Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Дебилност


Забрана за размножаване
Дебилност или дебилитет е най-леката степен на олигофрения, при която има нисък коефициент на интелигентност (IQ 50-69) и изразено слабоумие. Според Международната класификация на болестите МКБ-10, при коефициент на интелигентност IQ 26–50, става въпрос за имбецилност, а при коефициент на интелигентност IQ 0–25, става въпрос за идиот.

Понятието олигофрения е въведено в медицината от Хипократ и в буквален превод означава малоумие. Термините идиотия, олигофрения, имбецилност и дебилност на днешно време за благозвучие са заменени от термина интелектуална недостатъчност.

Дебилните деца често не се отличават външно от нормалните деца, прохождат и проговарят по-късно, имат относително добре развита реч, но дебилните говорят бавно, втората им сигнална система по правило е развита, но тяхното мислене не достига до логични абстракции и понятия, то е предимно образно. За дебилните един компютърен файл е като лист хартия, който можеш да видиш, да пипнеш, да помиришеш и да обърнеш с главата на долу 📺.

Copyright:www.backdoornews.com


Дебилно болните с големи усилия и непрекъсната помощ от страна на родителите и учителите могат да учат в редовно училище, но по-добре се чувстват в помощно училище, което често завършват успешно. Дебилните притежават определена сръчност и овладяват някои професии. Техните плюсове над нормалните хора са, че се трудят под чуждо ръководство и взимат решения също под чуждо ръководство. Дебилните трудно потискат влеченията си, особено половия нагон и без оглед на последствията, дебилните си задоволяват алчността да се сдобиват (незаконно) с имущество. На фона на общото физическо и интелектуално недоразвитие може да се наблюдава едностранна надареност, напр. феноменална, но механична памет, при което дебилите повтарят заучени фрази, често не на място, защото те не разбират смисъла на тези фрази.

Дебилите са лесно внушаеми, лесно изпадат под чуждо влияние и стават оръдие в ръцете на престъпници, лихвари и пр. хора със зъл умисъл. Дебилите лесно възприемат възгледите на другите и след това упорито се придържат към тях, поради липса на собствени преценки. Дебилите са склонни да запомнят различни правила и фрази, които използват рутинно. Някои дори са склонни да изнасят лекции на други хора и често спорят за неща, които те самите не разбират. Дебилите могат да бъдат лесно възбудими, невъздържани и агресивни, както и торпидни - вяли, добродушни и ласкави. Назначени на ръководни длъжности, най-вече от чужди държави, дебилите стават лесно обект на надсмешки 📺.

Най-ценното качество на дебилите е, че те са послушни и лесно управляеми, с което са незаменими държавници и интелектуален елит във васални държави като България.

Бойко Борисов: Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме 📺.

При демокрацията на днешно време, за да заемаш престижна длъжност, не е достатъчно само да си прост, трябва и да си дебилен, за да си послушен на господарите си. Интелигентните хора са заплаха за сигурността на САЩ.


Още по темата:

Всеки трети българин е (компютърно) неграмотен

Глупост

Простотия

Психология


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени