Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Общочовешки ценности/Basic Human valuesEdward Snowden
Общочовешки ценности са универсални морални ценности и максими, които не са свързани непосредствено с конкретен исторически период на развитие на обществото, конкретно обществено устройство или конкретна етническа традиция. Според някои автори общочовешки ценности са забрана за убийство и кражба, религиозните заповеди и златното правило: "Не прави на другите това, което не желаеш на теб да направят".

Copyright:www.backdoornews.com


Според някои автори (Фёдор Иванович Гиренок), общочовешки ценности не съществуват, поради факта, че винаги на Земята е имало много различни цивилизации. Например тероризмът е престъпление срещу човечеството и нито една държава на Земята няма да даде политическо убежище на терористи. Но всички знаят, че САЩ създадоха тероризма през 1980-те, за борба срещу СССР - 'Operation Cyclone'. Неотдавна стана известно и че "Амазон" косвено помага на тероризма.

Престъпленията срещу човечеството на нацистите от Втората световна война, никъде по света не се толерират. Също както никъде по света не се толерира педофилия. Въпреки това, Ватикана, ЦРУ и международното хуманитарно движение Червен кръст помагат на нацистите след войната да избягат в Южна Америка, а организацията за защита на децата към ООН - Уницеф защитава интересите на педофили.

Взаимоотношенията между хората в едно общество, както и взаимоотношенията между държавите на Земята са антагонистични. Ресурсите на Земята са ограничени, т.е. те са константа и както хората, така и държавите водят борба за преразпределението им - игра с константна сума 🎲.

За да има общочовешки ценности, трябва всички хора да имат равни права върху ресурсите на Земята. В едно йерархично общество не може да има универсални ценности.

Edward Snowden, когато решава да предостави на човечеството документи, доказващи престъпленията на САЩ, мотивира своята постъпка в духа на общочовешките ценности, като поставя интересите на цялото човечество над интересите на САЩ.


Още по темата:

Евроатлантическите ценности

Кавалерство


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени