Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Колелото на историята ☸


Карикатура в германското сатирично издание Kladderadatsch от 30.05.1920 г.
„Schwarze Schmach“ / „Schwarze Schande“ / „Черният позор“
е политически термин от края на Първата световна война.
Карикатура в германското сатирично издание Kladderadatsch
от 30.05.1920 г., която изобразява черна горила, облечена
в униформа на френски окупационен войник, който отвлича
бяла германка.

След края на Първата световна война България, както Германия и останалите победени съюзници, са окупирани от победителите Франция и Англия. Но те не изпращат френски и британски войници, а окупират Европа предимно с военния си контингент от колониите от Африка.

Copyright:www.backdoornews.com


Франция изпраща войници от арабските колонии Tirailleurs algériens и Tirailleurs tunisiens, както и от Западна Африка - Tirailleurs sénégalais. По онова време немското общество е възмутено от разгонените окупационни войници от Африка. Според тогавашните медии, окупационните войници са били с повишен полов нагон, поради което са изнасилвали немски жени. От тогава датира и термина „Schwarze Schmach“ - „Черния резил“.

По силата на подписания на 27 ноември 1919 г. Ньойски договор, както Германия, така и България е окупирана предимно от войници от Сенегал. През 1970-те възрастни българки, които по време на окупацията след Първата световна война са били на възраст около 18-20 години, със сълзи на очи си спомняха, как са били подлагани на сексуален тормоз от френски войници от Сенегал. А български мъже, които се опитвали да ги защитят, са били жестоко пребивани от окупаторите.
Окупационен войник от Сенегал
Окупационен войник от Сенегал

Adolf Hitler във втората част на книгата си "Mein Kampf/Моята борба" страница 248, през 1925 г. описва френската окупация на Rheinland с войници от Африка, като целенасочена операция на евреи. Според Адолф Хитлер, окупацията щяла да доведе задължително до "Bastardierung" - копелизация (масово раждане на извънбрачни деца), с което евреите искали да унищожат мразената от тях бяла раса и те да могат да господстват над Европа.

В действителност децата от окупацията - извънбрачно родените деца от немкини и африкански окупационни войници, според тогавашните власти са били 385. Според по-нови проучвания те са между 500 и 800, повечето от които по време на нацизма в Германия през 1937 г. са били насилствено стерилизирани. (Източник: Reiner Pommerin: Sterilisierung der Rheinlandbastarde. Das Schicksal einer farbigen deutschen Minderheit 1918–1937. Droste, Düsseldorf 1979, S. 72; Sandra Maß: Zur Geschichte kolonialer Männlichkeit in Deutschland 1918–1964, Köln, 2006, S. 282.) За сравнение: Децата от нацистката окупация са 200.000 във Франция, 40.000 в Белгия, 18.000 в Дания, 4000 във Финландия, а в Източна Европа над един милион деца от нацистки окупатори. А след Втората световна война децата от окупацията на Германия са от американци - 36.334, от французи - 10.188, от британци - 8.397, от руснаци - 3.105.

Казват, че човешката история е като колело - цикъл от повтарящи се събития. 100 години след Първата световна война Европа отново е залята от африканци и араби, но този път те прииждат като бежанци. Някои от тези бежанци вече са осъдени в Германия за сексуален тормоз. И много европейски политици обвиняват за това неправителствените организации, финансирани от Джордж Сорос. Министърът на вътрешните работи на Италия Matteo Salvini на 29.06.2018 г. заявява: "Корабите на НПО ще виждат Италия само на пощенска картичка"/ "Le navi delle Ong vedranno l'Italia solo in cartolina." (Източник: Askanews - Migranti, Salvini: navi Ong vedranno Italia solo in cartolina "Non saremo i soli a comportarsi così". Venerdì 29 giugno 2018 - 08:35)


Още по темата:

Австрия: Сорос провежда подмяна на европейците

150.000 евреи участвали в армията на Хитлер

Женският оркестър в концентрационния лагер Аушвиц


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени