Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Ексхибиционизъм


Eduard-Ansen-Hofmann
Ексхибиционизъм (от латински - exhibeo: показване, излагане) е сексуална парафилия, при която се изпитва сексуална възбуда или оргазъм при показване на голи части от тялото (които по принцип са покрити с дрехи) пред други хора. Такива части са ерогенните зони: Женските гърди, гениталиите и задните части и на двата пола. Обратното на ексхибиционизъм, е воайоризъм, при който се изпитва сексуално удоволствие от гледане на гол човек.

Copyright:www.backdoornews.com


Мъжете ексхибиционисти често издебват случайно минаващи жени, момичета или мъже по улицата, на които показват половите си органи, най-често в сътояние на ерекция. Понякога мастурбират пред „жертвата“ си. Жените ексхибиционистки сядат разкрачени пред малолетни момчета така, че да им се вижда бельото.

Ексхибиционизмът спада към различните видове патологични отклонения в сексуалността, към които спадат и салирофилия, педофилия, геронтофилия, зоофилия и други. Най-често ексхибиционизмът е съчетан с хиперсексуалност и други девиации.

В човешкото общество по отношение на половите извратености (както и за всичко останало) съществуват двойни стандарти: Ексхибиционистки жени често са модели/музи на художници за рисуване на акт, както и изпълнителки в порно-филми. Докато ексхибиционизмът при мъжете може да им навлече наказателна отговорност, то на жените тази сексуална извратеност им носи пари.


Още по темата:

Сексология


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени