Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Робърт Кейган и Виктория Нюланд


Робърт Каган и Виктория Нюланд
Робърт Каган произхожда от еврейско семейство от Латвия. Robert Kagan е американски неолиберал, политически съветник на САЩ, кореспондент на вестник The Washington Post, специалист по сигурността, тероризма, Балканите, Русия и разширяването на НАТО на изток.

Robert Kagan става известен с основаването на "Проектът за новия американски век" - на английски: "Project for the New American Century", съкр. PNAC. "Проектът за новия американски век" е американски неолиберален мозъчен тръст, основан през 1997 г. и базиран във Вашингтон. Заявената цел на ПНАВ е да насърчава „американското глобално лидерство“, основано на американско превъзходство над останалите нации.

Фундаменталните възгледи на "Project for the New American Century" са, че „американското лидерство е добро както за САЩ, така и за останалия свят и че такова лидерство изисква военна сила, дипломатическа енергия и отдаденост на моралните принципи“ и подкрепя „рейгъновата политика на военна мощ и морална яснота“. „Трябва да поемем отговорност за уникалната роля на Америка в съхраняването и разширяването на световен ред, приятелски към нашата сигурност, нашето благоденствие и нашите принципи.“

След като през 1991 г. "Инкубаторната лъжа" бе разкрита, мозъчният тръст "Project for the New American Century" планират нов световен ред в Близкия изток и на 26 януари 1998 г., членовете на организацията призовават чрез открито писмо президента Бил Клинтън да започне сухопътна офанзива срещу президента на Ирак - Саддам Хюсеин, която да го отстрани от власт. Целта е „Regime change“, която остава постоянна позиция на организацията по време на кризата в Ирак. Те изпращат писма и до лидерите на двете камари на американския конгрес Нют Гингрич и Трент Лот.

За целта те скрояват следващата лъжа, че Саддам Хюсеин притежавал химически оръжия за масово унищожение, аналогично на атентата върху Сергей Скрипал през 2018 г.

Робърт Кейган е съпруг на Victoria Nuland. Виктория Нюланд е американски политик от еврейски произход, отговаряща в Държавния департамент за Евразия. През 1997—1999 г. Victoria Nuland е заместник-директор по въпросите отнасящи се до държавите от бившия Съветски съюз и получава медал за работата си по време на бомбардировките на НАТО над Югославия.

Copyright:www.backdoornews.com


В годините 2000-2003, Виктория Нюланд като постоянен представител на САЩ при НАТО, се опитва да убеди останалите държави от Алианса, че атентатите от 11 септември 2001 г. са акт на нападение, по смисъла на чл. 5 от съюзния договор - срещу една страна от пакта.

От лятото на 2011 г. Victoria Nuland е прессекретар на Държавния департамент на САЩ, като от този пост до май 2013 г. Виктория Нюланд подклажда въвеждането на санкции срещу Сирия през 2012 г. В края на 2013 и началото на 2014 г. Victoria Nuland се занимава активно с Майдан Незалежности в Киев, организира соросоидите на Евро-Майдана, черпи със сладки уличните протестъри пред репортери на западни медии.

Звезда на световните средства за масова информация, Виктория Нюланд стана след изказването си "Майната му на Европейския съюз"/"Fuck the E.U." на 7 февруари 2014 г. Както и с признанията на Виктория Нюланд, че САЩ са похарчили за Майдана в Украйна над пет милиарда долара 📺.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени