Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Успешните българи, пробили на Запад - митове и реалност


Успешните българи на Запад
Кои българи пробиват на Запад?

Евъргрийн на западната пропаганда е раздухваният мит, че Запада взимал мозъците от Източна Европа. Преди 1990 г. всички българи заминали на Запад се преструваха на дисиденти и за да направят кариера на Запад, хулеха комунизма по "Радио свободна Европа" и "Дойче веле". И всички успяваха по този начин да пробият на Запад.

Copyright:www.backdoornews.com


Много глупави българи и пр. източно европейци след 1990 г. с нетърпение очакваха да се освободят от СССР и да направят кариера на Запад. Това и на днешно време е мечтата на въодушевени украинци. След като българите на днешно време се простиха с американската мечта за кариера на Запад, много от тях все още се надяват поне на утешителна награда - да вършат мръсната, нископлатена, вредна за здравето и унизителна за западняците работа.

В действителност Западът никога не е имал нужда нито от специалисти, нито от нискоквалифицирани общи работници - чистачи, миячи, помагачи в селското стопанство. Западът винаги е имал изобилие от черноработници от бившите си колонии в Африка, Азия и Латинска Америка, а към тях се прибавят и гастарбайтерите от Гърция, Турция и Югославия. По време на Студената война, Западът назначаваше емигранти от Източна Европа като специалисти, с пропагандна цел, да внуши на техните сънародници, че на Запад всички кадърни хора успяват.

В някои случаи имигрантите, също както и деца, осиновени от чужди държави, биват използвани за атентати, терористични акции, политически преврати, като например опита на САЩ за инвазия в Куба, останал в историята под името Bay of Pigs Invasion.

Според изказвания на американския държавен секретар Мадлин Олбрайт, "не е честно Русия сама да контролира огромните природни ресурси на Сибир."

"It is not fair that Russia alone should have control
over Siberia’s colossal natural wealth."


Единственото, от което Запада има нужда са природните ресурси на останалите държави. И за тази цел Западът има нужда от национални предатели, доносници, информанти в тези държави. Поради това на Запад предимно бежанци, които кооперират с разузнаването, получават статут на политически емигранти.

Както по време на комунизма, така и на днешно време, най-пробивните бяха хора, които могат да донесат ценна информация на Запада. Информация за военни технологии и военни бази, компромати и пр. пикантна информация за елитни политици, всичко което Запада би могъл да използва за военни и пропаганди цели.

✿✿✿

Първата законна снаха на Тодор Живков - Маруся Мирчевска заминава за САЩ още по време на комунизма. Българските соросоидни издания разказват за нея различни измислици: Че от малка Маруся Мирчевска пишела стихове, че в САЩ Маруся завършила курс по актьорско майсторство при Лий Страсбърг, че имала няколко висши образования, че била приета за член на Съюза на Американските писатели, че била знаменита холивудска сценаристка и даже била професор в престижния университет на Южна Калифорния, че била основател на движението "Лидери със Сърце", че продавала собствени късометражни 5-минутни филми, които напоследък не вървели и затова дошла в България да успокоява духовете, относно плановете на САЩ да съсипва Добруджа с търсене на шистов газ.

В действителност Маруся Мирчевска още по времето на комунизма е била поканена да емигрира в САЩ, за да дава информация на американците, като приближена на Тодор Живков. Също както на лелята на севернокорейския диктатор Ким Чен Ун, ЦРУ са предложили политическо убежище и 200.000 долара да започне собствен бизнес в САЩ. (Източник: Вестник „Вашингтон Поуст” от 28.05.2016 г., цитиран от BBC - North Korea: Kim Jong-un's aunt 'lives American Dream' 28 May 2016). А малко по-късно през 1989 г. в САЩ се преселва и самият Владимир Живков.

✿✿✿

През 1988 г. заминава на специализация в САЩ Данаил Георгиев - синът на именития от времето на комунизма български актьор Георги Георгиев Гец ("Селянинът с колелото"). В едно интервю пред БНР от 2013 г., по-големият син на Георги Георгиев Гец - Иван Георгиев, който е професор в НБУ до смъртта си през 2015 г., заявява че брат му Данаил Георгиев и до ден днешен е в САЩ и работел в Холивуд като композитор на музика, но не за филми, а за рекламните 30 секундни Trailer на филмите, за да не попита водещата на предаването, на кои филми Данаил Георгиев е написал музиката. Под името "Данаил Георгиев", изписано по всякакви възможни вариации в Google нищо не се намира, но това не изключва той да е станал велик американски композитор от български произход, но да се пази в тайна, че негови бивши колеги и приятели като ходят в САЩ да не искат да преспиват у него.

Георги Георгиев Гец беше народен артист, депутат в Народното събрание на НРБ и приближен на Тодор Живков. През 1976 г. Георги Георгиев Гец, който все още живее в тристаен апартамент, решава да се разшири и се сдобива с максимално допустимия от законодателството по онова време, луксозен апартамент от 140 квадратни метра в центъра на София до Орлов Мост. В шестстайния апартамент на бул. Евлоги и Христо Георгиеви, живеят няколко семейства, които комунистите изгонват, за да го продадат на Георги Георгиев Гец.

Както снахата на Бай Тошо - Маруся Мирчевска, така и Георги Георгиев Гец е имал достъп до пикантна информация относно интриги във висшите кръгове на комунистическата номенклатура. Информация, която САЩ биха могли да използват.

Синът на Георги Георгиев Гец по време на задължителната през комунизма наборна военна служба, в продължение на две години почти всяка вечер нелегално си преспиваше в къщи и идваше в казармата рано сутрин, преди началниците да са дошли на работа. Както във всички казарми, така и в поделението, в което служеше сина на Гец, имаше редовни проверки от офицери през нощта. През целите две години, синът на Гец винаги в дните на проверки спеше в казармата, докато останалите войници, които при проверката не бяха в казармата, биваха наказвани с арест или откомандироване в поделения с роми и криминално проявени. Това "случайно" съвпадение при сина на Гец правеше впечатление на останалите войници, но никой не се досещаше, че на сина на Гец някой от горе го предупреждава, кога ще има проверка в казармата.

✿✿✿

Владимир Живков - синът на Тодор Живков, според публикации в българските медии, през 1989 г. се оженил за манекенка по име Валя, която според жълтата преса била от Петрич. С Валя от Петрич, Владимир Живков се преселва в САЩ, малко преди баща му Тодор Живков да бъде свален. От Валя, Владимир Живков имал дъщеря - Елизабет.

Дали Владимир Живков е бил мозък, изключителен специалист, талант или е бил полезен за САЩ с информация, която може да даде за сподвижниците на баща си, за това какво са говорели в къщи, кои са им приятели и кого ненавиждат?

✿✿✿

Михаела Дановска с псевдоним Ода Жон започва блестяща кариера в Германия още на 18 годишна възраст, на 20 се омъжва за преподавателя си - 34 години по-стария от нея мултимилионер Jörg Immendorff, на 27 вече е негова двовица и единствен наследник. Кариера, за която всяка българка си мечтае, но не всяка българка проумява причините. През ноември 2018 г. Михаела Дановска организира изложба в НХГ в София, на която представя канибалски соросоиден пърформанс, с което става ясно кой я финансира и дали изобщо е получила нещо от многомилионното наследство.

✿✿✿

Димитрина И. е хоров диригент и дирижира самодейни хорове в София, които изнасят безплатни концерти, публиката на които са роднини и прятели на хористите. Веднъж на един от концертите ѝ в началото на 1990-те идва семейство германци от Щутгарт, които са очаровани от изпълнението и искат да се запознаят с Димитрина И. Тези германци поканват Димитрина И. да им гостува в Щутгарт, а по-късно ѝ предлагат да направи специализация (Aufbaustudium) в консерваторията в Щутгарт. Помагат на Димитрина И. по време на специализацията, да работи като домашна прислужница, че да си финансира наема и режийните. Талантът на Димитрина И. е, че тя е дъщеря на полковник от Министерството на отбраната на НРБ, който е инженер-химик, специалист в химическите оръжия.

В началото на 1990-те, режимът на Иван Костов изпълнява заръките на задокеанските филантропи, да нареже за скрап бойната техника и да съкрати голяма част от командния състав на българската армия, при което бащата на Димитрина И. - покловникът от МНО остава безработен на 50 годишна възраст.

✿✿✿

Актрисата Ваня Цветкова („Бариерата“, „Лавина“, „Комбина“, „Служебно положение – ординарец“, „Адио, Рио“) бе по време на комунизма една от най-успешните български актриси. Подплашена от Прехода към пазарна икономика в България, в началото на 1990-те Ваня Цветкова заминава за САЩ, където съпруга ѝ Павел Дойчев е от 1988 г. Той в интервю пред българските медии (интервю на Валерия Калчева от 21 Окт. 2011) признава, че е офицер от Държавна сигурност, завършил школата в Симеоново. Каква информация Павел Дойчев е предложил на САЩ за да го приемат, българските медии не съобщават. По правило бившите доносници на Държавна сигурност, в условията на Американско владичество на днешно време си изкарват хляба с лобиране за американски корпорации. Актрисата Ваня Цветкова е по-скромна, за разлика от повечето българи, заминали на Запад след 1990 г., които се омъжват там за фабриканти, отварят собствени фирми и от заплатата си спестяват всяка година за по една къща с басейн. Ваня Цветкова не скрива, че се устройва на работа като крупие по казината на Лас Вегас. Самата тя в интервю пред казионните медии заявява: "Професията крупие е вече зад гърба ми. Доста години упражнявах тази професия в казино в Лас Вегас. Не искам да си спомням за този период. Не ми се говори как съм се чувствала."

✿✿✿

След края на Студената война, българите вече нямаха възможност за кариера като дисиденти и единствената алтернатива за българските имигранти на Запад беше сключване на фиктивен брак с местни будали, за да получат права на западняци и след като получеха паспорт се развеждаха.

Изключение от това правило бяха българи, които имаха достъп до интересна за Запада информация. Като например двама млади пилоти на бойни самолети "МИГ": Иван М. и Мишо К., които в началото на 1991 г. предложиха "таланта" си в американска военна база в Мюнхен. По думите на Мишо К., и двамата са имали еднакви биографии, завършили са едновременно Авиационния факултет в Долна Митрополия. И двамата, американците ги почерпили с Кока-Кола и ги карали да чертаят пулта за управление на руските бойни самолети.

Приликата между двамата български пилоти е, че са се заклели да служат на България, а са предложили услугите си на враговете на България. (До средата на 1991 г. България все още беше член на Варшавския договор.) Разликата между двамата пилоти беше, че Мишо К. е син на полковник от Министерството на отбраната на НРБ. На него американците предложиха да имигрира в САЩ и му отпуснаха стипендия за изучаване на английски език. И още преди да замине за САЩ му бяха съобщили в кой град ще живее и какво ще работи. И някакси между другото, американците му предложиха, ако може Мишо К. да покани и баща си - полковника от МНО, и той да имигрира в САЩ. А на другия български пилот Иван М., американците нищо не предложиха и той си остана само с предателството срещу чаша Кока-Кола.

✿✿✿

Към успешните българи на Прехода трябва да се спомене и Нина Добрев - второ поколение българска имигрантка в Канада, която участва в епизодични/второстепенни роли в телевизионни сериали, късометражни и игрални филми. А на 17.02.2019 г. Нина Добрев взе ушастие и на ежегодното раздаване на премията Hollywood Beauty Awards в Лос-Анджелес.


Още по темата:

Българският гастарбайтер - гордостта на нацията

Българинът, пробил в Холивуд

Как се получава чуждо гражданство

Профил на българските гурбетчии на Запад

Престижна работа на Запад

Собствен бизнес

Вехтошарите на Европа


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени