Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

"Destroyer"


Никол Кидман 2018
Производство: САЩ

Времетраене: 123 минути

Режисьор: Карин Кусама/Karyn Kusama

Сценарий: Phil Hay, Matt Manfredi

В ролите:
Nicole Kidman/Никол Кидман, Sebastian Stan, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Bradley Whitford, Jade Pettyjohn, Scoot McNairy

Жанр: криминален фил, екшън

Световна премиера: 25.12.2018 (United States)

Премиера в България:

Възрастова група: FSK-12

Сюжет:

Детективката от LAPD Ерин Бел (Никол Кидман) пристига на мястото на убийството на Джон Доу и подхвърля на отговарящите полицаи, че знае самоличността на убиеца. В полицейския участък Erin Bell получава банкнота от боядисани 100 щатски долара в плик без марки.

Copyright:www.backdoornews.com


Както по-късно се изяснява, Erin Bell е крадла, която в последствие е започнала да работи за полицията. Преди 16 години е работела като полицай под прикритие: Тя с нейният колега и любовник Chris (Sebastian Stan) са били инфилтрирани в престъпна банда, с която участват в обир на банка. По време на обира, банковата служетелка им дава пари с боя-бомба, поради което голяма част от парите стават неизползваеми. При проваления грабеж, главатарят на бандата се връща, за да убие служителката на банката, която го е прецакала с боядисаните банкноти. След него отива и партньорът на Erin Bell - Chris, за да го арестува, но онзи го убива. Erin Bell с Chris първоначално планират да прекарат бандитите, те да приберат откраднатите пари и да съобщят на полицията, че престъпниците са им се изплъзнали.

Малко преди да умре, Erin Bell прави един вид самопризнание пред полицията, като оставя в плик боядисана банкнота, ключа от складовото помещение, в което тя укрива откраднатите пари и координатите на престъпницата Петра, в която са парите от следващия банков обир.

Единствената интересна сцена във филма на Карин Кусама - "Destroyer" е сцената, в която Erin Bell посещава един от бандитите - Toby, за да се сдобие с информация за главатаря на бандата, който преди 16 години е убил любовника ѝ (бащата на 16 годишната ѝ дъщеря). Тоби е в тежко здравословно състояние, на легло. Той обещава да ѝ даде информация, но не безплатно, че нали американците не дават нищо безплатно.

Toby ѝ показва пениса си и я подканва тя да седне на него. В духа на американския морал, започва пазарлък за предстоящата любов. Erin първоначално го ругае и псува за неприличното предложение да седне върху него, но в последствие започва да го задоволява с ръка. Toby се примирява и с петинг, но иска тя поне да оголи гърдите си, при което тя отново се пазари - сърдито му отказва, а след малко се разкопчава, но остава по сутиен. Подобен е и пазарлъкът в началото на филма "Хубава жена/Pretty Woman" (1990) - сцената, в която Джулия Робъртс и Ричард Гиър като опитни търгаши се пазарят за предстоящата любов. Сцената с Erin и Toby е пример за дозоране на секса.

На 16 октомври 2018 г. всички казионни български медии публикуват един и същи текст за филма: "Холивудската красавица Никол Кидман се преобрази до неузнаваемост за ролята си в Destroyer". Че нали затова им плащат на соросоидите, да възхваляват англосаксонците.

Филмът на Karyn Kusama е натъпкан с Flashbacks, при което лицето на Nicole Kidman е предимно статично, защото е силно ретуширано в пост-продукцията, за да изглежда с 16 години по-млада. В някои от сцените се забелязва ретуша по бузите ѝ. В останалите сцени тя не е "преобразена до неузнаваемост", Nicole Kidman е естествена 50 годишна жена с леко подчертани с грим торбички под очите, бръчки около устата и посивяла занемарена коса. Почти толкова овехтяла би изглеждала Никол Кидман (родена 1967 г.), без дебело напластения фон дьо тен, с който се снима в останалите филми.

"Destroyer" на Karyn Kusama получи високи оценки от западната филмова критика. Въпреки това, филмът "Destroyer" е касов провал: Budget $9.000.000, Box office $5.100.000.


Още по темата:

Рецензии за филми

Жанровете в киното


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени