Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Национален празник на Германия 🌟


Националният празник на Германия
Националният празник на Германия е 3 октомври – Денят на обединението на двете Германии - ГФР и ГДР/Tag der Deutschen Einheit. На 03.10.1990 година е обявено обединението на двете германски държави - Федерална република Германия и Германската демократична република в единна държава, наречена също Федерална република Германия. Т.е. Западна Германия анексира Източна Германия.

Copyright:www.backdoornews.com


През 1949 г. – 4 години след края на Втората световна война, Германия възстановява довоенната си икономика и се създават 2 германски държави: Федерална република Германия, окупирана от американската, британската и френската войска и Германска демократична република, на територията на съветската окупационна зона. След обединението на Германия Русия изтегля войската си, но американската окупационна войска не само че не напуска Германия, а напротив - САЩ експандират с окупацията и в Източна Германия.

Довоенната столица Берлин е разделена на Западен Берлин - със статут на самостоятелен град под опеката на САЩ, и Източен Берлин - столица на ГДР. Столица на ФРГ става град Бон. За разлика от обединението на Крим с Русия след референдум, Обединението на Германия на 3 октомври 1990 г., се провежда според договора между Михаил Горбачов и САЩ - без референдум, без да се иска мнението на германския народ. При проведени неофициални анкети през 1990 г., около половината от населението на Германия е за обединение, другата половина е против обединение на двете Германии. Също както на днешно време британците, относно Brexit.

Германия се обединява под ръководството на канцлера на ФРГ - Хелмут Кол. Започват репресии срещу бившето политическо ръководство на ГДР, бившият президент на ГДР Ерих Хонекер успява да се укрие в Чили. На прицел са източно-германски политици и бивши агенти на Stasi (Ministerium für Staatssicherheit), които са заповядвали да стрелят по нелегално преминаващите границата между ГДР и ГФР.

Според проведено журналистическо разследване от столичната държавна медия Rundfunk Berlin-Brandenburg от 2018 г. (Fragwürdige Studie. Zahl der Toten an DDR-Grenze offenbar falsch. Von Gabi Probst. Tagesschau. Stand: 06.11.2018, 13:37 Uhr) става известно, че повечето "застреляни" жертви на комунизма от ГДР, са се самоубили или са умрели от собствена смърт.

Веднага след Обединението на двете Германии, всички съдии, прокурори и пр. държавни служители на ръководни длъжности в ГДР биват уволнени и на тяхно място биват назначени хора от Западна Германия. А в обратна посока - от Източна Германия започват да прииждат в Западна Германия измекяри, за по-големи заплати. И вестниците в Западна Германия се пълнят с обяви на млади източно-германки, които си търсят заможни западно-германци. Голяма част от източно-германките се развеждат, за да направят (up)dating със западно-германски мъже. Защото времената се менят и е настъпила така наречената в римското право Clausula rebus sic stantibus. Обединението на Германия доведе и до драстично нарастване на неравенството в Германия.

Обединението на двете Германии под диригентството на Западна Германия, бе голяма крачка в посока към руските граници и за награда, задкулисният лихварски елит реши Германия да стане световен шампион по футбол през 1990 г. Също както избирането на лакея на Ротшилд - Макрон за президент на Франция, направи Франция през 2018 г. световен шампион по футбол.

На днешно време 3 октомври е единственият германски празник на федерално ниво. Всички останали празници се регулират от германските провинции.

"Von Konrad Adenauer bis Helmut Kohl waren
alle Bundeskanzler inoffizielle Mitarbeiter
des CIA."
- Berlin, 27.10.1996
Egon Bahr

"От Конрад Аденауер до Хелмут Кол всички
канцлери на Германия бяха неофициални
служители на ЦРУ."

Егон Бар - германски политик от немско-еврейски произход, един от 150.000 евреи участвали в армията на Хитлер


Още по темата:

Пенсия за активни борци против комунизма


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени