Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Публичен дом


Жетони за публичен дом във Франция
Жетони за публичен дом във Франция


Всички жени си мечтаят да се омъжат за богаташ, но се смиряват с реалността, да бъдат само любовници на богаташи. Не рядко жените дори не успяват да извлечат каквато и да била материална облага от връзката си с богаташи. Някои жени до такава степен се увличат, че дори сами се набутват в разходи, да правят подаръци на любимия богаташ, да го черпят по ресторанти, в стремежа си да не изглеждат в очите му меркантилни. При една част от жените алчността надделява над разума и те остават стари моми.

Както никой не си мечтае да работи чистач на тоалетни, така и никоя жена не си мечтае да работи в публичен дом. И за да го направи, трябва да е поставена в екстремална финансова ситуация. В такава ситуация жената попада, когато отива в голям град или чужда държава и не разполага със средства да си наеме жилище. Когато е теглила кредити, които не може да погаси. Когато е зависима от консумацията на скъпи наркотици и иска да се сдобие с бързи и лесни пари. Съответно практиката на сутеньорите е, да провокират екстремна финансова зависимост на жената, за да я експлоатират. Също както лихварите провокират разруха, чрез война или чрез саботаж и предлагат да отпуснат кредит на държави в криза.

Публичен дом, на латински език 'Lupanar' - от която дума вероятно произлиза разговорното 'лупам' - правя секс, е място за търговия на дребно със секс. Управителите на публични домове се наричат сутеньори, сводници, а жените които работят в тях - проститутки. Мъжете, които посещават публичните домове се наричат клиенти на проститутки (на немски език - 'Freier', на холандски - 'Prostituant', на шведски - 'Sexköpare').

Публичните домове предлагат на своите клиенти жени, които изпълняват различни сексуални практики не срещу привилегии, като например кариерно развитие, високо платена длъжност или някакви други материални облаги, а директно срещу заплащане в наличност, в миналото срещу жетони или бонус-купони.

Copyright:www.backdoornews.com


Жените, работещи в публични домове за благозвучие (предимно в Източна Европа) се наричат себе си - дами, а клиентите би трябвало в такъв случай да са кавалери. На български език като синоними на публичен дом се използват и бордей (на френски: bordel), вертеп или бардак.

В публичните домове жените не говорят на мъжете, че ги обичат и някои ги оприличават на средище на разврата. В някои държави (в това число и България) проституцията не е легална и наличието на публични домове формално е незаконно. Поради това заведенията официално функционират като салони за масаж, барове, стриптийз клубове, моделни агенции или бюра за запознанства, които могат да предлагат сексуални услуги на всеки, който заплати.

Размерът, стилът и категорията на публичните домове се различават значително, както и обхватът на предлаганите от тях услуги. В България от началото на Прехода към демокрация, евтините публични домове са апартаменти в жилищни сгради, които предлагат само секс услуги. Паралелно с тях баровете със стриптийз-програма предлагат алкохол на клиентите си, музика (по избор), танци и стриптизьорки за секс-услуги. В Германия публичните домове предлагат освен секс-услуги и ресторантска храна и напитки, които по правило са значително по-скъпи и по-некачествени, от колкото в "нормалните" заведения. За да не ги обвинят в сутеньорство, в Германия клиентите не заплащат за проститутка, а наемат стая в публичния дом почасово.

Публичният дом в обществената йерархия, е най-ниско стоящото и най-унизителното работно място за жените. Обикновено жените стигат до публичен дом, след като са изчерпали всички останали възможности, да се издържат от ценителите на женска красота. Основната разлика между публичните домове и останалите работни места е, че в публичните домове жените нямат право да избират компанията си, с което работата в публичен дом е масивно нарушаване на свободата и правото на самоопределение на индивида. Психическите последствия от работата в публичен дом са аналогични на психическите последствия при американските наемници - посттравматично стресово разстройство.


Още по темата:

История на проституцията

Имаше ли проституция по време на комунизма

Превърнаха Германия в публичния дом на Европа


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени