Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Детски филмиДетски филми за телевизия, кино или DVD, са филми предназначени за детска публика. По отношение на тематиката и стила почти не съществуват ограничения в сравнение с филмите за възрастни. Изключение правят само порнофилмите, които имат възрастови ограничения.

Често във филмите произведени специално за деца, действието се отнася до млади зрели хора. Децата, още повече от възрастните, се нуждаят от идентификация на собствената си личност с герои от филма. Но не всеки филм, в който главния герой е дете, е подходящ за деца. За диференциране - семейните филми са насочени към цялото семейство.

Copyright:www.backdoornews.com


В случай, че филмите за деца са направени с добри намерения, целта им е да разкажат на децата нещо за света около тях. Да развиват и насочват фантазията им и евентуално децата да получат някакви познания. Често се цели зрителите, като реакция на главния герой, да формират своето самосъзнание и ценностна система.

Филми за деца се произвеждат както анимационни, така и реални филми. Почти всички филмови жанрове намират приложение в реалните филми за деца. Както любовни филми, филми за война, филми за животни, Roadmovie или даже криминални филми. Елементи на филми на ужасите съществуват в по-лека форма и във филмите за деца. Редица детски филми, предимно американски, са екшън-филми ("Деца шпиони" "Spy Kids").

Характерно за драматургията на филми за деца е, че проблемите на края на филма не се решават с насилие и не триумфират онези, които упражняват насилие. Освен това женските персонажи във филмите за деца са целомъдрени, а не предизвикателни, както във филмите за възрастни.
Баба пред телевизор
При капитализма филмовата индустрия често не се финансира от държавни инстанции, а от частни предприемачи, които от своя страна се финансират от задкулисен елит богаташи. Тези богаташи не винаги целят да възпитават децата на бедните на добрини. И филми, които се излъчват по безплатна телевизия или се разпространяват безплатно като пиратски копия чрез интернет, най-често са предназначени за децата на бедните. А "безплатно е сиренето само в мишеловките".


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени