Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Децата и социалните мрежи


социалните мрежи
С популяризирането на социалните мрежи Вконтакте, Viber, WhatsApp, Facebook, Snapchat и пр., първите им жертви стават децата.

В миналото децата са общували в относително затворен кръг от роднини, съученици, съседи и единствено телевизията, която се контролираше от държавата, се е намесвала във въспитанието на децата. На днешно време социалните мрежи предоставят възможност във възпитанието на децата да вземат участие чужди и вражески държави. А и телевизиите само в Западните държави се контролират от държавата.

Copyright:www.backdoornews.com


От хиляди години е известно, че една от опорните точки на психологическата война е подклаждане на конфликти между поколенията, подклаждане на конфликти между деца и техните родители. Но също култивиране на дезинтерес към роднини и предци, защото съдбата на предците е свързана с историята на нацията. Човек, който не познава рода си, нищо не го свързва с нацията и понятия като родолюбие и предателство са му чужди. А на вражеските държави и наднационални банкерски елити, които инвестират в социалните мрежи, не им трябват родолюбци, трябват им национални предатели.

Предпоставка за формиране на национално самосъзнание е познаване на предците си, чиято съдба е свързана с историята на нацията. Разрушаване на националната идентичност се постига чрез загуба на интерес към своите предци, към историята на своята родина.

Още през 1960-те и 1970-те в страните от Източния блок, непълнолетни деца сред своите съученици и приятели подклаждаха омраза към руския народ, подклаждаха пренебрежение към руската култура, подиграваха се с хора от СССР. Разглеждаха публикувани във вестниците снимки и изказваха мнение, че американските космически кораби са готини, а съветските - скапани. Американските леки коли са брандови - руските коли са посмешище. В САЩ хората живеят в къщи с басейни, в СССР хората живеят в землянки.

Никой не се замисляше, че тези деца от 1970-те произхождат от семейства на бивши лихвари, пострадали от национализацията. А не е изключено тези деца и техните родители да са получавали пари от САЩ за подривна дейност, както на днешно време. Децата клакьори на 1970-те, днес са върли соросоиди на заплата, които продължават да работят за интересите на наднационалния банкерски елит.

На днешно време в социалните мрежи потребителите могат да останат анонимни и е съвсем лесно професионални психолози на заплата, да се представят за деца и да спечелват сърцата на аудиторията. Както възрастните потребители, така и децата общуват в социалните мрежи не само с профили на техни приятели, които лично познават. Винаги в групите, в които те комуницират, са инфилтрирани клакьори и саботьори.

Разликата между възрастните и децата е, че повечето зрели хора са с достатъчно развит интелект и по-трудно могат да бъдат повлияни от разкази, мнения и съвети на анонимни ползватели в социалните мрежи. Възрастните знаят, че в човешкото общество филантропия има само в холивудското кино и сапунените сериали, и социалните мрежи не са благотворителни дружества.

Но децата не се замислят кой и с каква цел им предоставя безлатно възможност да комуницират по интернет. И безлатно да си изпращат снимки на половите органи чрез Snapchat, който от грижа за децата ги изтрива. Децата от малки ги възпитават, че Дядо Мраз безкористно им подарява играчки, че държавата и обществото в което живеят ги защитава от злодеи.

Характерно за детската психика е, че детето не може да прецени кой му е приятел и кой враг, кой му желае доброто и кой иска да го вкара в клопка. Децата споделят със своите приятели какво обсъждат с родителите си, а в социалните мрежи споделят това и с анонимни ползватели, които имат недобри намерения. И почти на никой от родителите не му хрумва да контролира чата на своите деца. Преди ерата на интернет, децата оставени без родителски контрол, ги възпитаваше улицата. На днешно време ги възпитават платени тролове в интернет.

За да бъдат децата "защитени" от контрола на родителите си, са се погрижили хора като Mark Zuckerberg, Evan Spiegel, Talmon Marco/טלמון מרקו, Мирилашвили/מיכאל מירילשוילי‬. И тези хора взимат по-голямо участие във възпитанието на децата, от колкото собствените им родители. В реалния живот родителите могат да посъветват децата си или дори да им забранят да общуват с вредни за тях приятели. В социалните мрежи родителите са напълно елиминирани от възпитанието на децата си. Социалните мрежи сами решават кого да препоръчат за приятел на децата и кого от приятелите им да поставят в режим offline. И подбора на социалните мрежи е винага във вреда на децата.

През 2012 г. 15-годишно момиче в Германия бива прегазено от метрото. Родителите на момичето искат достъп до профила на дъщеря си във Facebook, за да изяснят дали дъщеря им се е самоубила. Mark Zuckerberg отказва достъп до профила на починалата. (Източник FAZ: Digitaler Nachlass. Facebook muss Konto der toten Tochter nicht für Eltern freigeben. Ein Mädchen wird von einer U-Bahn überfahren, die Mutter will wissen, ob es Suizid war. Das Facebook-Konto der Tochter könnte Aufschluss geben. Doch laut Gericht hat sie keinen Anspruch auf Zugang zum Account. 31.05.2017)

Основната цел на анонимните, а и не анонимните платени тролове - така наречените Social Media Influencer по форумите и социалните мрежи е да подбият авторитета на родителите пред децата им, да осмиват поведението им. За да проникнеш в една компютърна система, трябва първо да деактивираш защитата ѝ - Firewall, Antivirus App. Защитата на децата са техните родители.

Всичко, което съветват родителите децата си, те трябва да не го приемат на сериозно. Тези тролове внушават на децата, че родителите им са старомодни, скучни неудачници, които от страх или дори от завист към децата си, че са млади, искат да ги ограничат от сладостите на живота. Съветите на родителите, децата да учат висше образование, са грешни. Като аргумент троловете изтъкват, че родителите на децата имат висше образование, което не им е послужило в живота. С висшето си образование те не са забогатели, те дори не карат скъпи леки коли. Социалните мрежи не се ползват от децата на богатите, ползват се само от деца на бедни и провалили се хора. Поради това е много лесно троловете да убедят децата, да не уважават родителите си.

Ако родителите посъветват детето си да гледа някой художествен филм, то троловете внушават на децата, че филма не е интересен и че техните родители просто искат да ги поучават на морал. В същото време троловете препоръчват на децата най-безсъдържателните филми, децата да оглупяват, да загубят ориентация какво е изкуство и какво - кич. Аналогично на джендър-теорията, създадена за сексуална дезориентация на подрастващите.

Тези тролове учат децата, че няма смисъл от висше образование, че няма смисъл докато са млади да се омъжват/оженват и да раждат деца. Разказват за "свои приятели" или "съседи", които на 16 години започнали на Запад като таксиметрови шофьори, сервитьори или чистачи, на 20 години вече имали собствен бизнес, а на 25 години вече имали вложения в недвижимо имущество и станали рентиери.

На момичетата дават за пример топ-модели, които прекъснали училище на 15 годишна възраст, за да се отдадат на моделен бизнес и да им плащат милиони, за да ги снимат по бански костюм. "Правилното" възпитание на децата се допълва от американските филми, в които жени над 40 години се развеждат, за да се омъжат за мултимилионери със собствен самолет. Зрелите хора се досещат, че звездите на Celebrity Culture - Kim Kardashian/Ким Кардашиян и Paris Hilton/Перис Хилтън не са придобили световна известност само защото са си публикували домашно порно-видео в интернет. Умните хора разбират, че Celebrity Culture е част от един глобалистки план за поквара и подлъгване на хората, да публикуват в интернет личния си живот, за нуждите на американските тайни служби. И Paris Hilton както и Kim Kardashian са актьори на заплата от организаторите на този план.

Но на подрастващите това не може да се обясни. Те си вярват, че Mark Zuckerberg е добрият Дядо Мраз, който им носи подаръци от любов към децата. Американките морски пехотинки също повярваха, че някой холивудски продуцент може да ги хареса и публикуваха свои порно-видео във Facebook.

В случай че троловете бъдат разкрити от ползватели, които са добре информирани и се аргументират с факти, тези ползватели биват своевременно отстранени от социалната мрежа, като техните IP-адреси биват блокирани (Banned by IP address). Но техните профили не биват изтрити, за да не забележат останалите тяхното отсъствие. Защото социалните мрежи не се финансират от информиране на потребителите, а от тяхното манипулиране и продаване на техните лични данни на трети лица.

А кому е нужно да натравя децата с лъжи?

Пазарната икономика е игра с нулева сума, при която печалбата на единия играч е равна на загубата на другия играч. За да може едни да имат житейски успех, трябва други да се провалят. За да може само няколко души да имат милиарди, трябва милиарди хора на Земята да нямат нищо. За да може едни да живеят безгрижно във вечно благоденствие, трябва за други живота да е вечна Survival-Drama. За да може един мъж да има деца от 50 жени, трябва 50 мъже да останат без деца.

"It is not enough to succeed.
Others must fail."

Gore Vidal
US author & dramatist

"Не е достатъчно да постигнеш успех,
другите трябва да се провалят."

Гор Видал

До около 2005 год. потребителите в интернет споделяха със свои приятели чрез E-Mail линк към уебстраници, които им харесват. И те винаги достигаха до приятелите им. На днешно време E-Mail са загубили своето значение като масово средство за комуникация и потребителите споделят линкове в социалните мрежи, но те не достигат до приятелите им, ако не са лицеприятни за собствениците на социалната мрежа. Уебстраници, които информират потребителите не са добре дошли и в . 90% от потребителите ползват за търсене на информация Google и попадат най-често на дезинформация и сайтове за събиране на лични данни.

Самият в миналото предоставяше безлатни E-Mail, но от няколко години в замяна изисква телефонния номер на потребителите. Т.е. пощенската им кутия вече не е анонимна и цялата кореспонденция я продава на трети лица за пари.

Фейсбук дори си позволява по собствено усмотрение да изтрива контакти на потребителите или да блокира акаунта им. В миналото E-Mail-акаунти не бяха блокирани, по политически причини. Но в миналото и Русия все още се управляваше от Горбачов и пияницата Елцин 📺 , от които Запада беше във въсторг.

Обикновено родителите съветват децата си да не отдават своите лични данни в интернет, да не се регистрират на сайтове със своя телефонен номер и домашен адрес, да изключват Wi-Fi в мобилния си телефон, когато не го ползват, за да не ги локализират, съветват децата си да не ползват Snapchat за секстинг, защото им създават личностов профил, който продават на трети лица за пари. Но платените тролове се подиграват на родителските съвети и внушават на децата, че техните родители страдат от параноя.

Нормално е през пубертета децата да искат да се чувстват самостоятелни, но не е нормално да развиват пренебрежение и дори омраза към своите родители. През 1970-те и 1980-те относително малка част от подрастващите се подиграваха със своите родители и в крайна сметка завършваха живота си в затворите и публичните домове. На днешно време в България половината от мадите под 30-години приемат наркотици. През 2014 г. EuroFound съобщава, че 24,5% от младите българи нито работят, нито учат, нито следват, от които 13,9% са със завършено висше образование. И всички те се наслаждават на живота и приемат с надсмешка съветите на родителите си.

През юни 2018 г. на най-голямото световно изложение, посветено на телекомуникационните и информационни технологии CeBIT в Хановер, интернет пионерът Jaron Zepel Lanier (американец от еврейски произход) демонстрира новата си книга: "Ten Arguments For Deleting Your Social Media Accounts Right Now." Henry Holt, New York 2018 / "Десет причини, поради които трябва веднага да изтриеш регистрацията си в социалните мрежи". В книгата си Jaron Lanier разяснява, че потребителите захранват социалните мрежи с личните си данни, с което стават жертва на манипулации, а трети лица плащат пари за това. Според Jaron Lanier, такъв бизнес модел може да нанесе големи щети на човечеството. Естествено Джарон Лание бе моментално засипан от обиди и подигравки в социалните мрежи.

От 25 май 2018 г. за гражданите на Европейския съюз (ЕС) влизат в сила новите правила за защита на личните данни (ОРЗД). Но тези правила не засягат методите на манипулиране на потребителите. Те не задължават нито Facebook нито Google да предоставят възможност на потребителите да се информират. Както до сега, Facebook и Google сами решават какво потребителите да четат, какво е добро и какво лошо, кое е правилно и кое неправилно.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени