Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.comwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Кастинг


Султанът в Османската империя провежда кастинг за наложници
Султанът в Османската империя провежда кастинг за наложници


Кастинг, от английски език - to cast, което означава риболов, в тесния смисъл се нарича процес на отбор на актьори, певци, танцьори, телевизионни водещи, модели и пр. изпълнители, за работа в киното, рекламата, телевизията, гланцовите списания, модните/моделните агенции и пр. професии, за които се изисква красива външност. За останалите професии е прието да се нарича конкурс, събеседване или интервю за постъпване на работа.

Copyright:www.backdoornews.com


С цел кандидатите за мечтаните професии да бъдат максимално унизени и техните претенции относно заплащане да бъдат сведени до минимум, кандидатите изминават дълъг път, през кастинг-агенции, които ги предлагат на кастинг-директори, докато най-накрая стигнат до събеседване с режисьора или продуцента.

По отношение на киното, не е известно каква част от кандидатите и дали изобщо участниците в кастинг някога получават роля в киното. Известните актьори започват на 11-12 годишна възраст кариера в рекламата и киното без кастинг. Също както "нормалните" атрактивни работни места се заемат от хора, които не си изпращат CV и не се явяват на конкурс или събеседване.

Официално изборът на модели за рекламни или модни ревюта и фотосесии се поема от моделни агенции. А уговорената среща между модела и този, който я е пъръчал, се нарича Go See. Терминът Casting се употребява и за жанр в порнографията, при който момичета желаещи да участват във филми за възрастни, се събличат пред продуцента и застават на задна прашка пред камерата му, а той ги изпробва, като прави секс с тях. За някои актьори/модели, средствата за масова информация разпространяват митове, че случайно на улицата или в супермаркета били заговорени от агенти на моделни/кастинг агенции - така наречените Model Scout. Подобно митовете за милиардерите, които започнали своя бизнес в гараж: Jeff Bezos, Steve Jobs, основателите на Hewlett-Packard, основателите на Google, а други пък продавали на улицата бутилки Coca-Cola с 0,8¢ надценка на всяка бутилка - Warren Buffett.

Castingshow

Кастингшоу е телевизионен формат Reality-Show, при който участниците подписват предварително договор, в който преотстъпват безвъзмездно правата си, върху заснетата с тях продукция, на съответната телевизия. Т.е. изпълнителите в Castingshow работят ангария на краудсорсинг-принцип, докато водещите на предаването се подиграват с тях пред зрителите, а печалбите остават само за телевизията, която излъчва предаването.

Мотивацията на участниците в кастингшоу е да придобият известност - характерно за Celebrity Culture, която известност да могат някога в бъдеще да осребрят.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени