Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

L'Homme Fidele/Верен мъж


A Faithful Man
Производство: Франция

Времетраене: 75 минути

Режисьор: Louis Garrel/Луи Гарел

Сценарий: Jean-Claude Carrière/Жан-Клод Кариер, Louis Garrel

В ролите:
Летисия Каста/Laetitia Casta (Marianne/Мариан), Лили-Роуз Деп/Lily-Rose Depp (Ève/Ев), Жозеф Енгел/Joseph Engel (Joseph/Жозеф), Луи Гарел (Абел), Vladislav Galard (docteur Pivoine)

Жанр: романтична комедия

Световна премиера: 09.09.2018

Премиера в България: 19.11.2018

Възрастова група:

Сюжет:

Дългогодишната любовница на Абел (Луи Гарел) - Мариан (Летисия Каста) един ден безцеремонно му заявява, че е бременна, което всъщност е доста приятно. Тъпото е само, че детето не е от него, а от най-добрия му приятел Пол.

Copyright:www.backdoornews.com


Marianne му съобщава, че след 10 дни е сватбата им и той трябва да побърза да се изнесе от дома ѝ. Abel стоически преглъща горчивината. След 8 години съпругът на Мариан е погребан и Abel отново предлага на неверната вдовица да се съберат заедно, но вече с 8 годишния син от брака. Но отново се появява пречка, Абел и Мариан да бъдат заедно: По-малката сестра на починалия съпруг Ève (Lily-Rose Depp - дъщерята на Johnny Depp и Vanessa Paradis), още от времето на пубертета си е хвърлила око на Абел. И той трябва да избира между младата влюбена в него красавица Ève и застаряващата вдовица с дете Marianne. "L'Homme Fidele/Верен мъж" на Louis Garrel, на някои езици се превежда с ироничното заглавие - "Честен човек", е сбор от несъществуващи в реалния живот отношения между мъжете и жените:

Във филма Мариан (Летисия Каста) споделя, че е обичала и двамата си любовника, и е хвърляла монета, за кого от двамата да се омъжи. В реалния живот жените не хвърлят жребий, а избират по-богатия от любовниците си за брак, ако изобщо имат такъв избор. Защото жените избират с кого да легнат, но за омъжване - мъжете ги избират.

Във филма Пол (съпругът на Мариан) знае, че тя живее с друг мъж, но когато тя му заявява, че е бременна от него, той не задава излишни въпроси, например от кого е бременна. В реалния живот само много смотан и комплексиран (а не романтичен) мъж би приел на доверие, че детето е от него, след като жената така му казва.

Във филма Абел (Луи Гарел) в деня, в който дългогодишната му приятелка му заявява, че е бременна от друг, той за да се утеши, още същата вечер преспива с друга жена. В реалния живот само жените са в състояние, когато възлюбения ги зареже, те да си легнат с някой от резервите, които по правило всички жени имат. Мъжете обикновено не са в състояние веднага да заменят една жена с друга. Само много опитни и успешни играчи въртят едновременно по няколко любовници и между два стола падат на трети.

Но ако Абел е успешен играч, защо тогава между млада и влюбена в него красавица, той избира 40 годишна брантия с дете, която на всичкото отгоре го е мамила и зарязала в миналото заради негов приятел? Обяснението е само едно: Зрителките трябва да повярват, че една 40 годишна закоравяла жена може да бъде предпочитана пред 20 годишно красиво и романтично момиче. Пропагандният мотив, че зрялата жена е по-търсена е евъргрийн в западното кино: Serenity/Фатално затишие (2019), "Ваш репетитор / Вашият частен учител", "Твърде лично / Taken" (2008) режисьор Pierre Morel и др.


Още по темата:

Рецензии за филми

Жанровете в киното


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени