Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Операция под фалшив флаг 🎏


Операция под фалшив флаг
Операция под фалшив флаг е (военна, пропагандна) операция, провеждана чрез имитиране на извършител. Операции под фалшив флаг се провеждат от правителство, корпорация или глобално действащ (банкерски) елит, имащи за цел да изглеждат, че е дело на някаква организация, политическа партия, етническа, социална или религиозна група или чужда държава.

Copyright:www.backdoornews.com


Актьорите на операцията действат "под фалшив флаг", което се съпровожда от кампании за дезинформация, за да прикрият истинските автори. Операциите под фалшив флаг целят да прикрият идентичността и целите на извършителите.

Името "операция под фалшив флаг" произлиза от военното понятие „вдигане на фалшиви цветове“ при корабоплаването, т.е. на знаме на страна, която не е извършител. Операции под фалшив флаг се извършват предимно от военни или тайните сужби, но не са ограничени само по време на война и мерките срещу партизани, а се използват и в мирно време, например в италианската стратегия на напрежение, терористичните операции на Гладио, както и в медиите и социалните мрежи - "Facebook", Snapchat, ВКонтакте, Viber. Платени соросоиди по форумите и социалните мрежи се представят за русофили и антисемити. Медии, разпространяващи fake news се представят за антиамериканистки. Производители на стоки се представят за потребители и пишат отзиви в интернет.

Известните до сега операции под фалшив флаг са имали за цел да разрушат имиджа на политически организации, чрез инсцениране на терористични актове, както и да изфабрикуват мотив за започване на война - Casus belli.

Планирането на операции под фалшив флаг включва оптимална възможност за отричане на съпричастност от страна на държавата или тайните служби. Тази концепция се разработва през 1950-те години от ЦРУ, под названието "Plausible Deniability".


Още по темата:

Известни операции под фалшив флаг


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени