Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
facebook
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Как функционира Фейсбук


Марк Зукърбърг графити в Берлин
Марк Зукърбърг графити в Берлин, с ирония за "1984" на Джордж Оруел


Всички са чували мита за студента от Harvard University - Марк Зъкърбърг, който на шега създал уебсайт за оценяване на снимки. И на Mark Zuckerberg му хрумнало да копира в сайта си без разрешение университетската база данни със снимките на студентите и така се родило гениалното творение на всички времена - Facebook. Подобен е митът за студентите от Санкт-Петербург, които създали руската социална мрежа "ВКонтакте", а също и митът за студентите от Станфордския университет, които създали "Google".

Повечето хора ползват Facebook, Google, Viber, без да се замислят кой и с каква цел ги финансира, защо са безплатни. Също както повечето хора гледат безплатните bTV и Нова телевизия, но не се интересуват кой и с каква цел ги финансира. Свинете в кочината също не се интересуват защо хората им носят безплатно помия. На свинете интелекта им не позволява да проумеят причинно-следствената връзка между безплатната храна и переспективата им да ги кастрират, заколят и изядат.

Повечето хора се регистрират във "Facebook", "Viber" и "WhatsUp", защото техни познати са се регистрирали. Както стадо овце решават да преминат през река, защото една от овцете така е решила и никоя от останалите овце не се интересува, че в реката ги чакат крокодили. В крайна сметка крокодилите няма да изядат всички овце, както американските безпилотни самолети няма да убият всички хора по Земята, че тогава няма да има кой да работи в златните мини на Dundee Precious Metals.

Copyright:www.backdoornews.com


Facebook (Фейсбук) е най-популярната безплатна онлайн социална мрежа в света, не защото е най-качествена, а защото за популяризирането на Фейсбук са инвестирани най-много пари, също както Viber и WhatsApp. Facebook е основана на 4 февруари 2004 г. от Марк Зукърбърг, управлява се и се притежава от частната фирма „Facebook, Inc.“ със седалище в гр. Менло Парк, щата Калифорния, САЩ. Mark Zuckerberg казионните медии наричат филантроп и му приписват гениалното хрумване да създаде социална мрежа, чрез която хората да общуват помежду си, да споделят и оценяват свои снимки.

Регистрация във Facebook е безобидна, също както приложението GetContact е безобидно, според екперта от антивирусната лаборатория на Касперски - Виктор Чебышев, само в случай че потребителя се регистрира с произволно име и осъществява приятелство с непознати хора. Но това, според устава на Facebook е забранено, както всичко, което води до забогатяване е изброено в наказателния кодекс.


Още по темата:

История на социалните мрежи

Кои профили във Facebook са популярни?

Целите на Фейсбук

Групи във Facebook

Алгоритъмът на Фейсбук

Кога Фейсбук блокира акаунти?

Мнения за Фейсбук

Списък на Фейсбук-групи за дезинформация 💩

Фейсбук е продал личните данни на 50 млн. потребители

Mark Zuckerberg е идеалист

Кой е собственик на ВКонтакте

Китай блокира Фейсбук

Приложенията Headbox и Blinq

Facebook & Co - платформи за трафиканти на хора

Тест на търсачки в интернет 🔍

Фейсбук инсталира троянски кон ♞

Facebook подкупва експерти

Фейсбук запознанства 💌

Децата и социалните мрежиloading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени