Цветни революции
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Цветни революции


Цветни революции Farbrevolutionen Цветные революции Revoluciones de colores انقلاب رنگی Colour revolution Revoluţii Colorate

"A great empire, like a great cake,
is most easily diminished at the edges."

Benjamin Franklin

"Голямата империя е като голяма торта,
по-лесно е да я отхапеш от края."

Бенджамин Франклин

Цветни революции, наричани още "Corporate Revolutions", "Бархетни революции" или "Нежни революции", е термин който обозначава серия от държавни преврати, инсценирани като масови улични безредици и протести на населението, осъществени по предварителен сценарий и съпроводени от професионални PR-кампании на водещи западни медии: "BBC World", "CNN", "Al Jazeera". Протестите се провеждат от малобройна група платени агенти - така наречените соросоиди, при което западните медии интерпретират събитието като всенародно въстание с милиони участници, с цел създаване на масова еуфория.
Кризисни актьори
Актьорите на Цветните революции са млади хора, които говорят добре английски език и са учили като стипендианти на Запад. Голяма част от тях са подбрани по програми, като 'Work and Travel USA', 'WEUSA Placement', 'CCUSA', "Work Experience USA". Често едни и същи актьори играят различни роли: Един път са протестиращ и полицай, който бие протестиращите, друг път протестиращият и полицаят съвместно участват в гей-паради. Във Втората Цветна революция в Украйна - 'Евромайдан 2013/2014' се включват и неофашисти и десни екстремисти - познати от участията им в 'Strategia della tensione'. В репортаж по италианската телевизия "Canale 5" от декември 2017 г., на Евромайдана в Украйна американски снайперисти стрелят както по полицията, така и по протестиращите 📺

Цветните революции са модерна форма на завоевателна война, която САЩ прилагат от началото на 21-ви век. Конвенционалната завоевателна война използва самолетоносачи, танкове и други тежки оръжия. И при конвенционалната война има жертви както от страна на нападнатата държава, така и от държавата-агресор. При Цветните революции държавата завоевател използва не свои войници, а местни колаборационисти, кризисни актьори, терористи, които предварително обучава като студенти със стипендия в западните университети.

Предимството на Цветните революции е, че танкове и самолетоносачи не взимат участие и държавата завоевател практически не дава никакви жертви, тъй като бойните действия се осъществяват от местни колаборационисти и терористи. Друго предимство е, че Цветните революции са по-евтини от конвенционалните войни. Например САЩ през 2017 г. произведоха самолетоносач "USS Gerald R. Ford (CVN-78)" за $12.8 billion + $4.7 billion R&D, докато Евромайдан в Украйна през 2014 г. струваше на САЩ $5 billion US-Dollar.

Решаваща роля за успеха на Цветните революции играе манипулиране на населението чрез интернет и социалните мрежи: "Google", Snapchat, "Facebook", ВКонтакте, Viber, "Twitter", "YouTube" - всички американски проекти. Американците разработват компютърни програми - Social Bot , които в социалните мрежи и форумите в интернет генерират множество "Fake Accounts" за дезинформиране на обществото. По време на втората цветна революция в Иран от края на декември 2017 година и началото на януари 2018 година - 2017–18 Iranian protests ( تظاهرات ۱۳۹۶ ایران), иранското правителство блокира Messenger-Telegram и Instagram и успява да потуши опита за политически преврат.

Copyright:www.backdoornews.com


САЩ се опитват да проведат "Regime change" в Източна Европа още през 1950-те и 1960-те години: 1953 г. в ГДР: "17. Juni 1953", 1956 г. в Унгария, организирана от Charles Douglas Jackson - специалист в областта на "Psychological warfare" и един от основателите на "Radio Free Europe/Radio Liberty", 1968 г. в Чехословакия - "Пражка пролет". Но през 1950-те и 1960-те години все още не е имало интернет, а имаше Желязна завеса, което не позволяваше САЩ и Западна Европа да обучават студенти-колаборационисти от Източна Европа и Арабските страни. И опитите на САЩ за "Regime change" в Източна Европа през 1950-те и 1960-те години бяха неуспешни.

Цветните ревлюции завършват със смяна на политическото управление и смяна на геополитическата ориентация в бившите Съветски републики, арабските страни - 'Арабска пролет', без участие на военните, но не без насилие.
Colour revolution Symbol
Името си 'Цветни революции', носят от един
общ идентификационен цвят или цвете, както и
символ на свит юмрук - прословутия "Юмрук на Сорос".
Същият юмрук е и част от символа на феминизма.


След смяната на обществения строй през 1989-1991 г., 'Цветните революции' са продължение от плана за 'Нов световен ред'. След успешно провеждане на 'Цветни революции', в потърпевшите държави биват инсталирани неолиберални проамерикански режими, базирани на антируска риторика, които САЩ открито поддържат. От тези васални правителства в Източна Европа, САЩ изисква да блокират всички руски проекти, особено тези за прекарване на тръбопровод за газ. Защото САЩ искат да продават своя втечнен газ на Европа. След успешно проведените ‚Цветни революции‘ икономиката на потърпевшите държави се разрушава и жизнения стандарт в тези държави стремително пада.
Human Development Index after the Color Revolutions
Human Development Index
after the Color Revolutions

Историята се пренаписва и анти-руски политици от далечното минало биват издигани в култ. Такъв е например Стефан Стамболов в България, Степан Андрійович Бандера в Украйна и др.

"Only when the war propaganda of the victors is entered
into the history books of the vanquished, and this is
also believed by succeeding generations, only then will
our reeducation have succeeded."

Walter Lippmann (1889-1974)

"Чак когато военната пропаганда на победителите се наложи
в книгите по история на победените и следващото поколение
ѝ повярва, чак тогава превъзпитанието може да се счита за
успешно."
Уолтър Липман
- американски журналист, писател,
главен редактор на "New York World"
и кореспондент на "New York Herald Tribune"

Всички "Цветни революции" следват сценария за сваляне на сръбския президент Слободан Милошевич през октомври 2000 година: След провеждане на политически избори, международни организации като "Парламентарна асамблея на Съвета на Европа" / Parliamentary Assembly of the Council of Europe и "Организация за сигурност и сътрудничество в Европа" / Organization for Security and Co-operation in Europe, под диригентството на САЩ и Западна Европа, не признават изборите, обявяват ги за фалшифицирани и след инсцениране на масови улични безредици и протести на платени от Запада соросоиди, бива съставено ново правителство от колаборационисти.

В някои случаи протестите се подпомагат от снайперисти на ЦРУ, които стрелят по мирното население, след което западните средства за масова информация приписват престъпленията на управляващите и местната полиция: В Румъния през 1989 год. обвиняват румънските служби за сигурност 'Departamentul Securității Statului', а допълнително изваждат трупове от моргите на болниците, които западните средства за масова информация интерпретират като жертви на революцията.

2017: USA 'Women`s March'
2017: USA 'Women`s March'
Във Венецуела 2002 г. снайперисти са заснети от репортери, как стрелят по протестиращите. В Украйна, по време на 'Евромайдана' 2014 г., снайперисти стрелят както по демонстрантите, така и по полицията и по лекарите. В репортаж на италианската телевизия "Canale 5" от декември 2017 г., грузински снайперисти свидетелстват, че са стреляли заедно с американски снайперисти безразборно по хората на Евромайдана.

По време на преврата в Либия срещу Муамар Кадафи, САЩ използват безпилотни самолети, насочвани по мобилните телефони на жертвите.

Пред обществеността 'Цветните революции' биват афиширани като спонтанно, народно движение за освобождение, демократизиране и човешки права. В действителност 'Цветните революции' са отдавна планирани интервенции, целящи проникване на НАТО и отстраняване присъствието на Китай и Русия в Евразия и Латинска Америка.

Общото между всички 'Цветни революции'е, че се провеждат в държави богати на ресурси - нефт, газ, както и държави с важно геостратегическо значение - граничат с Русия и през тях трябва да минат тръбопроводи за руски газ. Според изказвания на американския държавен секретар Madeleine Albright, "не е честно Русия сама да контролира огромните природни ресурси на ". "it is not fair that Russia alone should have control over Siberia’s colossal natural wealth".

2017: USA 'Women`s March'
2017: USA 'Women`s March'
По-късно Мадлин Олбрайт твърди, че не била правила подобни изказвания, както Adolf Hitler 70 години преди Madeleine Albright на 30 януари 1941 г. в Берлин твърдеше че:

"Германия никога не е имала интереси на американския
континент, освен в случаите, когато е помагала в
борбата за свобода."

"Deutschland hat noch niemals auf dem amerikanischen
Kontinent Interessen vertreten, es sei denn, daß es
mitgekämpft hat für die Freiheit dieses Kontinents!"Според публикации в "The Washington Post", САЩ инвестират 77.000.000 US$ за президентските избори в Русия на 24 септември 2011 г. САЩ изпращат организатори на кампаниите срещу Владимир Путин. Един от тях е Robert Helvey - "бивш" сътрудник на военното разузнаване на САЩ - 'Defense Intelligence Agency'. Въпреги огромната финансова ивестиция, САЩ не успяват да вдигнат населението на протести и си послужват с Fake news: Американската телевизия 'FOX News' излъчва репортаж за улични протести в Москва срещу Путин, като използва заснето видео от протести в Атина 📺.

Според независими журналисти и политолози като Ian Traymor, Frederick William Engdahl и Udo Ulfkotte, всички революционни младежки движения и 'Цветни революции' биват финансирани и организирани от режима в САЩ, тайните служби на САЩ, както и от неправителствени организации (NGO), финансирани от САЩ. Според тях САЩ цели Нов Световен Ред (New World Order), в духа на речта на George H. W. Bush на 11 септември 1990.

'Цветните революции' се финансират от 'Open Society Institute' и 'Freedom House' на George Soros, 'National Endowment for Democracy', 'Albert Einstein Institute', 'Friedrich-Naumann-Stiftung'. Срещата в Тирана през юни 2005 г. се финансира от 'Balkan Trust for Democracy', от финансирания от Евросъюза 'Balkan Children & Youth Foundation' и 'Friedrich-Naumann-Stiftung' - организация на германската либерална политическа партия 'FDP'. Според публикации от април 2011 г. в New York Times, срещата в Ню-Йорк през 2008 г. с египетски активисти е организирана от "Facebook", "Google" и "Columbia Law School" и цели обучение на младежи чрез американски институции.

На 13.12.2013 г. на пресконференция Victoria Nuland споделя, че САЩ са инвестирали над 5 милиарда US$ за Цветната революция в Украйна 📺:

"Since the declaration of Ukrainian independence
in 1991, the United States supported the Ukrainians
in the development of democratic institutions and
skills in promoting civil society and a good form
of government - all that is necessary to achieve the
objectives of Ukraine’s European. We have invested
more than 5 billion dollars to help Ukraine to achieve
these and other goals."

Victoria Nuland - "Democratic Institutions"
International Business Conference at Ukraine in Washington
– National Press Club – December 13, 2013

Myanmar protests - 2007
Myanmar protests - 2007Според публикуваната информация на страницата им в интернет, National Endowment for Democracy in Washington D.C. (NED) превежда в Украйна през 2012 г. 3,5 милиона долара, на почти 60 неправителствени организации.

Организирането на Flash Mob при 'Цветните революции' се осъществява чрез Prepaid-GSM-Handy. По онова време в потърпевшите държави беше възможно да се купи анонимно SIM-карта. По време на 'Арабската Пролет' в Тунис, Египет и Либия, американските 'U.S. Air Force', поддържат интернет и мобилните телефони чрез сложни технически устройства в турбините на самолетите C-130 Херкулес (Lockheed C-130).

Успешни Цветни революции:

'Iranian Green Movement' - 2009
'Iranian Green Movement' - 20091953: Iranian coup d'état (28 Mordad coup .Persian: کودتای ۲۸ مرداد‎‎) 'TPAJAX Project', or 'Operation Ajax'

1968: France 'May 1968 events in France' - Daniel Cohn-Bendit

'Rebolusyong EDSA ng 1986' - Philippine Revolution of 1986

'Sametová revoluce'/'Nežná revolúcia' Czechoslovakia: Velvet Revolution 1989

'Nicaraguan Revolution' 1990

1987-1992: Estonia, Latvia, Lithuania - 'Singing Revolution'

2000: Yugoslavia: 'Bulldozer Revolution' - Overthrow of Slobodan Milošević

2003: Georgia 'Rose Revolution' - ვარდების რევოლუცია

2004: Ukraine 'Orange Revolution' / 'Помаранчева революція'

2005: Libya (Arabic: ليبيا Lībiyā) 'Libyan Revolution'

2005: Kyrgyzstan 'Tulip Revolution'

2010-2011: 'Tunisian Revolution' - 'révolution de jasmin' (الثورة التونسية)

2011: Egypt - 'Kefaya' (كفاية) 'Egyptian Movement for Change'

2014: Ukraine - 'Euromaidan'

2019: Venezuelan presidential crisis


Неуспешни Цветни революции:

1953: East Germany - 'Uprising of 1953 in East Germany'

1956: Hungary - 'Hungarian Revolution of 1956' (Leader: Charles Douglas Jackson)

1968: Czechoslovakia - 'Prague Spring'/'Pražské jaro'

1968: Poland - '1968 Polish political crisis'/'Marzec 1968; wydarzenia, wypadki marcowe'

1989: China - 'Tiananmen Square protests of 1989'/'June Fourth Incident' (六四事件)

2001: Belarus - 'Zubr' (Belarusian: 'ЗУБР')

Since 2002: Venezuela

Since 2005: Azerbaijan 'YOX'

2005: Uzbekistan - 'Bolga' (The Hammer)

2005: Russia 'Oborona' (Russian: 'Оборо́на')

2006: Belarus - 'Jeans Revolution' (Belarusian: 'Джынсавая рэвалюцыя'; 'Васильковая революция')

Since 2007: Myanmar 'Saffron Revolution'

2008: Armenia - '2008 Armenian presidential election protests'

Since 2009: Iran 'Iranian Green Movement' (Persian: جنبش سبز ایران‎‎)

2009: Moldova - 'April 2009 Moldovan parliamentary election protests' / 'Революция кирпичей' / 'Кафельная революция'

Since 2011: Syria

2011–13: Russia - 'Snow Revolution' / 'Снежная революция' / 'Мятежом хипстеров'

Since 2014: Hong Kong - 'Occupy Central with Love and Peace' (OCLP)

Since 2017: USA - 'Women's March'

2017–18 Iranian protests ( تظاهرات ۱۳۹۶ ایران)

Документални филми за Цветните революции:

Ukraine: les masques de la révolution 📺

На пресконференция американският снайперист Brian Christopher Boyenger признава, че се е присъединил към "Грузинския легион", който подпомага войната срещу Източна Украйна. 📺

Италианската телевизия "Canale 5" в своето предаване "Matrix" в началото на декември 2017 г. излъчи репортаж за Евромайдана в Украйна, като цитира грузински снайперисти, които съвместно с американски снайперисти са стреляли по време на Евромайдана, както по полицията, така и по демонстрантите 📺

Империя добра 📺


loading...Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени