Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

"Враждебни / Hostiles"Производство: САЩ

Времетраене: 127 минути

Режисьор: Скот Купър

Сценарий: Скот Купър, Доналд Стюарт

В ролите:
Крисчън Бейл, Розамунд Пайк, Бен Фостър, Питър Мълан

Жанр: Уестърн

Световна премиера: 02.09.2017

Премиера в България:

Възрастова група: FSK 16

Сюжет:

Действието се развива през 1882г. в САЩ и проследява катарзиса на легендарния капитан от щатската армия Джоузеф Блокър (Christian Bale), известен с кланета на индианци, който след известно колебание се съгласява да придружи един умиращ главатар на чейените (Wes Studi) и неговото семейство от военното поле в Ню Мексико обратно към земите на неговото племе - прерията в Монтана.

Copyright:www.backdoornews.com


По пътя бившите врагове срещат млада вдовица Rosalie Quaid (Rosamund Pike), чието семейство току-що е избито от индианци и тя е в шок. Групата трябва да стигне до крайната си точка преодолявайки безброй препятствия и сражавайки се както с индиански банди, така и с банди от европеидни заселници.
Hostiles / Враждебни
"Hostiles / Враждебни" е касов провал: При бюджет $39 милиона има продадени билети за $32 милиона. Но спечелва сърцата на евроатлантическата филмова критика. "Hostiles / Враждебни" тематизира расовата омраза в Америка и целта му е да послужи за извинение на англосаксонците за геноцида над индианското население, за отвличането на африканци в робство през епохата на Великите географски открития. В края на филма европеиди, афроамериканци и индианци заживяват в мир и благоденствие.

След 100 години и източно-европейците може да получат извинение от американците, за ограбването им през епохата на Преход към демокрация и пазарна икономика, за Плана Ран Ът и да заживеят в мир и благоденствие.


Още по темата:

Рецензии за филми

Жанровете в киното


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени