Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Екшън филм


Arnold Schwarzenegger - I'll be back
Екшън филм, наричан още тестостерон-кино е филмов жанр, в който герой или повече герои демонстрират физически подвизи, безумни преследвания и битки - предимно близък бой с хладно оръжие и ръкопашен бой.

Copyright:www.backdoornews.com


Историята и развитието на героите обикновено преминават през експлозии, уличен бой, убийства с голи ръце и автомобилни преследвания. Драматургията на екшън-жанра е основана на зрелищно инсценирани побоища, насилие, престрелки и преследвания.

Изпълнителите на главните роли в екшън-филмите са мускулести, някои от тях владеят бойни спортове, а с лицето си изразяват злоба и агресивност. Обикновено в романтичните сцени, екшън-актьорите показват своята неспособност да интерпретират други емоции, освен злоба и агресивност. Също и продължителни диалози не принадлежат към уменията на екшън-актьорите, а и самите екшън-филми са бедни на диалози. Например Arnold Schwarzenegger във филма "The Terminator" от 1984 г. произнася само една реплика: «I’ll be back».

"Екшън" като жанр започва да се развива през 1970 г. Той е свързан с жанровете трилър, уестърн и приключенски филм и понякога може да има елементи на шпионска фантастика (Жената-чудо / Wonder Woman) и шпионаж.

Аудиторията на екшън-филмите е най-примитивната прослойка от обществото - прекариата, затова в повечето случаи екшън-филмите са с еднопластова драматургия, героите се делят на добри и лоши, характерно и за жанра супермен Типично за холивудските екшъни, както и за финансираните от САЩ филми от други държави, е добрите да са американците, а лошите - руснаците. Екшъните завършват с традиционното клише в американското кино - финален, зрелищен бой, така наречения Showdown, при който доброто побеждава злото.

Поджанрове в екшън-киното са Russian mafia Movies / Екшън за руската мафия, Екшън-Комедия.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени