Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Лъжите на Запада 🤥"Wenn es ernst wird, muss man lügen."
Jean-Claude Juncker

"Когато нещата стават сериозни,
трябва да се лъже."

Жан-Клод Юнкер
- председател на Европейската комисия

Разпространяването на фалшиви новини стои в основата на Западната цивилизация. През 19-ти век Натан Ротшилд разпространява на лондонската фонфова борса фалшивата новина, че Наполеон е победил. Настъпва паника и всички разпродават английски държавни ценни книжа на борсата. Тяхната цена пада на 98%. Малко преди официално да стане известна истината за поражението на Наполеон, Ротшилд изкупува същите английски държавни ценни книжа на безценица, което гарантира на клана Rothschild, да управляват света през следващите столетия.

Разпространяване на дезинформация е основната функция на Средствата за масова информация. Дезинформация е умишлено разпространяване на измислена или неточна информация, разпространяване на подправени документи, слухове и клевети. Но дезинформацията може да включва и грешни анализи и на пръв поглед добронамерени твърдения, с цел жертвата да се надява на нещо и впоследствие като научи истината, да изпита разочарование и унижение, че са се подиграли с нея.

Copyright:www.backdoornews.com


За разлика от традиционната пропаганда, чиято цел е да ангажира потребителите на емоционално ниво, дезинформацията е предназначена да манипулира публиката   на рационално ниво, чрез публикуване на фалшиви новини - Fake News.

През 17-ти век Англия приписва на Уилям Шекспир творчество, което е сътворено от множество автори, а вероятно и от множество народи. Но тази лъжа става известна едва 200 години по-късно с навлизане на пресата: През 1845 г. бива открита ротационната машина, а малко по-късно и печатарската машина Linotype/Линотип. Подобна е и историята за Агата Кристи, която никога не е ходила на училище, страдала е от дисграфия и дислексия, но била написала 66 романа, многочислени разкази, повести...

На 13.04.1844 г. най-четеният през онази епоха американски вестник "New York Sun" публикува сензацията, че Monck Mason с балон за 75 часа е прелетял над Атлантическия океан. За първи път в човешката история някой е прекосил на балон океана. Тази новина се препечатва и в други вестници и придобива огромна популярност, въпреки че е напълно измислена. "Новината" е от писателя Edgar Allan Poe, един от пионерите на криминалния и научно-фантастичния роман. Въпреки че Edgar Allan Poe на следващия ден е открил лъжата и съобщил в редакцията, лъжата продължава нагло да се публикува и разпространява от американските медии. (Източник: "Historische Fake News Gerüchte, Hetze und Propaganda" Tagesschau Stand: 04.04.2017 14:21 Uhr)

Единствената истина е, че Monck Mason е летял с балон през 1836 г. от Лондон до Вайлбург/Германия. Както единствената истина за стъпването на американски космонавти на Луната през 1969 г. е, че САЩ най-после са летяли в космоса, след като са откраднали руската технология на твърдото гориво за ракетите.

✿✿✿

Пак в американския вестник "New York Sun" през 1835 г. се публикуват серия от статии за открита цивилизация на Луната. Също както през 1990-те NASA публикува серия от спиращи дъха снимки от телескопа Hubble, на разноцветни далечни галактики, които в действителност са сътворени с Photoshop.

✿✿✿

На 04.10.1862 г. Mark Twain публикува в американските вестници статия за открит вкаменял човек с приложена снимка. Въпреки че статията е 100% лъжа, се препубликува от всички американски вестници и се популяризира в целия САЩ. Но през 19-ти век все още не е имало интернет и Фейсбук и американците все още не са могли да разпространяват лъжите си по целия свят.

✿✿✿

На 15.02.1898 г. избухва взрив на борда на американския кораб "USS Maine" в пристанището на Хавана/Куба. Американците веднага обвиняват Испания, с цел да започнат война срещу Испания - Casus belli. Както сто години по-късно обвиниха Ирак и Афганистан в терористичните актове от 11.09.2001 г., а през 2017 г. обвиниха Сирия за газовата атака. През 1898 г. американският медиен-магнат William Randolph Hearst поръчва на служителите си да изготвят снимки на взрива, за да може той да мотивира войната:

"You furnish the pictures. I'll furnish the war."
"Вие ще изготвите снимките, аз ще изготвя войната."
William Hearst

Американското интернационално Lifestyle-списание 'Cosmopolitan', което принадлежи към 'Hearst Corporation' (основан от William Hearst) на днешно време поучава жените от цял свят, как да правели секс и колко аналния секс бил полезен за заздравяване на връзката.

✿✿✿

Преди започване и по време на Първата световна война, британците публикуват клевети във вестниците, че Германия имала фабрики за преработване на човешки трупове - 'German Corpse Factory' и германците преработвали труповете на убитите войници в свещи и сапуни.

✿✿✿

В духа на Цветните революции в Източна Европа през 1990-те, държавният глава на Югославия - Слободан Милошевич се оказва костелив орех и отказва да получи кредит от Международния валутен фонд, за да не понижи жизнения стандарт на Югославия. С цел намеса във вътрешните работи на Югославия, нейното разделяне и отстраняване на Милошевич, Западът подклажда традиционната славянофобия при албанците. А през 1999 год. режимът в Германия измисля лъжата за военно-стратегически "План подкова", чрез който сърбите целели прогонване на албанците от Косово. Тъй като Косовската война се води без мандат на ООН, единствено "Плана Подкова" служи за легитимиране агресията на НАТО над Югославия.

Съществуването на "Плана Подкова" още в самото начало буди съмнение у здравомислещите и немските политици си избърсват задника с България, като на 10-ти Януари 2000 година немските СМИ съобщават, че за "Плана Подкова" те са научили от българското външно министерство, оглавявано по онова време от Надежда Михайлова. А българското външно министерство се позовавало на информация от българските разузнавателни служби.

Но България официално отрича такава информация да е събирала и да е предавала. България била получила непотвърдена информация от американските тайни служби - CIA, която България предала на унгарското разузнаване, то пък от своя страна предало информацията на австрийкото разузнаване, а австрийското на немското. И така западните демокрации си поиграли на "развален телефон" и нападнали Югославия.

✿✿✿

На 10.10.1991 г. американските медии публикуват видеозапис със свидетелски показания от плачеща 15-годишна медицинска сестра от Кувейт по име Nayirah al-Ṣabaḥ (на арабски език: نيره الصباح‎), която чете от листче пред Комисията по правата на човека пред Американския Конгрес. По думите ѝ иракски войници били убивали новородени бебета в Кувейт. Както по-късно се изяснява "Мед-сестрата Nayirah" е всъщност Nijirah al-Sabah - дъщеря на кувейтския посланик в САЩ и Канада - Saud Nasir as-Sabah (سعود الناصر الصباح), която е била наета от PR-Агенцията "Hill & Knowlton" за пърформанса 📺. Агенцията получила поръчка за 10 милиона долара, за инсценировката.
Nayirah - Saud Nasir as-Sabah (سعود الناصر الصباح)
Две медицински сестри от въпросния родилен дом по-късно разказват, че младежи никога не са били на стаж в родилния дом и че описаните от "Nayirah al-Ṣabaḥ" случаи са пълна измислица. Също както през 2018 г. дежурният лекар в болницата в Солсбъри заяви, че не са постъпвали в болницата пациенти, отровени от бойно отровно вещество.

Американската лъжа за мед-сестрата Nayirah влиза в историята на САЩ под името: "Инкубаторната лъжа" (Източници: "How PR Sold the War in the Persian Gulf, excerpted from Toxic Sludge Is Good For You"; "Deception on Capitol Hill" - The New York Times).

След като лъжата бе разкрита, двайсет години по-късно Ирак окончателно е победен, чрез планиране на нова лъжа от мозъчния тръст   "Project for the New American Century", ръководен от Робърт Кейган и Виктория Нюланд, които по-късно организират и Евромайдана в Украйна. Саддам Хюсеин е обвинен, че притежавал химически оръжия за масово унищожение, аналогично на атентата върху Сергей Скрипал през 2018 г. Евъргрийнът за химическите оръжия периодически излиза в западните медии като нов римейк. И още преди да е отзвучала лъжата за Скрипал, британците скалъпват следващата лъжа - газовата атака в Дума/Сирия.

✿✿✿

Американската телевизия 'FOX-News' през 2008 г. поканва за участие в директно излъчване грузинки, живеещи в САЩ, които се оказват в Грузия по време на Руско-грузинската война от 2008 год. 📺 Неочаквано американките от грузински произход вместо да заклеймяват Русия като агресор, съобщават че са станали очевидци на бомбардировки от грузински правителствени войски на Саакашвили, върху мирното население в грузинските градове. Водещият на предаването веднага ги прекъсва под претекст, че е време за реклама. След рекламата им дава десет секунди и след 3-4 секунди ги изключва.

✿✿✿

Британските медии, за да не се изложат както американските, излъчват "директно" по британските телевизии с Time Shifting (с две минути закъснение), изказвания на шефовете на британските тайни служби: John Sawers от MI6 и Iain Lobban от GCHQ, пред парламента през ноември 2013 год.

✿✿✿

На 07.12.2011 г., по време на предизборната кампания в Русия, американската телевизия 'FOX News' излъчва репортаж за улични протести в Москва срещу Путин и опит за Цветна революция в Русия. Зрители забелязват палми по улиците на Москва 📺 в репортажа. Както впоследствие се изяснява, заснет материал по време на протести в Гърция срещу еврократите, се поднася на зрителите за антикорупционни демонстрации в Москва. И монтажистите не пропускат да кадрират надписите на гръцки по улиците на Атина.

✿✿✿

Най-голямата британска частна телевизия 'ITV', в предаване от септември 2011 г. използва фрагменти от видео-играта "Arma II", като ги поднася на публиката за автентични кадри от нападение на IRA върху британски военен хеликоптер 📺. В "репортажа" се твърди, че нападението е заснето от самите терористи през 1988 г. и доказва, че "Муамар Кадафи е снабдявал Ирландската републиканска армия с такива тежки автомати, които са способни даже да свалят хеликоптер". Някои зрители забелязват лъжата, след което телевизията се извинява за допуснатата "грешка по невнимание".

✿✿✿

На 18.07.2013 г. държавната германска информационна рубрика "Tagesschau" коментира присъдата на анти-Путин активиста Алексей Навални и съобщава за 20.000 протестиращи в Москва в защита на Навални. В действителност в статията са приложени снимки от протестиращи с вестник в ръка от 2012 година, в който вестник е публикувано интервю с Навални и негови антисемитски изказвания. Т.е. протестът не е в защита на Алексей Навални, а срещу него:
Алексей Навални протест срещу Алексей Навални

✿✿✿

На 20.01.2015 г. западните медии съобщават за екзекуцията на двама японски заложника - Haruna Yukawa (湯川 遥菜) и Kenji Gotō Jogo (後藤 健二) от Ислямска държава. Snuff-Film на ISIS, публикуван уж от терористите, се вижда и от непрофесионалисти, че е фалшиф. Тримата мъже имат три различни сенки. Очевидно заснети на различни локации, по различно време и впоследствие монтирани посредством chroma key compositing 📺.

✿✿✿

На 29.05.2014 г. първа и втора програма на германската държавна телевизия ARD и ZDF документират сваляне на украински хеликоптер от про-руски сепаратисти в Донбас 📺 , при което 14 украинци, според германските телевизии, били загинали. Малко по-късно потребители разпознават, че видеото със свалянето на украинския вертолет от про-руски злодеи е заснето през 2013 г. в Сирия и показва как терористи, които се сражават срещу армията на Башар Асад, крещят "Аллах Акбар!". Видеото е минимално ретуширано в постпродукцията и пробутано на будалите като сензационна новина.

✿✿✿

На 11.01.2015 г., след терористичната атака в Париж - Шарли Ебдо, западните политици организират траурно шествие в памет на жертвите от атентата, като зад политиците марширува френския народ. Както по-късно германската медия "taz. die Tageszeitung" ги разобличава, държавните глави от 40 държави се договорили с журналисти за фотосесия на площад Léon Blum - заградена улица, а ролята на "френския народ" зад тях се изпълнява от техните бодигардове.

По данни на "Daily News" и "The Independent", след фото-шутинга в заградения за тях район на празната улица, държавните глави се качили отново в лимузините си и заминали далеч от тълпата.

"И когато се молите, не бивайте като лицемерите;
защото те обичат да се молят стоящи по синагогите
и по ъглите на улиците, за да ги виждат човеците[...]"
Библия: Матей 6/5

✿✿✿

След терористичните актове във Великобритания през юни 2017 г. световните медии публикуваха снимки на огорчени от тероризма мюсюлмани, протестиращи срещу тероризма и срещу Ислямска Държава в Лондон. Малко по-късно американският националист и блогер Mike Cernovich публикува видео, на което се вижда как екип на американската телевизия 'CNN' инсценира fake news 📺. "Becky Anderson of CNN is seen in London handing props to a 'peace group'". Доналд Тръмп нирача CNN - FNN. "Fake News Network".

✿✿✿

В началото на 2015 г. всички световни медии цитираха видео на ИДИЛ, в което 10-12 годишно дете застрелва двама руски шпиони пред снимаща камера 📺. До детето-убиец позира брадат терорист от ИД, който говори на руски език с кавказки акцент. Всички участници в постановката носят току-що изгладени дрехи. На видеото не се виждат нито куршуми, които да излизат от пистолета, нито входни рани в гърбовете на жертвите. Също както сцената с терористите от Париж прилича на стрелба с пневматично оръжие, но без сачми. По думите на експерти от BND (немското разузнаване), двамата руски шпиони не са били убити по време на заснемането на това видео.

✿✿✿

На 2 юли 2017 г. българските соросоидни медии публикуваха лъжата, че БВП на България се увеличавал, от либералната политика на Бойко Борисов. В действителност БВП на глава от населението в България намалява - през 2008 г. е 7186,1 US$, а през 2016 г. - 7091,32 US$, (Източник: Statista).

✿✿✿

На 06.02.2019 "BBC" публикува фалшивата новина, за блокирания мост Тиендитас във Венецуела. В действителност мостът "Tienditas/Тиендитас" и магистралата на границата с Колумбия никога не е била в движение.


Още по темата:

Лъжата на bTV: 15-годишна преби съученичка

Плачещото момиче и Тръмп

Лъжата за Адолф Айхман

Медии за фалшиви новини

Финансиране на средствата за масова информация

Скалъпената история за трагедията в Лас Вегас

Списък на Фейсбук-групи за дезинформация 💩


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени