Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Каква работа предлагат на българите в чужбинаОт както България мина под западно "присъствие", стана традиция българите на по чашка да се надлъгват на кого-каква работа му били предлагали на Запад:

"Предлагат ми работа за лекар във Франция и ми плащат курс за учене на френски език."

"В Норвегия търсят лекари."

"В Австралия търсят жени."

"В САЩ търсят компютърни специалисти."

"Синът ми работи като главен лекар в Германия за 9000 евро на месец."

"Дъщеря ми спечели конкурс за професор в американски университет."


Такива тъпи вицове са подходящи единствено за шоуто на Слави Трифонов, Господари на ефира, форума "БГ-мамма" и сапунените опери по БНТ, bTV и NOVA.

Надлъгването продължава и относно заплатите в България и се поощрява от соросоидните медии: "Гаджето ми бачка компютърен програмист и изкарва по десет бона." Според американската статистика, .NET Software Developer / Компютърен програмист в България получава между $11,776 - $30,480 на година или средно по 2000-2500 лева на месец. (Източник: PayScale Inc., 1000 1st Ave South, Seattle, WA 98134.) При това става въпрос за професия, при която не всеки, звършил информатика в университета, може да пише компютърни програми. Освен това не при всички специалности има възможност да се обслужват чуждестранни фирми по линия на outsourcing,

Простият човек има комплекс за малоценност, който се опитва да компенсира, като се самоокуражава и си вдъхва фалшиво самочувствие. Започва да разказва и в последствие започва сам да си вярва, как го ценели (на Запад) хората, защото бил кадърен, колко му била лека работата, само си седял по цял ден и си пиел кафето, а му плащали яки кинти. Работи си човекът като зидаро-мазач, реди две тухли, след което сяда да си почине, изпушва една пура и отново реди две тухли и пак сяда да си почине. Така било на Запад.

Никой гурбетчия не си признава истината, всички на Запад си имали свои фирми и назначили други да им работят и всички жени-гурбетчийки се омъжили на Запад за фабриканти със собствен самолет.

Стана хит в последните години, българи-гурбетчии да разказват, как на Запад започнали като нощни пазачи и след година вече си открили собствена орханителна фирма. А българките-гурбетчийки започнали на Запад като чистачки и скоро си основали собствена чистаческа фирма. И всички си купили жилище изцяло на кредит, но понеже жилището им било голямо и луксозно, решили да го отдадат под наем, че наема да им погасява изцяло кредита. А те самите си наели малка дупчица, че за к'во им е такова голямо жилище?

И когато се върнат окончателно в България започват да разправят, че те вече взели западен паспорт и живеят едновременно и на Запад и в България. А ако ги попиташ какъв наем плащат в София, ти отговарят, че собственика на апартамента бил богат и наем не му трябвал, та те плащали само режийните и му пазели жилището.
passport stamp
Повечето чужденци, които на Запад ги устройват на престижна работа, са поканени по политически причини, а не като специалисти. Дори и тези, които са щастливо омъжени/оженени за западняци, също са по политически причини. Единият от бостънските терористи - Тамерлан Царнаев също беше щастливо оженен за красива американка. И България си има евро-снахи, които са избрани за евродепутатки - щастливо омъжени за (не до толкова красиви) западняци. А защо българите, които са отишли да мият клозетите в САЩ не се оженят за красиви американки?

На Tamerlan Tsarnaev САЩ му бяха отпуснали стипендия да учи висше образование. Защо на българите в САЩ и Великобритания не им отпускат стипендия, ами ги съветват да теглят кредити и след като завършат остават по 5-6 години да погасяват кредита, като работят мръсна, нископлатена, вредна за здравето и унизителна за западняците работа.

Много чужденци-лекари в Германия не могат да предложат на тайните служби ценна информация срещу родината си, поради което не успяват да си намерят работно място за лекар. Най-често работят като Altenpfleger/санитар в старчески дом. Тъй като в Германия дори и за санитар има образователен двугодишен курс, тези лекари биват назначени като помощник-санитари/Altenpflegehelfer, тъй като лекарското им образование не важи за длъжността санитар. А заплатата на помощник-санитар е значително по-ниска от тази на дипломиран санитар, независимо че работата както за санитара, така и за помощник-санитара е една и съща - сменяне на подлоги, уринатори и подмиване / подсушаване задника на сенилни старци.

Copyright:www.backdoornews.com


Чужденци-инженери, които не успеят да си намерят работно място за инженер, работят като чертожници. Но тъй като нямат образование за чертожници, работодателите ги назначават на длъжност помощник-чертожник, за да им плащат по-ниска заплата.

Българските студенти, които ходят на летни бригади в САЩ, дори и да имат завършено средно образование от България за сервитьори, бармани и готвачи, в САЩ работят помощник-сервитьори - отсервирват мръсните чинии от масите по кафета и ресторанти. И след три месеца тежка работа, най-често се връщат в България 0:0 - доходите им покриват разходите за път и пребиваване. Един вид отишли са да видят свят. В САЩ минималната заплата не важи за сервитьори, които разчитат на бакшиши, а тези, които отсервирват не получават бакшиши.


Още по темата:

Заплати в САЩ 🗽

Разлика в образованието между държавите

Нов български университет 🎓

Дискриминация в Евросъюза

Най-търсените професии на Запад

Емигрантски комплекс


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени