Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
facebook
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Алгоритъмът на Фейсбук

Zuckerberg + Obama
Алгоритъмът на Фейсбук е така настроен, че постингите без линк към страница в интернет имат по-висок приоритет и съответно се разпращат от Фейсбук на повече потребители, те имат по-голяма видимост. Причината е, че когато в един постинг има линк към страница извън Фейсбук, обикновено това е цитат от тази външна препратка, а това е защитен от авторско право материал, който Фейсбук не може да си присвои. На същия принцип функционира и "руската" социална мрежа Vkontakte. Че нали и тя е финансирана от същите лихвари, които финансираха Фейсбук.

Също по-голям приоритет имат публикуваните във Фейсбук снимки, поради което тролове често постват пропаганда под формата на картинки, с цел да достигне повече потребители.

За всички постинги и качени снимки във Facebook без хиперлинк към страница в интернет, всеки ползвател преотстъпва авторското си право на Фейсбук, когато потвърждава, че приема общите условия за ползване на социалната мрежа. Защото Facebook предлага безплатен хостинг, в замяна на преотстъпване на авторски права върху текстове, снимки, видео, музика и пр. Facebook няма собствен контент и е базиран на crowdsourcing - ползва този на потребителите.

Copyright:www.backdoornews.com


Съществуват уебсайтове, които също не разполагат със собствен content, а копират най-четените постинги от Facebook, т.е. получават информация от Facebook, кои постинги и статии са най-четени. И потребителите, които постват във Facebook препратки към талантливо написани статии, Facebook не ги популяризира или дори ги блокира, докато сайтовете-плагиати, които са копирали 1:1 техните статии, Facebook ги популяризира. Facebook, както и Google, ползват бели и черни списъци, за подреждане на новините. В черните списъци попадат уебсайтове, които не се финансират от САЩ, докато сайтовете-крадци са най-често проекти на платени соросоиди.

Тези бели и черни списъци се съставят в ръчен режим от соросоиди, защото нито алгоритъма на Google, нито този на Facebook не са в състояние автоматично да определят според съдържанието кои статии/постинги/уебстраници са про-американски и кои не. Както всички знаят, американската пропаганда е перфидна и често русофилски медии са операции под фалшив флаг.

И очевидно тези бели и черни списъци за Google и за Facebook са едни и същи. По едно и също време определени уебсайтове придобиват популярност, а други биват изтласкани най-назад, както в Google така и във Facebook. Това навежда на мисълта, че Google и Facebook имат общ началник и той не се казва нито Mark Zuckerberg, нито Larry Page или Sergey Brin.

Забележително е, че една и съща статия, публикувана в оригинал, получава 10 посетители, но копирана 1:1 в такъв соросоиден сайт без собствено съдържание, получава по 10.000 посещения и лайкове, благодарение алгоритъма на Facebook. Това ще рече, че тези уебсайтове-крадци, се контролират от същото място, от което се контролира и Facebook. Освен уебсайтове-плагиати, Facebook подрежда на най-предна позиция и сайтове, разпространяващи фалшиви новини, тъй като дезинформацията е втория отрасъл на пропагандата.

Алгоритъмът на Фейсбук блокира профили, които продължително време нямат приятели, а само пишат мнения по групите във Facebook, особено в случай, че постват линк към сайтове в интернет, които не носят изгода за САЩ и поради това американските слуги са ги вкарали в черни списъци.

Някои потребители/постинги във Facebook придобиват голяма популярност, четат се и се коментират от много потребители. В тези постинги Фейсбук блокира коментарите на онези потребители, които са отбелязани като нелицеприятни за американската пропаганда. Когато се опитат да коментират постинг с висока посещаемост, Фейсбук им маркира коментара като спам. Т.е. Facebook не им разрешава да коментират всичко, а само онова, което не е популярно. Тази блокировка на коментари се включва автоматично, по предварително зададено ниво на посещаемост на постинга, без оглед на темата и нейното съдържание.

Facebook няма за цел да ограничава сутеньорството, проституцията или расовата омраза, а да тушира различните мнения. Профили, които очевидно предлагат проституция не биват блокирани от администраторите на Facebook.

Facebook разполага с множество инструменти за популяризиране, репективно за предотвратяване на популяризиране на постинги и потребители. Официално Facebook популяризира онези постинги, които получават повече харесвания - така наречените "лайкове" и които по-често се споделят от потребителите. На този принцип социалната мрежа дава възможност на способни хора да придобият изключителна популярност. В действителност Facebook работи с бели и черни списъци. Facebook популяризира едни постинги (тези на соросоиди), а на други изключва опцията за споделяне, закрива в подменю добавените към тях коментари и ги изтласква най-назад в подреждането в групите и стартовата страница на потребителите.

Facebook има опция за търсене на потребители и групи по име. Резултатите от търсенето Facebook също оптимира индивидуално, в зависимост от това дали потребителя е в белия или в черния списък на Facebook. Потребителите от черния списък, в резултатите от търсенето не намират всички групи във Фейсбук. Потребителите от черния списък не трябва да имат достъп до всички групи, за да не стават популярни.

При постване на хиперлинк към външна уебстраница, по правило Фейсбук индексира линка и публикува снимка (ако такава има на страницата), както и Titles & Descriptions от Meta-Tag на документа. За да попречи на популяризирането на поста, Facebook понякога не публикува снимка и/или заглавието и описанието на страницата.

Възможностите за манипулиране и цензуриране във Фейсбук се усъвършенстват постоянно. Потребителите на Facebook не се усъвършенстват, защото никога не си задават въпроса кой и с каква цел финансира Facebook. На тях медиите ежедневно им натякват, че Facebook се бил финансирал от реклами, както на малките деца им говорят, че ако са послушни, Дядо Мраз ще им донесе подарък. Не е изключено и Facebook да го е донесъл на човечеството Дядо Мраз.
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени