Matthew Goode/Матю Гууд: Peter Beaumont
Indira Varma/Индира Варма: Shami Chakrabarti
Conleth Hill: Roger Alton
Tamsin Greig: Elizabeth Wilmshurst
Hattie Morahan: Yvonne Ridley
Rhys Ifans: Ed Vulliamy
Adam Bakri: Yasar Gun
Ray Panthaki: Kamal Ahmed
Angus Wright: Mark Ellison
Monica Dolan: Fiona Bygate
Chris Larkin: Nigel H. Jones
Jack Farthing: Andy Dumfries

Жанр: докудрама, полит-трилър

Световна премиера: 23.08.2019

Премиера в България:

Възрастова група: 6

Сюжет:

Малко преди началото на войната в Ирак през 2003 г. Katharine Gun/Катрин Ган (Keira Knightley), шпионка и преводач за британското разузнаване Government Communications Headquarters (GCHQ), получава шокиращ E-Mail от агент на американското разузнаване NSA, в който пише, че членовете на Съвета за сигурност на ООН трябва да бъдат шпионирани, събирани срещу тях компромати и шантажирани, да гласуват за нахлуването в Ирак. Служителите на ООН, които по онова време са имали глас в Съвета за сигурност на ООН и американците са събирали срещу тях компромати за да ги изнудват, са от държавите Ангола, България, Камерун, Чили, Гвинея и Пакистан.

Copyright:www.backdoornews.com


Тъй като Katharine Gun не иска да стане съучастник във война, основана на лъжи, тя предава информацията на пресата (The Observer). След което е арестувана от правителството си като национална предателка. Когато репортерът на вестник "The Observer" Martin Bright (Matt Smith) поема да пише за историята, изведнъж и той е в смъртна опасност. Филмът е заснет по реални исторически събития с частично добавени измислени случки, с цел да подсилят драматизма на събитията. Драматургически, както и по отношение на актьорската игра и режисура, "Official Secrets/Официални тайни" на Gavin Hood е на високо професионално ниво. Темата за етиката, за общочовешките ценности, за интернационалните герои и всички останали личности, които филмът дискутира, анализите върху техните взаимоотношения също са от първостепенно значение за човешкото общество от 21-ви век.

В Германия (kinofenster.de) има предложение "Официални тайни" на Гавин Худ да бъде въведен за изучаване в училищата в 9-ти клас по предметите английски, политика, социална наука, етика и немски език. В България нито една българска медия не е написала рецензия за филма. България гласува от 01.01.2020 г. българските деца да бъдат отдавани за възпитание от чуждестранни НПО.


Още по темата:

Рецензии за филми


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени