Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Профил на българските гурбетчии на Запад


Българските гурбетчии на Запад
България не публикува профила на българските гурбетчии на Запад. Според неофициални данни, публикувани през 2013 г. от соросоидния вестник "24-часа", близо 3 млн. души са вече българските емигранти, които са напуснали страната в последните 23 години и все още имат български паспорти. В публикация от 20.05.2018 г. (Българите зад граница - повече от тези останали в България! Нацията може и да не оцелее, ако държавата не промени нещо: Днес-бг) се съобщава изказването на Петър Харалампиев - председател на Държавната агенция за българите в чужбина. Според Харалампиев българите, които живеят зад граница - традиционните български общности и емигрантите, са повече, отколкото тези, които са останали да живеят в България.

Много български гастарбайтери обичат да се хвалят, че получили западен паспорт, при това на официална церемония - инаугурация с прозвучаване на химна и вдигане на знамето. В действителност получаване на западен паспорт дори и след 20 годишно изгнание не се получава само с упражняване на мръсна, нископлатена, вредна за здравето и унизителна професия. Необходимо е да сключат фиктивен брак за тази цел.

Copyright:www.backdoornews.com


2,1 млн. българи е имало зад граница през 2011 г., според преброяването на 'НСИ'. По преценка на дипломатическите ни представителства за 2016 г. броят на българските граждани в чужбина е над 3 милиона и половина. От 2011 г. обаче нито Държавната агенция за българите в чужбина, нито МВнР са актуализирали официално статистиката си и са я публикували. И нито една от официалните статистики не информира относно възрастта, пола, интересите, ценностната система и образованието на българските гурбетчии на Запад.

Ние съставихме профил на българите в чужбина, въз основа на комуникацията им в интернет:

Най-много българи-имигранти има в Германия. На второ място във Великобритания. В близкото минало имаше много българи и в Испания,Гърция и Италия, до преди финансовата криза. Във Франция, Холандия, Белгия и пр. има съвсем малко българи. Причините за това вероятно са в получаване на социална помощ за безработни в Германия и Великобритания. А в Испания климата е топъл и гурбетчиите в началото, преди да си намерят работа, спят в колата си. Според World Economic Forum - Италия, а според Transparency International - България е най-коруптната държава на Европа. Поради това и в Италия най-лесно се намира работа на черно. Дори след като България влезе в Евросъюза, българските гурбетчии продължават да работят в Италия нелегално, без да плащат осигуровки и данъци, без да имат право на болнични и отпуска.

Повече от половината от българите в чужбина са жени - 60%, а мъжете са 40%. И повечето българки са между 30 и 40 годишни. Вероятно докато не прехвърлят 30 години, не се замислят за препитанието си. Имат наплив на мъже, черпят ги, защо да си усложняват живота с имиграция.

Тези, които имат квалифицирана работа в България знаят, че на Запад няма да им предложат такава работа. А при капитализма към 40 годишна възраст хората без собствен бизнес губят работното си място и се принуждават да започнат по-ниско квалифицирана работа. И в случай, че така или иначе до края на живота си ще работят чистачи, миячи, санитари, то по-добре това да го работят на Запад.

Интересите на българите-гурбетчии са предимно в сферата на жълтата преса - новини около нашумели поп-фолк певици, плеймейтки, герои на Celebrity culture. Интересуват се от готвене, гледане на телевизия, спорт, козметика, сезонни стоки за курорт. Обявите, които четат в интернет са цени за нощувка в хотел, квартира под наем, обяви за работа, цени на мобилни телефони, както и алтернативи за аспирантура и магистратура.
Карта на българите в чужбина
90% от българите в чужбина ползват интернет с мобилен телефон, като повечето от тях имат Apple - iPhone и Samsung Galaxy. Преди да поевтинеят смартфоните, българите в САЩ ползваха компютри, произведени преди 15 години. Такива компютри се намират на градското бунище или се продават за символична цена от клошари по битаците на Запад.

Повече от половината българи-гурбетчии в чужбина (61%) са във фертилна възраст между 18-44 години. И повечето са жени, които избягват да се срещат с български мъже, заминали също като тях на гурбет, защото не смятат да се връщат в България. И децата които раждат няма да знаят български език, нито ще имат българско национално самосъзнание.


Още по темата:

Емигрантски комплекс

Успешните българи на Запад

90% от проститутките в Германия идват от България

Вехтошарите на Европа

80% от българите живеят в мрак


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени