Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

ChatbotChatbot
Chatbot, наричан също talkbot, chatterbot, Bot, chatterbox, IM bot, interactive agent или Artificial Conversational Entity е робот - компютърна програма, интерактивна система за водене на диалози, аналогична на Interactive voice response, IVR.

Copyright:www.backdoornews.com


Chatterbot може да се използва с определен аватар. Технически чатботовете са близки до поисковите системи. Един от първите Chatbot е създаден през 1966 г. Наричал се е Eliza и е представлявал виртуален психотерапевт.

Виртуалният събеседник разлага зададения въпрос на отделни фрагменти и ги преработва по предварително зададени правила. Например ако в текста се съдържат думи, като "майка", "баща", виртуалният събеседник отговаря - "разкажи за семейството си". Ако в текста на реалния събеседник се среща думата "САЩ", Chatbot отговаря - "за мен САЩ са №1 в света".

Chatbot се използва в социалните мрежи, форумите, сайтовете за запознанства. В някои случаи за да създава илюзията, че в данен форум/социална мрежа има много ползватели. В други случаи Chatbot се използва за популяризиране на "троянски коне" като WhatsApp и Viber.


Още по темата:

Social Bot
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени