Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Chatbot


Chatbot
Chatbot, наричан също talkbot, chatterbot, Bot, chatterbox, IM bot, interactive agent или Artificial Conversational Entity е робот - компютърна програма, интерактивна система за водене на диалози, аналогична на Interactive voice response, IVR.

Copyright:www.backdoornews.com


Chatterbot може да се използва с определен аватар. Технически чатботовете са близки до поисковите системи. Един от първите Chatbot е създаден през 1966 г. Наричал се е Eliza и е представлявал виртуален психотерапевт.

Виртуалният събеседник разлага зададения въпрос на отделни фрагменти и ги преработва по предварително зададени правила. Например ако в текста се съдържат думи, като "майка", "баща", виртуалният събеседник отговаря - "разкажи за семейството си". Ако в текста на реалния събеседник се среща думата "САЩ", Chatbot отговаря - "за мен САЩ са №1 в света".

Chatbot се използва в социалните мрежи, форумите, сайтовете за запознанства. В някои случаи за да създава илюзията, че в данен форум/социална мрежа има много ползватели. В други случаи Chatbot се използва за популяризиране на "троянски коне" като WhatsApp и Viber.


Още по темата:

Social Bot


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени