Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Кой финансира средствата за масова информация


Преса
Официалната версия, разтръбявана от пропагандата е, че в демократичното общество средствата за масова информация и развлекателната индустрия се били самофинансирали от реклами на стоки и услуги и от продадените вестници, билети за кино, концерти, DVD, CD, книги и пр. Официално известно е, че рекламите не са достатъчни да финансират дори и онлайн-медиите, които са най-евтините за реализиране медии и имат все по-голяма популярност. Всеки може да направи свой уебсайт, да публикува интересни материали и да получава пари от реклами.

Copyright:www.backdoornews.com


Средствата за масова информация както и развлекателната индустрия се финансират от определена група хора, с цел не да се информира или развлича друга група хора, а да се манипулира тяхното поведение. Тези, които финансират средствата за масова информация и развлекателната индустрия, представляват съвсем тънка прослойка от обществото, която живее в охолство, на основата на паразитизъм върху останалата част от населението.

За да може един задкулисен елит от индустриалци, лихвари, търговци на оръжия да ограбва националните блага, за да могат американците да изнасят златото на българите срещу 1,5% от цената му, трябва населението да бъде дезинформирано, дезориентирано, оглупяло, за да не се организира срещу експлоататорите си.

Този задкулисен елит, финансира политическите анализи, новините около военни сражения, статистики относно безработица, инфлация, средна заплата, покупателна способност, анкети и прогнози за предстоящи политически избори. Теми, третиращи напредъка в трансплантологията, се финансират от органни- и фармацефтични - лобисти. Теми, отнасящи се до половото възпитание на подрастващите, както и всички теми свързани със секса, се контролират и финансират от феминистки организации.

“The real rulers in Washington are invisible,
and exercise power from behind the scenes.”

Felix Frankfurter - Supreme Court Justice, 1952
развлекателната индустрия
В минали епохи не е имало СМИ и развекателна индустрия, на тяхно място е имало изкуства. Всички изкуства в миналото са били финансирани от църквата и съответно са тематизирали библейски сюжети.

За разлика от телекомуникациите, водоснабдяването и енергоснабдяването, които директно събират парите на българите и ги предават на техните задокеански палачи, телевизиите както и останалите медии са напълно безплатни. Печалбите от частните медии са индиректни. За да могат чуждестранни корпорации безпрепятствено да скубят българите с раздути сметки за комунални услуги, да взимат златото на българите без пари, да ползват военните им бази без пари, те се нуждаят от СМИ и развлекателната индустрия, които постоянно да лъжат населението, да манипулират ценностната система на хората, да насочват вниманието им към несъществени проблеми, да внушават, че така е навсякъде по света и че богатство се постига само с труд.

Чрез дезинформиране и манипулиране мненията на потребителите, медиите обезпечават паразитизма на чуждестранните корпорации в България, обезпечават политическите избори: Зомбираните консуматори на медиите и развлекателната индустрия гласуват за политици, които приватизират националните блага на България и ги отдават на вечни концесии на корпорации, които от своя страна финансират медиите, както и политиците.


Още по темата:

Нито един филм не се изплаща с билети от кината

Лъжите на медиите

Кой е собственик на Нова Телевизия

Кой е собственик на bTV

Кой е собственик на Viber

Кой е собственикът на вестник Вашингтон Поуст

Кой е собственикът на Reuters


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени