Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Изкуствено месо 🍖изкуствено месо
Основателят на „Майкрософот“ Бил Гейтс и основателят на „Върджин рекърдс“ - страдащият от дислексия Richard Branson инвестират заедно в производство на изкуствено месо, така нареченото "Clean Meat", според книгата на Paul Shapiro, предаде агенция Блумбърг, цитирана от първа програма на германската държавна телевизия ARD: Echtes Fleisch - nur künstlich. Schon bald könnte sogenanntes "Clean Meat" in den Handel kommen - echtes Fleisch, das nicht am Tier gewachsen ist, sondern aus Stammzellen gezüchtet wurde. Manche Verbraucher sind skeptisch. Stand: 06.06.2018, 08:51 Uhr.

Компанията за производство на изкуствено месо се казва „Memphis Meat/Мемфис мийт“, която има успешни опити за отглеждане инвитро на месо от стволови животински клетки. За отглеждането на изкуствено месо се използва кръвен серум на животните. Стволовите клетки ги "подлъгват", че са в нечие животинско тяло и започват да се делят и размножават както раковите клетки.

Copyright:www.backdoornews.com


Ричард Брансън казва пред Блумбърг, че „след 30 години няма да ни се налага да убиваме животни, а месото ще бъде по-чисто и здравословно, без да се промени вкусът му“. Освен това новото производство ще защити природната среда, защото ще потребява само 1% от земята и 10% от водата, необходими днес за животновъдството.

Първите продукти, които ще се появят на пазара (ако все още не са се появили) ще бъдат хамбургери, шницели, пастети, пилешки хапки. Но американците, по думите на главния инженер Peter Licari, вече работят над създаването на псевдо-кокали и пр.структури, с които да залъгват потребителите. По думите на шефа на "Memphis Meat", 90% от нормалното животинско месо е замърсено от фекалии, бактерията салмонела и кампилобактерия, а американците искали да създадат за човечеството стерилно месо. Това е само половината истина. Другата половина е, че имунната стистема, както всеки друг орган в един организъм, трябва да поддържа тонус, като се упражнява непрекъснато да произвежда антитела срещу вредоносни микроорганизми. Както един мускул, ако не се упражнява всеки ден, той дегенерира, така и имунната система, ако не се конфронтира с вредоносни бактерии, тя отслабва и при най-леката инфекция човек умира от сепсис.

Какви вреди ще нанесе изкуственото месо на човечеството, още не е ясно. Това, което е ясно е, че изкуственото месо ще донесе големи печалби на американците, а за тях това е единственото, за което си струва да живеят.


Още по темата:

В супермаркетите на ЕС ще се продават ястия от червеи и скакалци
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени