Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Завистта при българите


Завистта при българите
Завистливи са некадърните хора. Умните, способните хора не завиждат на некадърниците, а имат чувство за справедливост и се възмущават от успеха на наследствените богаташи. Дребнавите хора с ограничено мислене завиждат само на онези, които лично познават. С които си мислят, че са имали еднакъв социален статус и еднакви стартови позиции в живота, но онези са постигнали повече, защото са по-талантливи, по-интелигентни, по-съобразителни, по-смели.

Copyright:www.backdoornews.com


Характерно за българинът е, че не завижда на онези, които са получили всичко наготово от родителите си. Онези, за които от самото начало на живота им се знае, че ще просперират на шуробаджанашки принцип, защото имат влиятелни родители. На тях българинът не завижда, той раболепничи пред тях.

Българинът не завижда на бившите доносници от Държавна сигурност и техните деца, които забогатяха от приватизацията и разпродажбата на националните блага на чуждестранни банкстери. Българинът завижда на съседа си, който е играч и чрез фиктивен брак е придобил западно гражданство.

От 30 години насам съществува практика, България да отчуждава имоти на българи, заминали на Запад на своя глава. Завистливи съдии, вещи лица и пр. номенклатурни кадри с размах признават фалшиви завещания. Завистливи съдия-изпълнители провеждат принудителни търгове за дългове към етажната собственост. Делбени дела лишават хората от собственост в полза на любимци на държавата.

И през 2019 г. българското правителство подготвя промяна в законите, която да улеснява отчуждаване на недвижимо имущество на хората. И никой българин срещу това не протестира, доколкото него лично в момента не го засяга.

Когато стадо бизони бъде нападнато от един гепард, всички бизони се разбягват. Ако гепардът улови млад бизон, на който майка му се притече на помощ, гепардът веднага се отказва от сражение срещу два бизона. Т.е. ако стадото бизони при всяко нападение на хищници се организира срещу нападателите, хищниците ще умрат от глад. Но добитъкът няма развит интелект и не може да се организира срещу хищниците.

И българите не могат да се организират срещу палачите си, срещу мобилните оператори, срещу "инвеститорите" в златодобива, срещу "инвеститорите" в енергоснабдяването. Тези "инвеститори" са победителите в Студената война и българите си търсят работа при победителите: Нацията ни е силна при посрещане на победителите 📺.

По-голямата част от населението на България има слабо развито чувство за справедливост, а само завист. Простите хора се сравняват само с онези, които ежедневно срещат и им завиждат, когато те са постигнали повече от тях, защото са по-талантливи, по-красиви, по-смели. Накадърниците, които са се издигнали благодарение на чужда помощ и корупция, в очите на простите хора те са победители. Умствено ограничените хора, дребнавите хора, селяндурите не търсят причините за финансовите си трудности в политиката на другите държави спрямо родината им. Те не търсят причините и в обществения строй и характерното за него разпределение на благата.

Българите не завиждат на американците, които са богати не защото са интелигентни, а от това че източват благата на малки и слаби държави като България. Голяма част от американците са невежи и все още вярват, че Земята е плоска. Българите завиждат на гърците, че са им съседи, пък имат по-високи заплати и българки ходят да им слугуват.


Още по темата:

Психология


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени