Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Отслабване без гладуванеСъществуват различни методи и диети за отслабване. Една част от тях включват приемане на лекарства за отводняване, така наречените диуретици - медикаменти, водещи до стимулирано производство на урина, а оттам първична екскреция на електролити и вторично на вода. Някои от тях стимулират или подтискат производството на различни хормони. Употребата на диуретици може да доведе до тежки и неизлечими последствия за здравето. Но също и различните диети могат да доведат до нежелателен ефект.

Отслабване с по 1 кг. на седмица е възможно без употреба на диуретици и без затормозващо гладуване. Достатъчно е само да се промени състава на хранителните продукти и начина на приготвянето на храната. За ефективно отслабване е достатъчно провеждащият диета да се информира за гликемичния индекс на храните.

Гликемичен индекс (ГИ) е стойност, показваща скоростта, с която храните се метаболизират и превръщат в глюкоза и се отразяват на отделянето на инсулин в организма. В съвременните теории, консумацията на храни с нисък гликемичен индекс е основен елемент от успешната диета. ГИ на храните се измерва в условно въведени единици, като се приема, че глюкозата е с индекс 100. Съществува и друга референтна скала, при която като продукт с гликемичен индекс 100 е избран белият хляб. В този случай, гликемичният индекс на глюкозата е от порядъка на 140 единици (в много сравнителни таблици – 138). По тази причина при използване на таблични данни е добре първо да се знае по каква реферантна скала е направена оценката на гликемичния индекс.
Още по темата:

Затлъстяване

Целулит

Идеалната талия


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени