Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Известни операции под фалшив флаг


Пожар в Райхстага
Най-известната операция под фалшив флаг е Подпалването на Райхстага (на немски: Der Reichstagsbrand) - палеж на Райхстага - парламента на Германия в Берлин, извършен от нацистите в Германия на 27 февруари 1933 г. около 21:25 ч., с цел въвеждане на рестрикции в свободата на гражданите и преследване на комунистите. По искане на канцлера Адолф Хитлер, президентът Хинденбург издава на следващата сутрин извънреден декрет „За защита на народа и държавата“ (Verordnung des Reichspräsidenten zum Schutz von Volk und Staat vom 28. Februar 1933 (RGBl. I S. 83), който казва: „Ограниченията на личната свобода, на правото на свободно изразяване на мнение, включително свободата на пресата; на правото на събиране и съюзяване; и нарушаването на поверителността на пощенските, телеграфните и телефонни комуникации и постановления за претърсване на домове, заповеди за конфискуване и ограничение на собствеността.“ За целта, нацистите обвиняват Георги Димитров за подпалването на Райхстага, също както при атентата срещу папа Йоан Павел обвиняват българина Сергей Антонов.

Последствията от Подпалването на Райхстага са аналогични на последствията от Атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, след което САЩ започват Война срещу терора.

Copyright:www.backdoornews.com


През 1953 г. американци и британци провеждат "операция Аякс" в Иран, използвайки операции под фалшив флаг и пропаганда за сваляне на демократично избрания водач на Иран - Мохамед Мосадек. Информация относно подкрепения от ЦРУ държавен преврат е декласифицирана и в по-голямата си част е достъпна от архивите на ЦРУ.

През 1954 г. Израел организира бомбени атентати в Кайро срещу американски и британски цели, за да създаде интриги между Египет и Запада. Операцията, наречена по-късно "афера Лавон", е разкрита и струва на израелския министър на отбраната Пинхас Лавон поста му. Израел признава отговорността за операцията (известна там като „Нещастната афера“) през 2005 година.

САЩ провеждат срещу Куба редица безуспешни опити за преврат: Операция в Залива на прасетата, Операция «Мангуст» и др.

През 1962 г. американското министерство на отбраната планира операция "Нортуудс" за създаване на претекст за нападение срещу Куба, включваща отвличане на пътнически самолет и блъскането му в небостъргачи, аналогично на атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ. Освен това "Operation Northwoods" е предвиждала потопяване на американски кораб, изгаряне на реколтата и обвиняването за това на кубинците. "Operation Northwoods" е изработен от шефовете на генералния щаб, но отхвърлен от президент Джон Ф. Кенеди и станал обществено достояние, посредством Закона за свобода на информацията от Джеймс Бамфърд.

Днешният европейски политик, председател на Зелената партия в Европарламента Даниел Кон-Бендит, през 1960-те се преструва на ляв радикал и като псевдо-комунист организира свалянето на Charles de Gaulle във Франция. Генерал дьо Гол опитва да води суверенна политика, прави Франция ядрена сила, напуска НАТО, с което разгневява САЩ.

Създаването на международно терористично движение от САЩ - "Operation Cyclone" през 1980-те е операция под фалшив флаг.

През 2007 г. студентка от еврейски произход в университета Джордж Уошингтън, съобщава за поредица от антисемитски вандализъм пред вратата ѝ. Полицията поставя скрита камера за наблюдение и открива, че вандализмът е дело на самата студентка, на което студентката отговаря, че първият инцидент бил истински (дело на неизвестен извършител), а тя е извършила останалите инциденти, за да привлече внимание.

По време на Студената война, в Западна Европа се провеждат редица бомбени атентати, които избиват цивилното население - жени, деца, приписвани на крайно-леви организации. Бомбените атентати в действителност са дело на крайно-десни организации със съдействието на тайните служби: Операция Гладио, атентат на Пиаца Фонтана през 1969 г., атака в Петеано от Винченцо Винчигера през 1972 г., опит за убийство на бившия вътрешен министър Мариано Румор през 1973 г., клането в Болоня през 1980 г. и разните разследвания, например от Гуидо Салвини.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени