Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Къде образованието е по-добро?


Ludwig-Maximilians-Universität
Образованието съответства на жизнения стандарт и технологичното развитие на съответната държава. Това ще рече, че с образование от по-бедна държава не е възможно да намериш работно място по специалността си в по-богата държава, дори и теоретически образованието ти да се признава. Също както не е възможно да продадеш къща в Горно Камарци и с парите да купиш къща в центъра на София.

Copyright:www.backdoornews.com


Обратното е възможно: Образование от по-развита индустриално държава, би трябвало да се признава в по-слабо развита държава - "В царството на слепите, едноокият е цар." На практика дори и това правило има изключения: България признава дипломи от Западна Европа и САЩ на българи, но само ако са по линия на мозъчните тръстове: Фондация „Америка за България“, Фондация „Отворено общество“, Фондация „Конрад Аденауер”, Фондация „Фридрих Еберт“, Фондация „Фридрих Науман“ и пр. На българи, които сами са си финансирали образованието на Запад, в България не им се признава образованието - те не са соросоиди, а България няма нужда от интелигенция. Напротив, България има нужда от хора с генетични недъзи, по линия на провежданата дисгеника в Източна Европа. Според проф. Петър Иванов (цитиран от БТА), 80% от работодателите в България са с начално или средно образование.

Голямото мнозинство млади българи, които отиват да следват на Запад, в действителност работят там на пълен работен ден - мръсна, ниско платена, вредна за здравето и унизителна за западняците работа. И между другото фиктивно посещават университет, най-често по специалности от сферата на обществените науки - журналисти, политолози. След като "завършат" на Запад, се прибират в България и започват от най-ниското стъпало в пропагандния апарат - американския корпус за бързо реагиране в интернет.

Всички български политици, евро-депутати, евро-снахи и пр. ръководни кадри, които са завършили образование или специализация на Запад, са били изпратени от НПО, фондации и мозъчни тръстове. На тях се възлагат надежди, че ще обслужват интересите на Запада, а не на своите сънародници.

В предаване по партийната телевизия на ПП „Атака“ - телевизия „Алфа“ от 26.11.2017 г. заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов-Зиков сподели, че има много българи, завършили образование на Запад, които връщайки се в България не могат да си намерят работа по специалността. На въпроса на Волен Сидеров: "Признава ли се българското образование на Запад", Петър Николов отговаря, че би трябвало българското образование да се признава в Евросъюза. Но той не спомена за договореност между държавите в ЕС по отношение на образованието.

Признаване на диплома не означава ангажимент за назначаване с тази диплома. При капитализма държавата не е длъжна да осигури работно място на когото и да било, още по-малко на чужденци. В Европа съществуват закони за защита от дискриминация при назначаване на работа, по отношение на етнос, раса, пол, религия, политически възгледи. Но предпочитане или пренебрегване на дипломи от различни вузове не се вписва във понятието дискриминация.

В началото на 1990-те много българи-авантюристи, подплашени от Прехода към демокрация в България, емигрираха в ЮАР. Република Южна Африка както през 1990 г. така и през 2017 г. по ИЧР (жизнен стандарт) е на нивото на Виетнам, т.е. много по-назад от България. ЮАР, поради политиката си на апартейд, беше изолирана държава със западнала икономика и през 1980-те ЮАР излъчваха по телевизията си конкурса "Златният Орфей" на БНТ. Но на българските лекари, които заминаха за ЮАР в началото на 1990-те, там не им признаха напълно медицинското образование от България и работеха в South Africa с така наречения "medical practitioner with limited registration" - фелдшери.


Още по темата:

Университетите в САЩ взимат подкупи

Признаване на диплома в чужбина

Нов български университет 🎓


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени