Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Celebrity Culture


Kim Kardashian
'Celebrity Culture' / 'Култура на знаменитости' / 'Звездна култура' се заражда през 1950-те в САЩ, като продължение на масовата култура. Истински разцвет, 'Celebrity Culture' бележи с развитието на интернет и особено на социалните мрежи в интернет. След края на Втората световна война, ЦРУ активно финансира упадъчни течения в изкуството: Авангардизъм, атонална музика, абстрактен експресионизъм в изобразителното изкуство, че творците трябвало да бъдат разкрепостени от утвърдената през хилядолетията естетика. В духа на естетическа деградация на обществото възниква и жанра 'Reality-TV', който способства за налагането на 'Celebrity Culture'.

Copyright:www.backdoornews.com


За пропагандата срещу комунизма, ЦРУ финансират творци от целия политически спектър: Немският писател Heinrich Böll, английският писател George Orwell, бивши нацисти като Herbert von Karajan, дисиденти - Александър Солженицин, всички със задачата да подриват СССР и страните от Източния блок.

Паралелно с лансиране на определени творци, други неудобни хора на изкуството биват осмени и оклеветени и техните произведения биват умаловажавани и осмивани от САЩ: Arthur Miller, който критикува 'American Way of Life'; Corliss Lamont, който открито изразява симпатии към СССР; Charles Chaplin, Philip Morrison, Thomas Mann, Pablo Neruda. Също както през епохата на Великите географски открития, Западът оклеветява индианците в Америка, нарича ги диваци и канибали, отрича тяхната древна култура и се бие в гърдите, че им носел цивилизация. На днешно време Западът носи демокрация.
Paris Hilton
'Celebrity Culture' е въплъщение на възтържествувалата духовна деградация, ценностна дезориентация и умствена ограниченост, съпроводени от хипертрофирали корпулентност, доминантно мислене и силови действия.

Характерен за 'Celebrity Culture' е култът към лъскави западни стоки - статус символи: Лека кола, iPhone, марково облекло и луксозни аксесоари и едновременно парадиране на пренебрежение към културното наследство на човечеството и осмиване на общоприетия във всички общества и религии, морал. В първите епизоди на 'Big Brother' през 2001, по немската телевизия героят се провиква: "Shakespeare? Kenne ich nicht. Hat der Filme gemacht?" Шекспир? Не го познавам. Филми ли е правил?" и всички са възхитени и му ръкопляскат.

След края на Втората Световна Война предпоставка за успешна кариера е било образованието. На днешно време звезда се става без образование: Чрез Casting-Show, Reality-TV, спорта или дори чрез публикуване на домашно порно-видео: Paris Hilton, Lindsay Lohan, Kim Kardashian. Интелигентните хора разбират, че звезди като Lindsay Lohan и Kim Kardashian в действителност са мюре за привличане на будали, които им подражават и да предоставят личните си данни в социалните мрежи. Но на глупаците това не може да се обясни и те си мислят, че като публикуват свои снимки и видео в социалните мрежи и те ще станат звезди, както наскоро американки жени-военнослужещи си публикуваха порно-селфи във Фейсбук. Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак

Някои герои на 'Celebrity Culture' даже отиват още по-далеч: Надежда Толоконникова става известна с групов секс на обществено място, като акция на арт-групата "Война" в знак на протест срещу Владимир Путин. В последствие на 20.07.2010 год. в протестна акция в супермаркета «Находка» в град Санкт-Петербург, една от участниците - Елена Костылева взима от рафтовете в магазина охладена кокошка и си я завира във влагалището.

В миналото футболистите не са печелели много. На днешно време футболистите са мултимилионери и са център на внимание на медиите. Подрастващите се възпитават, че богат и известен се става без да учиш. Според проучване на Pew Research Center от 2007 година, 50% от 18 до 25 годишните в САЩ поставят като най-важна цел в живота си да станат известни.

След края на Студената война, САЩ драстично разширяват владенията си на изток. Това огромно разширение поражда повишени разходи за въоръжаване и поддържане на лоялна към САЩ местна администрация и средства за масова информация във васалните държави. Това довежда до рецесия в американската икономика. За да противодействат на нарастващото възмущение сред интелигенцията в окупираните държави, САЩ лансират култ към невежество, низките страсти, лъскави стоки и скандална известност - така наречената 'Celebrity Culture'. Култът към примитивизъм цели да осмее интелигенцията, която по правило при всички общества е критично настроена към управлението.

"Der schlimmste Feind jeder Propaganda ist der Intellektualismus". Joseph Goebbels

"Най-големият враг на всяка пропаганда е интелигенцията". Йозеф Гьобелс - министър на пропагандата на Нацистка Германия.

В края на 1990-те, порно-изпълнителките вече не се показват пред публиката под псевдоними, а с истинските си имена и опитват политическа кариера: Чичолина/Cicciolina (Elena Anna Staller) в Италия, прави политическа кариера в партия "Radicali Italiani". Доли Бастар/Dolly Buster (Nora Baumbergerova), която кандидатства 2004 година в европейския парламент, като представител на партията NEI (Nezávislá erotická iniciativa) от Чехия.
Preslava

Политически активните порно-изпълнители подкрепят про-американски партии и корумпирани политици. През 1990-те Чичолина заявява публично, че предлага тялото си на Саддам Хюсеин, в замяна на преустановяване на диктатурата му. През 2006 год. Cicciolina повтаря предложението си на Осама бин Ладен.

След като опита да се лансират проститутки в политиката, се оказа неуспешен и отхвърлен от обществото, порно-изпълнителките отново правят кариера под различни псевдоними, както проститутките още от древността. На днешно време в политиката с по-голям успех се лансират хомосексуалисти.

Според някои политици, в следствие разкритията на Edward Snowden относно Войната срещу терора и Цветните революции, антиамериканизмът в последните 20 години нараства в световен мащаб, особено сред народите на Западна Европа. Тази неблагоприятна тенденция САЩ се стреми да тушира, като покровителства определени сексуални малцинства, представени в целия свят, които да играят роля на петата колона.

В киното 'Celebrity Culture' се тематизира в 'Идиокрация'/'Idiocracy' от 2006 г. Mike Judge интерпретира бъдещо общество, в което американския президент е бивш порно-изпълнител, а филм получил 'Оскар' показва на екрана в едър план човешки задник, който в продължение на два часа изпуска газове, от което публиката е във възторг. "To Rome with Love" на Woody Allen (Wonder Wheel) от 2012 год. тематизира ролята на знаменитостите в условията на културен упадък на обществото. Филмът "Най-важните неща" от 2001 година на Иван Андонов тематизира култа към марковите стоки и ценностната деградация на населението в посткомунистическа България по време на 'Прехода'.

Филмът "The Devil’s Violinist"/"Дяволският цигулар" (2013) , режисьор Bernard Rose тематизира творческата кариера на виртуоза Николо Паганини (1782-1840), от гледна точка на съвременното общество, при което дори и гениалните хора биват осмивани и освиркани от публиката, в случай че предварително не са препоръчани от господстващите. Филмът тематизира и ролята на черния пиар относно морала на знаменитостите и последвалия комерсиален успех. Поради дисонанс с утвърдените западни ценности, филмът "The Devil’s Violinist" си спечелва остри критики в западните медии.

Филмът "Twelve" (2010), режисьор Joel Schumacher, тематизира бляновете на заможни младежи в САЩ, да станат известни, дори и чрез трагични последици. Филмът "Звезда" (2014), режисьор Анна Меликян тематизира живота в Москва, както на богатите, така и на онези, които се стремят към богатство. Младото поколение, въодушевени единствено от блясъка, мечтаещи на всяка цена да станат известни.

Филмът "Елитно общество"/"The Bling Ring" от 2013 година, на София Копола, е социална сатира на стремежите на младите в САЩ. Животът на младежта в САЩ се състои в това, да публикуват селфи и да полират статуса си във Facebook. Общество, в което единствено повърхостта играе роля.

"Nerve" (2016), режисура: Henry Joost, Ariel Schulman, тематизира употребата на смартфоните и социалните мрежи, които тийнеджърите използват предимно за да добият популярност, макар и чрез унижения и риск да загубят живота си.


Още по темата:

Връзка между Celebrity culture и хибристофилия


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени