Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Ендогамия


Ротшилд
Ендогамия (от гръцки ендо - вътре, гамос - брак) е правило за сключване на брак, при което женитба се допуска само в рамките на определена (собствена) класа, етническа група, каста или социална прослойка. Екстремна форма на ендогамия, е сключване на бракове между близки роднини. Противоположност на ендогамия е екзогамия.

Copyright:www.backdoornews.com


През минали епохи, поради широкото разпространение на натуралното стопанство, парите не са играели решаваща роля в отношенията между мъжете и жените и в повечето култури на царе и благородници (дворяни) се е разрешавало да сключват брак в рамките на клана. След Френската революция (1789-1799) в Западните държави монарсите започват да отстъпват на лихварите - Rothschild през 18-ти век вече владеят европейските банки. И ендогамията, задължителна за царете през миналото, става задължителна за лихварите. Банкерската династия Ротшилд се женят за свои племенници и първи братовчеди.

В съвременната антропология все повече се налага мнението, че различните генетични/фенотипни различия между етноси и раси в човешкото общество, са възникнали не вследствие различно влияние на околната среда и климата, а вследствие особени предпочитания в избора на партньора в тесен кръг, характерно за класовото общество.

Аналогично на ендогамията в класовото общество, е асексуалното размножаване на паразитите във фазата на междинен гостоприемник. При паразитите, асексуалното размножаване настъпва, когата паразита перфектно се е устроил в своя междинен гостоприемник, има храна в излишък, но няма възможност да срещне себеподобен паразит, с който да се съвокуплява. Също и при банкерите на днешно време: Те са перфектно устроени в днешното демократично общество, разполагат с блага в излишък и проблемът им е както при ендопаразитите, че не срещат в това общество съответстващи на техния социален статус, освен пак банкери, с които да се съвокупляват.

Ендогамията противоречи на еволюцията на организмите на Земята. Унаследяване на едни и същи гени води до усилване на вродени заболявания и дегенерация на вида. В Източно-европейските държави по традиция, останала от времето на комунизма, е забранено сключване на брак между втори братовчеди/племенници. В Западна Европа е разрешено.

Особена форма на ендогамия представлява изогамия.


Още по темата:

Асиметрична ендогамия

Сексология


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени