Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
facebook
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Целите на Фейсбук

Big Brother.jpg
Интернет от самото си създаване до ден днешен е децентрализирана мрежа, която не е собственост на никоя държава или организация. Целта на "Facebook", както и на "Google", "Wikipedia", "Viber", "WhatsUp", "Snapchat", е да монополизират интернет, със всичките произлизащи от това последствия. "Facebook" и "Google" да определят какво да се чете, "Wikipedia" да определя кое е вярно, "Viber" и "WhatsUp", "Snapchat", "Google" да събират телефонните номера на човечеството. И всички тези организации целят да създадат прецизен профил на хората от цял свят, на техните интереси и вкусове, политически възгледи, режим на живот, профил на движение, роднини, приятели, познати.
„Big Brother is watching you.“

В случай че потребителите ползват Facebook за общуване с тесен кръг роднини и приятели, функцията на Facebook е да информира тези, които я финансират, относно това кой-кого познава и колко добре го познава, кога и с кого се среща, какво приказва при срещата:

"Кажи ми с кого дружиш, за да ти казка кой си."

А след въвеждане на софтуер за разпознаване на човешко лице, Facebook информира и как изглеждат потребителите, за да могат да бъдат идентифицирани от камерите за виденаблюдение на обществени места.

Copyright:www.backdoornews.com


Т.е. Facebook е база данни, която се съставя доброволно и напълно безплатно от потребителите, в замяна на предоставената възможност, потребителите да публикуват снимките и глупостите си на обществено място. Както в миналото, когато все още нямаше интернет, простите хора искаха да се овековечат, като си пишеха имената по дървета и скамейки на улицата или в градските тоалетни.

Тази база данни, съставяна от Facebook, е на разположение на някого, когото потребителите не познават и не знаят неговите намерения. Марк Цукереберг не е този, който съхранява и ползва личните данни на потребителите, Mark Zuckerberg е само един търговски посредник, който продава личните данни на потребителите за пари, без да разкрива купувача на тези данни и неговите цели.

Освен машина за събиране на лични данни, Фейсбук, както и всички останали социални мрежи се прославиха и с организирането на Цветните революции. Без социалните мрежи и без интернет, беше невъзможно дистанционно да се проведат политически преврати. Преди ерата на интернет, западните медии имаха ограничен достъп до населението на суверенни държави. В миналото ролята на интернет в подривната дейност, се поемаше от диверсионните радиостанции - Deutsche Welle, BBC, Радио „Свободна Европа“.
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени