Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Санитарен кордон


Санитарен кордон
Санитарен кордон (от френски език: cordon sanitaire) в буквалния смисъл означава карантина - система от мерки, предотвратяващи разпространението на епидемия. След Първата световна война, терминът санитарен кордон се използва в преносен смисъл в геополитиката и означава система от мерки, предотвратяващи разпространение на влияние и идеология, смятани за неизгодни за прослойката на богатите.

Copyright:www.backdoornews.com


През 1919 година френският министър-председател Жорж Клемансо призовава за обособяване на малки, бедни и зависими от Запада източноевропейски държави, ръководени от политици-русофоби, с цел превръщането на Източна Европа в буферна зона срещу разпространението на комунизма от Русия.

След рухването на комунизма в СССР, Русия идеологически не се различава от Запада и вече няма опасност от Русия да проникнат идеологии, които да застрашават социалното неравенство и паразитизъм в Западния свят. Поради това от края на XX век терминът "санитарен кордон" вече се използва за изолирането на руските енергийни проекти, посредством държавите от Източна Европа, през които могат да минат руските газопроводи - Полша, Украйна, а през Черно море и България.

В тези държави САЩ финансират корумпирани политици, финансират соросоидни медии - Central European Media Enterprises Ltd., под шапката на която е и българската телевизия bTV. Ролята на тези медии е постоянно да оклеветяват руската култура, да подклаждат русофобия, да разпространяват фалшиви новини, да фалшифицират историята и същевременно да поддържат постоянен хаос, корупция и дисгеника на населението на тези държави, за да останат тези държави без интелектуален елит, бедни, хрисими и доминирани от САЩ.

Борбата между идеологии от 20-ти век, през 21-ви век е борба за пазари и световно господтсво. Целта на САЩ е да продават втечнен газ, на което Русия им пречи.

"САЩ умишлено изграждат между Русия и Германия един пояс от антируски настроени държави, с цел да ги отдели една от друга и да изолира Русия от Европа, като метод за отслабване[...]"
Джордж Фридман
- основател и директор на „Intelligence Corporation“ - мозъчния тръст "Стратфор".

Понятието санитарен кордон трябва да се диференцира от статута на определена територия като буферна зона.


Още по темата:

НАТО е разтревожено от нов тип руски ракети

Германия: Най-голямата заплаха за човечеството е САЩ


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени