Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Джунгла / Jungle (2017)


Йоси Гинсберг
Производство: Австралия, Колумбия

Времетраене: 115 минути

Режисьор: Грег Маклийн

Сценарий: Джъстин Монжо

В ролите: Daniel Radcliffe, Alex Russell, Thomas Kretschmann, Yasmin Kassim, Joel Jackson, Jacek Koman

Жанр: Биографичен филм, Survival-филм, Драма

Световна премиера: 03.08.2017

Възрастова група: FSK-16

Сюжет:
Младият израелски авантюрист Yossi Ghinsberg (Даниел Радклиф) заминава през 1981 г. в Боливия, жаден за приключения. В Боливия той се запознава с новите си приятели Marcus Stamm (Joel Jackson) и Kevin Gale (Alex Russell), които наемат за гид австриеца Karl Ruprechter (Thomas Kretschmann), който да ги преведе през джунглите около река Амазонка. Yossi Ghinsberg (יוסי גינסברג‎‎) се изгубва и три седмици се бори физически да оцелее в джунглата, преди да го намерят и спасят. Филмът на Greg McLean пресъздава романтичната част от живота на Йоси Гинсберг - времето, което прекарва сам в джунглата, борейки се да оцелее.

Copyright:www.backdoornews.com


Ако зрителите решат да потърсят в интернет подробности около биографията на Yossi Ghinsberg, ще прочетат в Wikipedia, че той съвсем не е романтичен авантюрист, както го представя филма "Джунгла / Jungle" на Грег Маклийн.

След авантюрата си в джунглите на Боливия (или може би още преди това), Yossi Ghinsberg започва природозащитен проект, за който получава от американската банка Inter-American Development Bank 1,25 милиона долара: Да инсталира слънчеви батерии в джунглата и да просвещава индианското население в San José de Uchupiamonas / San Buenaventura в Боливия. Йоси Гинсберг остава в San José три години, за да ръководи проекта. Conservation International - неправителствена организация в САЩ помага на проекта Parque Nacional Madidi, Quechua Madidi mamallaqta parki.

Романтичният пътешественик-авантюрист Yossi Ghinsberg, в стила на Джордж Сорос организира до ден днешен местното индианско население да протестират срещу правителството на Боливия, което иска да построи язовирна стена - El Bala. Гражданите на Боливия интерпретират протестите на индианците от джунглите, като вмешателство на САЩ във вътрешните работи на Боливия.

Правителството на Боливия, под ръководството на Evo Morales, е трън в очите на САЩ. Боливия национализира испанските "инвестиции" в енергетиката - Iberdrola средата на 2012, на основание "справедливи цени за електроенергия", по думите на президента Evo Morales. Освен това Ево Моралес национализира и телекомуникационните концерни и нефта. Според Comisión Económica para América Latina y el Caribe (CEPAL) - организация към ООН, след 2011 година Боливия напуска статуса си на най-бедната латино-американска държава. След 2005 год. страната тръгва по пътя на социализъм и бедните, които са съставлявали 38,2%, през 2011 година са се стопили на 20,9%. Безработицата през 2005 год. е съставлявала 8,2%, през 2011 е вече 3,2%. Комисарят по правата на човека от ООН Dennis Racicot също поздравява новото правителство, с успеха в намаляването на бедността. През 2018 г. Международният съд на ООН прецака Боливия.

По думите на Julian Assange, през юли 2013 г. WikiLeaks са искали да транспортират тайно Edward Snowden от Русия за Латинска Америка, заедно с Evo Morales в правителствения самолет. (Източник Spiegel: "WikiLeaks wollte im Juli 2013 Edward Snowden geheim aus Russland ausfliegen lassen. Der Whistleblower sollte zusammen mit dem bolivianischen Staatschef Evo Morales nach Lateinamerika reisen, wie Julian Assange nun verriet.")

Освен природозащитните му проекти, Йоси Гинсберг финансира интернет проекти, като приложението Headbox, което събира информация за активността на потребителите в социалните мрежи и се вижда като една малка бяла точка на дисплея им. Ghinsberg финансира и Blinq.me. Мобилното приложение Blinq е дериват на Headbox и след инсталирането му се интегрира в mobile messaging apps, като например Facebook Messenger, WhatsApp, или SMS. Blinq събира личните данни на потребителите от различни източници, между които Facebook, Twitter, LinkedIn.

Йоси Гинсберг печели пари от множество книги, в които разказва за приключенията си в джунглите, борейки се физически да оцелее: "Ba-hazarah mi-Tuitsi", която е преведена на английски "Back from Tuichi", следва "Laws of the Jungle: Jaguars Don't Need Self-Help Books".

Дали Yossi Ghinsberg е прекарал сам в джунглите три седмици или три часа, никой не може да провери. В джунглите не живеят хора, също както на Луната не живеят хора и никой не може да провери дали американците са стъпвали на Луната. А и на Антарктида не живеят хора, които могат да потвърдят, че американеца Colin O'Brady сам е прекосил ледения континент пеша.

Твърдението на Yossi Ghinsberg за героизма му да оцелеле в джуглите е прието на доверие. Също както държавите от евроатлантическата общност приеха на доверие твърдението на Великобритания, че Скрипал били отровени от Русия.

"Измислиците са целесъобразни,
ако не могат да бъдат опровергани."

Joseph Goebbels
- министър на пропагандата
на Нацистка ГерманияОще по темата:

Рецензии за филми

Жанровете в киното


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени