Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Фейсбук запознанства 💌


файсбук
Дистанционните запознанства имат стара традиция в човешкото общество. През миналите векове чрез обяви във вестниците и кореспонденция по писма са се запознавали и омъжвали проститутки. Тъй като градовете в миналото са били с по-малобройно население, проститутките са били известни на целия град и алтернативата да се омъжат е била да прилъжат някой от другия край на Земята.

Този тип запознанства са тематизирани в редица игрални филми: "Brimstone" (2016) режисьор Martin Koolhoven, "Първороден грях/Original Sin" (2001) режисьор Майкъл Кристофър.

Copyright:www.backdoornews.com


В началната фаза на интернет - до края на 20-ти век, запознанствата в интернет се осъществяваха на уебсайтове за запознанства, в които хората даваха в обявата си E-Mail за кореспонденция. По традиция потребителите се регистрираха под псевдоним - никнейм. Не беше разрешено да се публикуват реални адреси и телефони, за да не се рекламират публични домове. По онова време компютърните вируси и троянски коне се разпространяваха предимно чрез E-Mail. Чрез E-Mail се запознаваха и семейни жени, но не от домашния си компютър, за да не ги проследи съпруга им, а от обществени компютри в интернет-кафета, библиотеки и пр., тъй като смартфоните все още не бяха изобретени.

В началото на 21-ви век с увеличаване скоростта на интернет и падане цената за хостинг, сайтовете за запознанства вече предлагаха възможност за директна кореспондеция в самия уебсайт. Това даде възможност потребителите да скриват IP-адреса си, с което и да скриват геолокацията си пред контрагентите.

С течение на времето тези уебсайтове за запознанства все повече се монополизираха и чрез въвеждане на различни рестрикции упражняват натиск върху потребителите, да отдадат личните си данни, да публикуват портретна снимка, на която ясно да бъдат идентифицирани, да отдадат номера на мобилния си телефон, който не се публикува, но се съхранява в база данни на собственика на сайта за запознанства, който го продава на тайни борси в интернет.

Вариант на този тип уебсайтове за запознанства са днешните социални мрежи, като Facebook, ВКонтакте, Snapchat, Viber, които не целят хората да се запознават, а да отдават на тайните служби личните си данни, телефонните си номера, дата на раждане, година на дипломиране, свои снимки, видео, да разкриват приятелите, колегите и роднините си, политическите си възгледи и режима си на живот. Поради това терминът nickname вече не се употребява, защото на Mark Zuckerberg, Evan Spiegel и Мирилашвили им трябват личните данни на живи хора, за да ги продадат. И терминът nickname се замени с термина fake account. В миналото потребителите бяха длъжни да се регистрират с nickname, на днешно време са длъжни да се регистрират със собственото си име и да общуват в социалните мрежи само с хора, които реално познават. В противен случай рискуват да бъдат блокирани от октопода за събиране на лични данни, защото не му вършат работа.

Докато в началната фаза на интернет - до края на 20-ти век, по интернет се запознаваха всички, то на днешно време запознанства чрез интернет имат най-нисък коефициент на полезно действие и активно търся запознанства жени, които си изкарват хляба с любов. Но също закъсали, самотни жени с 2-3 деца, които работят на две места, за да изхранят семейството, си търсят някой загорял чичко, който да ги облекчи финансово, вече да не работят, а само да си гледат децата.

С най-висок КПД остават класическите методи на запознанства: Чрез общи приятели, роднини, колеги. Богатите хора, както и в минали епохи, ги запознават родителите им. Запознанства с колеги на работното място сработват, но само в случай, че мъжа заема по-висока длъжност от жената на това работно място.

Жените са хипергамни и си търсят мъже с по-висок от техния социален статус. Всички жени си мечтаят, да се запознаят с богат мъж и активно търсят възможности за това. Едни от вариантите за улов на богати мъже са конкурсите за мис, агенциите за модели и манекенки, но също и реномирани висши учебни заведения, в които се записват синчета на богати и влиятелни родители.

При това много важно е, да се създаде на мъжете илюзията, че случайно са се запознали, че жената не търси активно запознанства с богати мъже. Разбере ли мъжът, че жената целенасочено е искала да се запознае с него защото той е богат, постановката е провалена.

Запознанствата чрез интернет се затрудняват от Chatbot и тролове. На един женски профил в сайтовете за запознанства и във файсбук, се пробват хиляди мераклии. Голяма част от тези "мераклии" в действителност са чатботове, управлявани от сутеньори на публични домове, които търсят "прясно месо".

Често в мъжките профили във Фейсбук са публикувани прякорите им от затвора: "Мишо-тупалката", "Жоро-бокса", "Пешо-германеца", "Боби-бартера". Убиецът-изнасилвач Северин се подвизаваше във Фейсбук с прякора "razbivacha na tesni gazove".

За да отговаря на представата на жените, един мъж или трябва да е богат или трябва да лъже като американец. По интернет жената не може да провери социалния статус на кандидатите, поради което всички лъжат и в очите на жените кандидатите от интернет стоят най-ниско в йерархията на евентуални кавалери за среща. А и жените в социалните мрежи често си публикуват ретуширани снимки и такива, на които изглеждат далеч по-добре, от колкото в реалния живот.

Особено трогателни са българите-гурбетчии на Запад, които поради изключително ниския си социален статус живеят в изолация от западното общество и си търсят българки, които също като тях са заминали на Запад на гурбет. Те се регистрират в групи под заглавие: "Българи в Берлин", "Българи в Лондон" и не знаят, че повечето такива групи във Фейсбук са създадени за дезинформация, а не за запознанства. Освен това българките не са заминали на Запад, че да си търся там българи за семейство. Според германските държавни медии 90% от проститутките в Германия идват от България.

В едно заведение, за да се навъртат млади и красиви жени, трябва заведението да се посещава от богати мъже. И обратното: За да се посещава заведението от богати и платежоспособни мъже, които да правят голям оборот на заведението, трябва то да се посещава от млади и красиви жени. Така и една група във Фейсбук, за да предразполага жените към запознанство, трябва в тази група да са регистрирани богати, влиятелни мъже, а не прекариат.

Запознанства чрез Фейсбук биха могли да са ефективни, ако се осъществявят в затворена група, в която членовете лично се познават, примерно група, обединяваща хора от една гилдия. Например фейсбук-група на лекари, в която жени-лекарки от селата и пр. затънтени места искат да се докопат до големите градове и си търсят мъже на ръководни длъжности в престижни болници. Или група на модни дизайнери, в която жени се регистрират, за да направят кариера в моделния бизнес.

Кучето уринира по стълбовете и дърветата, за да маркира участък, в който кучките да са негови. При куче без участък, кучки не идват. Също и при хората, мъжете имат успех с жените само в своя участък. На диригента участъка е оркестъра, на професора в университета участъка са студентките, на търговеца - продавачките в магазина му. Онзи, който няма участък, си търси жени по Фейсбук.

Според статистики в различни държави, 98% от женските профили, които привидно желаят хетеросексуално запознанство в социалните мрежи и сайтовете за запознанства, в действителност са fake account на хомосексуалисти, крадци, сутеньори, публични домове, доносници и пр. сган. А често и всичко заедно в един акаунт: Проститутка, която е доносница за полицията, свързана с крадци, които нападат и обират клиентите ѝ, а сутеньорът ѝ е гей, който обслужва и двата пола. Във фалшивите си профили, гейовете най-често качват снимки на красива, млада жена и поставят условие, че се запознават с мъже от 18 до 30 години.

В 2012 год. в доклада на австралийското министерство на отбраната се съобщава, че терористи от «Талибан» използват фотографии на привлекателни жени в своите профили във Facebook, с цел да събират информация. На 07.11.2017 г. казионните български медии съобщиха, че български съдии, прокурори, висши полицаи и бизнес-елит все по-често стават жертви на предложения за секстинг в социалните мрежи. Много стари моми се въодушевяват от Facebook, в който за разлика от сайтовете за запознанства, (глупавите) хора споделят живота си, общуват с приятели и роднини и жените преди да се срещнат с нов мъж, чрез Facebook го проучват дали си струва, дали пък не е женен или никому не нужен работяга. Тази практика съществува и при наематели, които си търсят съквартирант. Не пускат обяви в уебсайтовете за безплатни бяви, а във Фейсбук с надеждата, че могат да проверят що за човек е кандидатът за съквартирант.

В случай, че жената се запознава с мъж от друга по-богата държава, то чрез социалните мрежи като Фейсбук и Вконтакте, тя очаква да разкрие произхода на мъжа, дали е роден в богатата държава или е просто гастарбайтер. Дали ще получи в наследство недвижимост от родителите си в богатата държава или цял живот ще живее под наем.

Алгоритъмът на Фейсбук е оптимиран да подканва жертвите си, да разкриват роднините, приятелите, съучениците, състудентите и колегите си. Профил, който продължително време няма приятели, а само пише по групите във Фейсбук, най-често администраторите го блокират. Целта на социалната мрежа Фейсбук естествено не е да помага на хората да осъществяват нови запознанства, а да информира американските тайни служби, за личните данни и социалните контакти на населението на Земята. Периодически Facebook предупреждава ползвателите със следното съобщение:

"Поканите за приятелство са за свързване с хора, които познавате добре - например съученици, състуденти, приятели, семейство и колеги. Моля, не изпращайте поканата, ако не познавате този човек лично."

Facebook няма за цел да ограничава покварата, проституцията, разпространяването на фалшиви новини и етническа омраза, а да събира личните данни на потребителите и да манипулира масите съобразно американската пропаганда. За разлика от Фейсбук, аналогичния руски сайт "ВКонтакте" предоставя възможност за търсене на приятели по възраст, пол, обвързаност (с постоянен любовник/любовница), образование, интереси и пр., както в някои специализирани уебсайтове за запознанства. Руската социална мрежа "ВКонтакте" не предупреждава потребителите, да предлагат приятелство само на лично познати потребители.

Според статистики в интернет, руските социални мрежи са едни от най-посещаваните уебстраници в държавите около Русия: Финландия, Полша, Германия, Турция, които очевидно ги ползват за запознанства с красиви рускини. Поради високия интерес към руските социални мрежи и сайтове за запознанства, там работят и най-много крадли и измамници в интернет, които подлъгват мераклиите да изпратят пари, да си включат уебкамерата, за да разгледат покъщнината им или да се обадят в България на импуслен телефон.

Много глупави мъже опитват запознанства с женски профили, с които нямат общи познати, а са срещнали виртуално по групите във Facebook. Проблемът е, че над 90% от хората, които четат и пишат по българско-говорящите групи във Facebook, са на средна възраст 50 години и най-често са платени соросоиди. Никоя млада българка (работеща на Запад), няма да тръгне да се запознава с български мъже-гастарбайтери на Запад, в групите за българи в чужбина във Facebook.

Специализирани групи за запознанства във Facebook са създадени за проституция. Специализирани групи по интереси, например за домашни животни, нови филми, изкуство и пр. са рядко посещавани. Освен това в отношенията между мъжа и жената - хоби и културни интереси играят второстепенна роля. Мъжът се интересува жената физически да го привлича, а жената се интересува от социалния статус на мъжа. Никой не го интересува кой-какво хоби имал и какви филми гледал.

Българските гастарбайтери на Запад често не знаят дума западен език и чрез Фейсбук се информират какво става в страните, в които работят. За тези българи има създадени групи във Фейсбук, специализирани в разпространяване на дезинформация. Успешните млади хора (красивите и порядъчни млади жени) нямат време да четат и да пишат по групите във Фейсбук и не страдат от дефицит на социални контакти.

Теоретически Facebook, както и останалите социални мрежи, дават възможност за проучване на хората, на техния социален статус, образование, вкус и пр. въз основа на техните приятели и роднини и публикуваните от тях снимки и събития от личния им живот. Въпросът е кой богат мъж, за когото драпат всички жени, ще се регистрира с истинското си име в октопод за събиране на лични данни. И ще си прави селфи на фона на статус символи и със всички метаданни, ще ги публикува в най-голямата шпионска машина на всички времена.


Още по темата:

Как жените се запознават с мъже по интернет

Всеки трети българин е (компютърно) неграмотен

Издирване на лице в интернет

Проституция чрез интернет

Списък на Фейсбук-групи за дезинформация на българите в чужбина 💩

Сексология

Запознанства с женени/омъжени

Първият ми работен ден в Германия беше генг-бенг

90% от проститутките в Германия идват от България


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени