Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Пенсия за активни борци против комунизма


Партиен билет в ГДР
Германският Бундестаг е решил да увеличи обезщетенията за активните борци против комунизма в бившето ГДР, независимо от доходите им. Аналогично на пенсиите за Активните Борци Против Фашизма и Капитализма (съкратено АБПФК) в Народна Република България, днешна Обединена Германия увеличава бонусите и привилегиите за така наречените неправомерно задъ́ржани граждани в ГДР от 214 на 240 евро на месец, съобщава първа програма на германската държавна телевизия ARD: Politisch Verfolgte. SED-Opfer erhalten mehr Entschädigung. Eine Verbesserung für Opfer politischer Verfolgung in der DDR hat der Bundestag beschlossen. Per Gesetz werden Entschädigungen und Renten erhöht. Anträge für eine Rehabilitierung sind nun unbefristet möglich. Stand: 24.10.2019, 18:04 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Така наречениите SED-Opferrenten/пенсии за жертвите на комунизма се покачват с 30 евро, тоест до 330 евро на месец. Те обаче се изплащат само до определен лимит на доходите. В същото време условието за такава пенсия се намалява от поне 180 дни лишаване от свобода до 90 дни лишаване от свобода по време на комунизма в DDR. Дасега жертвите на комунизма можеха да подават молби за наказателна, професионална или административна рехабилитация само до края на тази или следващата година. Въпреки че три десетилетия след края на несправедливия режим на SED (Германската единна социалистическа партия), броят на подадените молби е намалял, но правителството на ФРГ смята, че рехабилитацията не е завършена. Следователно крайните срокове се отменят.

В бъдеще обезщетението ще бъде изплатено и за политически преследвани ученици, които имат пропуски в образованието и професията. Освен това жертвите на държавните мерки ще бъдат реабилитирани и техните страдания ще бъдат признати с еднократно изплащане на обезщетение от 1500 евро.


Още по темата:

Лъжата за жертвите на комунизма

Цените в ГДР

Заплати в Германия

Първата неуспешна Цветна революция

Великденски подарък: 132 лв. пенсия


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени